.

.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Jäätelöä ja järjestelyä


Lauantait ovat päivistä parhaita. Tänäkin lauantaiaamuna sain herätettyä emäntäni superaikaisin metsälenkille ja oravia jahtaamaan. Tai niin no, minä jahtasin pörröhäntiä ja emäntä istui kannonnokassa ryystäen teetä termarimukistaan. Lenkin jälkeen emäntä suuntasi kädet viuhuen keittiöön jatkamaan meillä jo viikon kestänyttä keittiön pintafiksausta.

Perheen vanha astiakaappi pääsi kauneushoitoon, jossa siihen uusittiin vetimet, korjattiin maitolasit ja lisättiin sopivasti tyylikästä washiteippiä ryhtiä antamaan. Samaista teippiä emäntä tulee käyttämään myös keittiön kaappien listoissa, kunhan töiltään ehtii. Astiakaappi näyttää nyt oikein tyylikkäältä. Toki vielä tyylikkäämmältä näyttävät kaapin oikealla kulmalla olevat ruokakuppini, jotka emäntä jostakin syystä rajasi kuvasta pois...
kardemumma 012
kardemumma 004

Kaappien sisällä vallitsevaa kaaosta emäntä päätti kesyttää säilytyslaatikoilla. Kun perheessä asustaa viisi kenkäfriikkiä, erikokoisia bokseja a`la kenkäkauppa on kertynyt vino pino. Seuraavat tunnit sujahtivatkin sukkelasti laatikoita maalaillen ja hyllypapereilla päälystellen. Emännän touhutessa minä otin kauneusunet. Sohvalla- tietenkin!
kardemumma 019
kardemumma 022
Järjestelyvimma levisi vähitellen myös muualle taloon. Emäntä sai jopa pukukorunsa riviin. Seuraavaksi vastaavaa tarmonpuuskaa odottaa se valtava kasa huiveja, joka vyöryy vaatehuoneesta käsilaukkuarmeija kintereillään.
ghjkl 024
Aherruksen jälkeen emäntä laittoi kinkkukiusauksen uuniin ja jäätelökoneen surisemaan.Kinkku maistui hyvältä, kiitos kysymästä, mutta jälkiruuaksi tarjottu vadelmajätski oli kuulemma taivaallista.
kardemumma 001
 VADELMAJÄÄTELÖ 
300g kohmeisia, kevyesti survottuja vadelmia 
2dl hienoa sokeria 
5dl turkkilaista jogurttia 
100g tummaa suklaata jauhomaiseksi rouhittuna 
3 tl vaniljasokeria 
Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen työstää jäätelöä 30 min. Tarjoa valmis jäätelö kermavaahdolla ja nonparelleilla koristeltuna.
 Ensi viikolla emäntä jatkaa keittiön fiksausta ja koko kodin järjestelyä. Lopputulemasta näette kuvia viikon kuluttua. Siihen saakka: aurinkoisia oravajahtipäiviä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti