.

.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Voihan vedin!

Perheemme viime viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Nuorimmainen sairasteli ja isäntä ja emäntä vuorottelivat kotisairaanhoitajina. Mummi ja ukki kutsuttiin hätiin myös, mikä minusta on aina yhtä ihana asia. Mummin käsilaukusta löytyy nimittäin pienelle ja sievälle MINULLE nakkeja. Loppuviikkoa kohti mentäessä hurjat pakkaset ja sairastelu alkoivat hellittää. Emäntäkin pääsi rautakauppaan ja postiin hakemaan sisustustarvikkeitaan. Postipaketista löytyi liitutaulukontaktimuovi, jonka tehtäväksi tuli komistaa kulahtaneet kylmälaitteiden ovirivit. Perheen esikoinen taiteili oviin vielä taidokkaat kuvat ja tekstit.
tammikuuu 037
tammikuuu 033
tammikuuu 016
Emäntä hykerteli tyytyväisenä. Tyytyväisyyttä kesti kuitenkin vain hetken, sillä rautakauppaan tilatut keittiökaappien vetimet eivät tulleetkaan sovitusti kuorman mukana. "Voihan vedin!", totesi emäntä ja päätti olla kuvaamatta keskeneräistä köökiämme vielä tämän viikon postaukseen.
kardemumma 010
Merkkipäivänsä kunniaksi emäntäni sai ihanan orkidean, mutta minut puolestaan kiikutettiin eläinlääkäriin rokotettavaksi. Käyttäydyin mallikelpoisesti, vaikka kyllä pelotti! Eläinlääkäri kuitenkin lupasi, että näillä rokotteilla varustettuna saan lähteä perheeni kanssa ensi kesänä ulkomaille.
tammikuuu 014
Viikkoon kuului myös herkuttelua tuoreilla yrteillä ja sipulilla maustetulla pataruualla. Minä sain toimia lihan tuoreustarkistajana. Takuumureaa tavaraa se oli!
tammikuuu 058
tammikuuu 073
Lopuksi paljastus: emäntä innostui master chef Kids:n jälkimainingeissa tekemään macaronleivoksia. Sinistä elintarvikeväriä oli leivosten lisäksi myös emännän sormissa, esiliinassa ja keittiöpyyhkeissä. Homma ei tainnut ollakaan ihan lasten leikkiä? Lopputulos näytti pirteältä ja maistui kuulemma hyvältä. Minäkin sain herkkua: kuivattua poronkorvaa. 
 Tuleva viikko on täynnä vauhtia, mutta toivottavasti myös koirapuistoa ja rauhallisia iltoja, jolloin käperryn torkkupeittoa kutovan emännän kylkeen sohvannurkkaan. Niin, jospa ne keittiönkaappien vetimetkin tulisivat, niin saataisiin arki normaaliin kuosiin. 
 Touhukkaisin talviterveisin: Villa Kardemumman Rasavilli:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti