.

.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hiipivät pastellit

vk 002
vk 001
Terveisiä täältä lumipenkan päältä! Olen odotellut tammikuun härkäviikon härkiä, mutta ainoa ylimääräinen ja aito Villa Kardemummaan hiipivä asia on ollut pastellivärien paletti!
vk 004
Työhuoneen räsymatoissa oli jo pilkahdus vaaleansinistä. Emäntä perusteli ostostaan: "No onhan nämä aika lällyt, mutta alekorista irtosivat kympillä kappale. Oikea hinta oli kolminkertainen! Sitten emäntä paineli varastoon ja kantoi 15v pihalla palvelleen puutarhapenkin sisätiloihin eläkepäiviä viettämään. Seurasin koko viikon jännityksellä mamman kenkälaatikoiden maalausta ja purkkien tuunausta. Perjantai-iltana perheen nuorimmainen kasasi mamman kanssa tikapuuhyllyt paikoilleen ja sitten alkoikin tavaroiden "hyllytys". Kaikelle itsetehdylle ja kauniille löytyi paikat. ( Myös minun luujemmani työhuoneessa säilytettiin:-))
vk 006
vk 005
vk 007
On vaikea kuvitella, että vielä pari viikkoa sitten tässä tilassa oli vain tuo työpöytä, tuoli ja tylsä vanha lamppu. Niin ja lattialla kasapäin rumia laatikoita ja kirja/lehtipinoja. Mamma on innoissaan työtilastaan ja niin olen minäkin. Penkin takana olevasta ikkunasta kun näkee suoraan naapuripihan pojat!
vk 011
Vielä siitä hiipivästä pastellista: olohuoneeseen on ilmestynyt vaaleanpunaista tyynynpäällisiin. Mamman tilkkupeittoneuleessakin vilisee hempeää sinistä ja vaaleanpunaista. Kevät taitaa tehdä tuloaan?
vk 014
Kotiin tuloa teki puolestaan isäntäni, joka palasi myöhään lauantai-iltana työmatkalta. Emäntä ja perheen nuorimmainen leipoivat kotiintulon kunniaksi "suklaaunelma"-nimisen kakun:

Suklaaunelma 
1 dl fariinisokeria 
1 dl Fairtrade-raakaruokosokeria 
100-140 g Pätkiksiä 
150 g suolatonta voita 
2 dl lämmintä vettä 
3 dl vehnäjauhoja 
1½ tl leivinjauhetta 
½ dl tummaa kaakaojauhetta 
½ tl suolaa 
1 dl Marianne-rouhetta 
3 munaa 
pinnalle 2rkl tomusokeria

1. Sekoita kattilassa sokerit, pätkikset, voi ja neste. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös Marianne-rouhe. Lisää ne vähitellen suklaa-nesteeseen. Sekoita ja vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. 
3. Vuoraa halkaisijaltaan n. 23-cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa noin 20min, ennen kuin irrotat sen. 
4. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. 
5. Kakku vain paranee, kun se saa levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Se maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja mansikoiden kera!

Viikon kuluttua uudet kujeet Kardemumman konklaavilta! -Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti