.

.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kokkausta ja pakkausta

Niinpä niin. Loman aluksi mamma aloitti mahdottoman pyykkäyksen ja kokkauksen. Minä tyttö laskin varpaitani ja tulin siihen tulokseet, ettei TAAS voi olla joulu! Syy tohinaan valkeni minulle vähitellen. Viikkon 10 on perheen lomaviikko. Mamma kokkaa pakkaseen ja pakkaa laukkuseen. Tai jotenkin sinne päin... Perhe lähtee reissuun, mutta ei hätää. Minulle tulee tänne Villa Kardemummaan koko viikoksi palvelusväki hyvinvointiani varmistamaan. Luvassa on rapsutusta, lenkkeilyä ja herkkuruokaa. Tervetuloa talviloma!
Raviolit
5-6 annosta
5,4 dl durumvehnäjauhoja
3 munaa
2tl suolaa
3rkl oliiviöljyä

Kaada jauhot työtasolle ja muotoile keskelle kolo munia varten. Riko munat jauhojen keskelle. Lisää suola ja öljy.
Sekoita seos pyörivin liikkein haarukalla. Ota sitten kädet käyttöön ja vaivaa n. 10 min.
Tee taikinasta kaksi palloa, kääri ne elintarvikemuoviin ja laita jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
Siirrä taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa sitä, kunnes se on tasainen ja taipuisa. Tee taikinasta käsin litteä pötkö ja aja se pari kertaa pastakoneen läpi. 
Leikkaa taikinasta pyörylöitä. Laita täytettä ( täytteen ohje alla ) teelusikallinen pyörylän keskelle. Painele pyörylän reunat esim haarukalla kiinni. Keitä ravioleja 3-5min kiehuvassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä. Tarjoa raviolit salaattipedillä. Kastikkeeksi pestoa. NAM!

Täyte
100g ricottajuustoa
½ purkkia aurinkokuivattua tomaattia
½ purkkia tuorebasilikaa
Sekoita aineet keskenään

valmiista annoksesta ehdittiin saada vain tämä epäselvä otos ennen kuin se meni parempiin suihin....

Ihanat suklaabrowniet

24-30 palaa
200 g tummaa suklaata
250g voita
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl esim. hasselpähkinärouhetta
0,5 dl kuivattuja karpaloita

1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
2. Sekoita kaakao, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kulhoon suklaa-voisula ja sekoita. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan (korkeintaan 20x30 cm). Ripottele pinnalle suolapähkinät. Paista suklaabrownieita uunin keskitasolla 150 asteessa 55-60 min. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa levy noin 3-4x 3-4 sentin kokoisiksi paloiksi.

Tarjotaan lämpimän kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.

Kun mamma lomaltaan palailee, niin Rasavillin kanssa hän postailee! Kohta taas tavataan: Rasavilli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti