.

.

torstai 1. toukokuuta 2014

Gluten free baking: GLUTEENITTOMAT MUNKIT


Terkkuja täältä sohvalta! Vapun kunniaksi meillä on talo täynnä herkullisia tuoksuja, jotka koiruliinin nenään parhaiten kulkeutuvat juuri sohvalle. Täällä on hyöritty ja pyöritty keittiössä ja pihalla. Vappuaattona tosin satoi LUNTA, mikä hieman viilensi tunnelmaa...

Munkit saatiin kuitenkin tehtyä ja koristeltuakin ihan kivasti. Viime vapun jälkeen kaksi perheenjäsentämme on saanut keliakia diagnosin, joten se tuotti mametsulle hieman päänvaivaa munkkishown toteutuksen suhteen.
 Tällä reseptillä kuitenkin selvittiin:
8dl Pirkan gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2dl inkkarisokeria
1 rkl kardemummaa
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja vähän mehua
2 kananmunaa
2dl hylamaitoa
0,5 dl ruokaöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja maito ainesten joukkoon. Lisää öljy. Anna taikinan levätä hetki viileässä.
Leivo pieniksi palloiksi kostutetuin käsin. Kypsennä sulassa, kuumassa kookosrasvassa kullankeltaisiksi. Koristele jäähtyneet munkit sulalla maito- ja valkosuklaalla, nonparelleilla ja pähkinärouheella. NAMINAMINAMI!!!

Ja näin ihania näistä sitten tuli. No, eihän ne tietenkään perinteisiltä munkeilta maistuneet, mutta so what?! Hyviä olivat joka tapauksessa:)

Massu pullollaan saa sitten jatkaa unien katselua. Sohvalla, tietenkin!

Ja tältä näytti illan upea taivas. Hitsi vaan, kun mamman kone tökkii, eikä kuvaa saa jostakin syystä isommaksi! No, jospa seuraavassa postauksessa onnistuisi taas paremmin. Ollaan mamman kanssa muuten tänään menossa rautakauppaan. Siitä sitten seukkiskerralla lisää...
 
Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti