.

.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Eat your greens!


Lukiolaisemme innostui erilaisista avokadopastoista. Niitä mamman kanssa olemme nyt työstäneet ja täytyy sanoa, että hyvää on! Tai niin no, minä saan syödä vain sitä gluteenitonta pastaa, mutta tuoksuista päätellen loppuosa sapuskasta on ihan yhtä hyvää.

Näihin aineksiin sekoitetaan vielä valkosipulia, chiliä, merisuolaa, oliiviöljyä ynnä rouhittua mustapippuria. NAM, sanoo ihmisperheeni:)
Juu, tuo iso satsi tuoretta basilikaa tuo mieleemme kesän. Mamma niin toivoisi Joulupukin tuovan Fiskarsin yrttiviljelysetin, jotta talvikaudellakin saisi itsekasvatettuja yrttejä. Vaikka syksy onkin ollut leuto, oman kasvihuoneen viimeiset yrtit ja tomaatit popsittiin massuun jo syyskuun lopulla.

Lauantai-iltana hiippailimme pitkään pihamaalla ja laittelimme ensimmäisiä joulujuttuja esille. Välillä leikin naapurin poikien kanssa niin että multa vaan pöllysi. Lumettomuus vähän hidastaa kuulemma mamman joulufiilisetelyn käynnistymistä, mutta sujuvastihan tuo näyttää raahaavan joka metsälenkiltä käpyjä, jäkälää ja oksankäppyröitä...
 


Viime yönä heräsin sitten siihen, että ulkona rytisi ja paukkui. Hädissäni säntäsin yläkertaan katsastamaan, josko lukiolaisemme siellä ryskäisi. Ei ryskännyt. Ulkona riehui kunnon syysmyrsky. Aamulla kiersimme mamman kanssa tarkistamassa tuhot: pari lasisita lyhytyä oli säpäleinä ja kasvihuoneesta oli irronnut yksi seinä. Lisäksi pihalle oli pyörinyt kaikenlaista karkkipaperia ja pussukkaa jostakin kaukaisesta rytölästä. Siivoushommiksi meni, mammalla, minä leikin taas poikien kanssa. On ne NIIN ihania!
 

 


Ahertelun jälkeen pistimme pökköä pesään ja jatkoimme Villa Kardemumman joulukalenterin suunnittelua. Eka luukku aukeaa ekana adventtina. Sitä ennen mamman täytyy opiskella vähän lisää näitä atk-taitoja. Näin hän kertoi. Voi kyllä koirana on paljon helpompaa!
 
 
Ihanaisin terveisin: Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti