.

.

lauantai 5. lokakuuta 2013

Lihatonta lokakuuta

Mamma on saanut sähköpostia, jossa on kyselty blogipäivitysten perään. Juu ja ei, mamma ei ole sairastellut. Hän on vain keskittynyt töissä ahertamiseen, lenkkeilyyn ja "sisusteluhöpöttelyyn". Kaiken lisäksi lokakuu toi tullessaan lihattomuuden. Se ei kuitenkaan onneksi koske ketään muuta perheessämme:-)
Minun mielestäni mamma voisi paremminkin keskittyä "Kahvittoman kaamoksen" miettimiseen. Kahvipurkin kansi nimittäin kolisee tiuhaan tahtiin.

Tampereen työkeikan tuomisena mukaan tarttui kiva Resepti-säilytin. Reseptiviidakosta tänään toteutukseen nousi herkullinen porkkanafocaccia, josta teille nyt ohje kokeiltavaksi:-)

Porkkanafocaccia

1 pkt (500g) porkkanasosetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 ps (11g) kuivahiivaa
1 ½ grahamjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl oliiviöljyä

PINNALLE
½-1 rs ( á 250g) kirsikkatomaatteja
10-15 klp vihreitä ja mustia kreikkalaisia oliiveja
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 2 tl kuivattua 
(sormisuolaa)

1. Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva ja grahamjauhot taikinan joukkoon. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa.
2. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. ½ tuntia.
3. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin. Poista oliiveista kivet ja painele ne myös taikinaan. Voitele leipä öljyllä ja ripottele pinnalle rosmariinia sekä halutessasi sormisuolaa.
4. Paista foccacia 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min. Peitä liinalla ja leikkaa hetken kuluttua paloiksi. Tarjoa lämpimänä esim. keiton kanssa.

Lihaisin terveisin: Rasavilli

18 kommenttia:

  1. Focaccia on niin hyvää! Resepti kotelo on hieno. Ihanaa iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Tulinpa hetimiten vastavierailulle :) Kiva idea laittaa kahvinpapuja kynttiläkippojen pohjalle :) Tuota täytyy kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
  3. Hei ja terveisiä rakkautta !!!!!!!
    kiitos kiva kommentti !!!!!
    se näyttää mukava sinulle !!! ja kiitos herkullinen resepti !!! Haluaisin syödä nyt !!!
    Toivotan hyvä alku uudelle vuodelle ja toivon, että voin käydä teille melko pitkään kauniissa blogissa !!!!! Rakastan terveisiä Angie Saksasta

    VastaaPoista
  4. Hello,
    I wish you a happy New Year!
    Take care,
    Christine

    VastaaPoista
  5. Thank you for leaving a lovely comment on my blog I wish you and your family a very Happy 2015 xxx

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentista blogissani ja kivaa kun liityit lukijaksikin. Tulin nyt vastavierailulle ja tulen kyllä vastakin.

    VastaaPoista
  7. Jätit niin kivan kommentin blogiini, että täällä ollaan ja lukijaksi liityin. Hih koska mielestäni oli kertakaikkiaan ihanin ja positiivisin palaute pitkään aikaan, että blogi on hyvällä tavalla pöhkö. Sellaisena haluan sen pitääkin, koska kuvastaa jetsulleen minua. :)

    Kivaa että löysit blogiini ja minä sinun. <3

    Lämpimin terkuin toinen muumihöperö:)

    VastaaPoista
  8. Hi there. Thank you for your lovely comments on my blog. Your pictures are lovely. I need to try to find a programme to translate!! XX

    VastaaPoista
  9. Hello,
    thank's for your visit on my blog.
    Greetings,
    Christine

    VastaaPoista
  10. Porkkana on kyllä niin kätevä ruoanlaitossa kun se käy sekä makeisiin että suolaisiin juttuihin. :)

    VastaaPoista
  11. Hi, such lovely photos and delicious recipe! Thank you for your sweet visit - I am a new follower :) Wishing you a lovely week! xo Karen

    VastaaPoista
  12. Luulin olevani blogisi lukijana, mutta en ollutkaan. Virhe korjattu - nyt olen. :)

    VastaaPoista
  13. Tänne tulin vastavierailulle ja toki löysinkin ihanan blogisi! Jäin heti lukijaksi myös! Muumimuki löytyy meiltäkin samanlainen. Foccaciaa on tullut tehtyä ja se on huippua, vaikka isotöinen onkin.

    VastaaPoista
  14. Kuulostaa herkulliselta. Focaccia on taivaallista!

    VastaaPoista
  15. tämän voisi varmaan muuttaa myös glueenittomaksi. Pitänee kokella joskus gl jauhoilla ;)

    VastaaPoista
  16. Mmmm looks delicious. Can almost smell those coffee beans Xx

    VastaaPoista
  17. Wow, kuulostaa ihanalle!
    Valoisaa viikkoa sulle :)

    VastaaPoista