.

.

lauantai 3. toukokuuta 2014

Ruusupapu, kehäkukka, auringonkukka, muratti...


Mamman kauppalista on nykyään aika erikoinen: "Viiniköynnös, hot banana chilipaprika, amppelitomaattit ja muista myös mansikan taimet, hake ja koristekivet". Mihin jäi koiranmakkara?
Nuoriso muuten kävi kyselemässä näistä ruusupavun siemenistäkin, että voiko niitä syödä. Näyttivät kuulemma pähkinöiltä.

Kasvihuoneessa odottaa aikamoinen kasa myös kehäkukan siemeniä. Olivat muuten mamman mielestä törkeän kalliita: 4,50:- pussi! Puutarhalla kuitenkin vakuuttivat, että hinta on laadun tae. Mamma haaveilee kukkamerestä heinäkuun lopussa, sillä silloin on keskimmäisen rippijuhlat. Saas nähdä, miten käy. Yritystä on ainakin ilmassa:)

Piha näyttää vielä aika kurjalta, mutta kai näitäkin kuvia on hyvä ottaa. Voipi sitten verrata heinäkuussa otettaviin kuviin. Toivottavasti muutos on SUURI. Havujen päältä emme vielä ole ottaneet edes talvisuojia pois. Vappuaattonakin kun tuli lunta, niin ei tämä ilma vielä niin kauhean kesäiseltä tunnu... Missään ei oikeastaan edes vielä viherrä. Sellista se on tämä pirskatin pohjoisessa asuminen.

Minua se ei niin kauheasti haittaa, sillä tarkenen ihan mainiosti ottaa paikkani pihavahtina. Hauh, ilmoitan iloisesti kaikki meitsin huudeille pyrkivät!

Sitten ihanuuksia mamman kasvihuoneesta. Siellä viherjöi muraatti! Kasvihuoneessa on muutoinkin ihana pyörähtää, sillä siellä tuoksuu aina hyvälle. Nuorimmainen kysyikin, eikö sinne voisi raahata patjan ja makuupussin ja mennä yöksi retkelle. Mamma ei luvannut, mutta katsoi isäntää pitkään ja totesi: "Nii-in, me tarvitaan ihan oikeasti se isompi kasvihuone!" Ehkäpä jo ensi keväänä...

Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti