.

.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Murattia, munia ja ruusuja


Synttärisumakausi on jälleen käynnistynyt. Nyt juhlittiin mamman synttäreitä, viikolla on ukin synttärit ja pääsiäisenä esikoinen täyttää 18-vuotta. Synttärisuma on siitä mukavaa, että minä saan juhlia mukana ja maistaa aina myös vähän kermavaahtoa. Ruusuistakin tykkään ja näitäkin olen nuuskutellut vähän väliä!

Villi väriyhdistelmä tuo isännän valitsema, mutta näyttää livenä tosi hehkuvalta. Mammakin oli ihan onnessaan kukkasistaan:)

Tässä on sitten kukkanen, jonka kanssa mamma pyöri männä viikolla ympyrää. Kukka ei enää mahtunut roikkumaan alkuperäisessä paikassaan yläkerran mitalikaapin päällä, joten sille piti löytää uusi koti. Valoisuusaste ei saanut muuttua ratkaisevasti, joten miss. muratti saa nyt muutaman kuukauden asustaa takan päällä. Sitten kun alkaa jälleen klapikausi, sille pitää  kehitellä uusi paikka.

Mamma kuitenkin vannoi, ettei tälle käy samoin kuin mamman mielettömälle sulkasaniaiselle aikanaan. Isäntä totesi, että meneillään on trifiittien kapina, sillä kukka vaan kasvoi ja kasvoi ja lonkeroi lopulta katon kautta isännän lautaselle. Silloisessa kodissa sulkasaniaiselle ei löytynyt enää paikkaa ja siitä piti luopua. NIISK, kuinka mametsua harmittaa vieläkin!

Munia meille on tullut lisää vähän joka paikkaan ja se raiskisruohokin lähti kasvuun. Tänään pienet virpojat ovat saaneet osansa ihan oikeista suklaamunista. Ja minä tyttö olen äänekkäästi tiedottanut jokaisen virpojan tulemisen... Siitä ei tosin kehuja ole juuri irronnut!

Huomasin muuten, että sama väriyhdistelmä kukkasissa on myös keittiössä. Hassua! Sen lisäksi, että nämä kukkaset valtaavat sisätilat, ne näyttävät valtaavan myös mammani ajatukset. Yöpöydällä on kasa puutarhalehtiä, kirjoja ja siemenkuvastoja. Jotain se suunnittelee.

Tiedän kyllä, mistä se haaveilee. ISOSTA kasvihuoneesta, mutta sen hankinta siirtyy vielä ainakin vuodella. Siihen asti kölläilen tässä lempparipaikallani ja tsiigailen mammaa, joka pörrää pikkiriikkisessä kasvihuoneessaan kuin Maija- mehiläinen:)
 
Mukavaa pääsiäsisviikkoa toivotellen: Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti