.

.

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

12.12.13 Ihanaa leipää!


 


 



Gluteeniton, ihana joululeipä
 
2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)
3, 5 dl kaurahiutaleita (mikäli haluat varmasti gluteenittoman tuotteen, varmista, että kaurahiutalepaketista löytyy "gluteeniton"-merkintä)
2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl kirnuvoita
3,5 dl vettä
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata voi  ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula hunaja-voiseos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esimerkiksi pitkulaiseen silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin. Taikina on valmista, kun se pysyy itsestään kasassa vetäessäsi vuoan reunaa ulospäin.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti