.

.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

FLOWER POWER:)


It`s +20c ! It is summer now! Mom and I have done a lot of garden works. And all those flowers...Flowers are so wonderfull! Puutarhatöitä siis puskee, sillä täällä pohjoisessakin mittari kipusi parhaimmillaan pariin kymppiin. Pitkän ja pirskatin kylmän kevään jälkeen tämä on UPEWATA! Samettikukkia haimme mamman kanssa heti ja istuttelimme niitä mm. kasvihuoneeseen. Niillä kun on muurahaisia ja etanoita karkoittava vaikutus.

Kasvihuoneen edusta sai myös omat samettikukkaruukkunsa. Syykin on sama: murkut hiiteen! Odottelemme chilin ja tomaattien taimia viherpeukuilta, joten biologinen torjuntakin on mietittävä. Vaikka eiväthän murkut toki kasveille varsinaisesti mitään tee. Etanat ovatkin sitten ihan toinen juttu.

And do you know, what is this? Yep, it`s AVOKADO:) Mamma päätti siis pistää myös avokadon kasvamaan. Eihän se mitään näillä korkeuksilla tuota, mutta puskee mukavan viherkasvin aika nopsasti esiin. Glorian kodissa oli sitäpaitsi istuteltu monenmoista lasipurnukoihin ja ne näyttivät niin vinhoilta, että pakkohan sitä oli tietenkin kokeilla.

Today`s menu: grilled chicken and ceasar sallad- yam. Kesän kunniaksi grilli pestiin ja otettiin käyttöön. Perhe nautti kanasta, salaatista ja pepsukasta. Minulle oli ostettu broilerpyöryköitä. Pihamaa tarvitsee vielä paljon ropsuttelua ja rapsuttelua, mutta onhan tässä aikaa.

Mamma se tuijottelee tuota pikkiriikkistä kasvihuonettaan ja haaveilee edelleen isommasta. Onhan se kyllä tosi, että tuonne kun änkää ne chilit ja tomaatit papujen kaveriksi, niin ei sinne enää mammaa mahdu niitä hoitamaan! Niin, enkä minäkään mahdu ja minä sentään olen suuri viherkäpälä ja kukkasten ystävä.

Tämän kesän pakollinen hankinta, eli se uusi piharuokailuryhmä, on nyt kuitenkin hankittu ja näpsäkästi se tuonne paviljonkiin istuukin. Kyllä siinä kelpaa kahvitella ja minun kököttää pöydän alla aurinkoa piilossa. Tuo musta kasa, mikä näkyy yhdellä tuolilla, on sitten grillin huppu. Sekin piti uusia, sillä entinen hapristui silmissä.

After all these works I´m so,so tired... Pakko päästä välillä sohvalle torkkumaan tuolta pihamaalta. Takana on neljän aurinkokukkapussillisen ja kuuden kehäkukka satsin kylväminen, grillin pesu ja paviljongin laitto. Nyt se hassu mamma rapsuttaa vielä yhtä penkkiä ja aikoo heti huomenna hakea puutarhalta lisää multaa ja siemeniä. HUH! Keskimmäinen lähtee huomenna kahdeksi viikoksi maailmalle, joten ikäväänsä helpottaakseen se mamma varmaan noita töitä itselleen suunnittelee:)

Ja sitten vielä yksi asia äidin kavereille tiedoksi: laittakaahan tekstaria mametsulleni tulemaan. Se onneton särki vanhan puhelimensa ja puhelimen mukana meni kaikkien puhelinnumerot. Mametsu on nyt ihan hukassa!!! Keskimmäinen antoi oman vanhan luurinsa mamman käyttöön ja voi miten mamma tupeloi nyt tuon masiinan kanssa. Varautukaa siis ihmeellisiin viesteihin ja häläreihin milloin sattuu...
 
Mamman mussukka = RASAVILLI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti