.

.

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Jäätävä juttu!

hfijdklööaef 004
Kylläpä oli perheelläni tuumaustauon paikka, kun mökkiloman kynnyksellä jääkaappi ilmoitti yhteistyösopimuksensa päättyneen. Isäntä ja emäntä juoksivat sippaluisussa kaupungin kodinkoneliikkeet läpi ja tinkasivat kylmälaitepakettia. Tuumasivat, että on järkevää ostaa myös uusi pakastin. Olivathan nuo entiset yhtä vanhoja kuin koko kotimme!
Sillä aikaa kun mamma surkutteli sitä, että perheen syysloman lentolippurahat menivätkin nyt kylmälaitteisiin, minä tyttö leikin piirileikkiä naapurin poikien kanssa.

Sitten suunnattiin Lappiin mökille ja lukiolainen jäi kavereidensa kanssa vastaanottamaan kylmälaitteita. Mammaa harmitti edelleen niin paljon, ettei sen kirpparikierroksestakaan jäänyt käteen muuta kuin kasvilamput ja pari mekkoa. Pellon vihreän pysäkin Seita-shopissa mamma kyllä viihtyi (tuttuun tapaansa) taas vähän turhankin kauan. Myös Grannin lohikeitto oli kuulemma ollut herkullista. Minä en niin välitä kalasta, mutta mökillä sain maistella sekä poroa että lammasta ja ne kyllä kelpasivat myös minulle:-)
Ja arvatkaapas mitä meilä nyt tehdään? Leivotaan, pussitetaan marjoja ja sieniä ja ennenkaikkea PAKASTETAAN ihan kamalasti ja kaikkea. Aika jäätävä juttu!
Tähän loppuun ehkä maailman helpoimman omenapiirakan teko-ohje. Tämän osaavat lapsetkin pyöräyttää ja maku on mainio. Tarjoillaan vaniljajätskin kanssa ja muistetaan antaa koirallekin siivu sulaa jädeä.

EASY OMPPUPIIRAKKA
1.
2dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
 1dl maitoaitoa

100g sulaa voita
2 omenaa siivuina

Sekoita 1-vaiheen ainekset keskenään esim lusikalla, ja kaada ne omppuviipaleiden päälle. Sula voi valutetaan sen jälkeen kaiken päälle. Uuniin 175 astetta, noin 20-25 min.

-Rinsessa Rasavilli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti