.

.

maanantai 5. elokuuta 2013

Ja elämä on yhtä juhlaa!

Elokuun myötä kaikenlainen sato alkaa vähitellen kypsyä. Ihon väristä päätellen myös lukiolaisemme on aika rapea tapaus. No, me nuoret naiset otammekin päivittäin aurinkoa etupihalla viltillä pötkötellen:-)
Mamma puolestaan sai äidiltään sellaisen haasteen, että on melko lailla hautautuneena leivontaoppaiden alle. Mummi toivoi mamman valmistavan hänelle 70v-juhlakakut. Väritoiveena ovat sininen ja kulta-HUPS! Yllä kuva aurajuustopiiraasta, jonka herkullisen ohjeen mamma pummasi kaveriltaan. Kiitos siitä!
Tämä on harjoitteluversio nro. 1, jonka mamma värkkäsi tänään kuopuksen 9v-synttäreille. Mummikin tuli paikalle ja antoi myöntymyksensä ko. kakulle. Kakkushow kuitenkin jatkuu, sillä mamma on päättänyt leipoa toisen kakun Kinuskikissan tapaan. Minulle leivontabuumi kyllä sopii, koska keittiössä on huumaava tuoksu! Tässäpä vielä kulta-sinisen kakun ohje. Ja eikun leipomaan!
-Rasavilli-

Mustikkainen juhlakakku

Kakkupohja
6 kananmunaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
n.2 dl tuoreita mansikoita
n.2 dl tuoreita vadelmia
n.1 dl sokeria
n.2 dl vispikermaa
1 tlk vaniljalla maustettua maitorahkaa

Koristelu
n. 2 dl mustikoita + 2 dl kakkukiillettä
n. 3 dl vaniljakreemiä tai kermavaahtoa
itse näperrettyjä tai valmiina ostettuja marsipaaniruusuja terälehtineen
kullan/hopeanvärisiä koristekuulia

Kakkupohjan kostutukseen esim. laimeaa limemehua


1. Leivitä iso irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri hyvin vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ravistele tiheän sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 20-25min. Anna kakun jäähtyä.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen osa.
3. Soseuta marjat erikseen karkeaksi survokseksi, sekoita puolet sokerista mustikkasurvokseen, ja puolet vadelmaan. Vaahdota kerma.
4. Nosta alimmainen kakkupohja kakkuvadille ja levitä sen päälle mustikkasurvosta ja kermavaahtoa.
5. Aseta toinen kakkupohja päälle ja levitä sille vadelmasurvos ja vaniljarahka.
6. Nosta viimeinen kakkulevy päälle.
7. Valmista kakkukiille pussin ohjeen mukaan.
8. Aseta mustikat kakun päälle ja lisää kakkukiille ko. pussin ohjeen mukaan.
9.Valmista vaniljakreemi tai vispaa kuohukerma.
10. Pursota kreemi/kerma tyllalla.
11. Koristele ruusuin ja kultakuulin.
12. OTA KAKUSTA KUVA JA HERKUTTELE VASTA SITTEN!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti