.

.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

AAAAAATSHIIII!


Terveisiä täältä sairastuvalta! Minun mammani, joka ylpeilee sillä, ettei ole koskaan pois töistä sairastumisen vuoksi, makaa nyt ka-ma-las-sa lentsussa. Isäntä potee samaa tautia. Taudinkuvaa oikeasti pehmittäisi se, että potilaat malttaisivat levätä. Se on kuitenkin vaikeaa, sillä monenmonituisen sateisen ja kylmän viikon jälkeen KESÄ palasi tänne pohjoiseen i dag!!! Isäntä ja emäntä koikkelehtivat puolikuntoisina päivän pihalla ja nyt ne sitten tursaa ja köhii niin, että minun täytyi siirtyä keskimmäisen huoneeseen yläkertaan nukkumaan. Terkut vaan keskimmäiselle sinne Espooseen: vuoteesi on ihana:)

Esikoinen uskoo hedelmien parantavaan voimaan ja nyt mametsu ja isäntä rouskuttavat sipulista lähtien kaiken viherjöivän nassuihinsa. Ja sitten ne keittelevät niitä kammottavan hajuisia yrttilitkuja. Yök!

Tänään pihamaa puhkesi kukkaan. Hipparoin mamman perässä puutarhakierroksella ja nuuskin kukkasia punanenäisen mametsuni puolesta. Meidän molempien suosikkikukka on tämä ihana pioni.
 

Eikä orvokkien huumaavaa tuoksua voita mikään. Sitäpaitsi sarviorvokit ovat kovia leviämään siemenistä. Mamma on lapsellisen innostunut siitä, että ne löytävät tiensä yhä uusille alueille pihallamme.
 

Juhannusruusun eka kukka aukesi tänään myös. Ruusut ovat ihan täynnä nuppuja, mikä on kyllä ihana juttu. Viime vuonna ne kukkivatkin jotenkin vaisusti. Ehkä kanankakka teki terää?

Tuoksuherneet istutimme mametsun kanssa toukokuussa, mutta kiitos lumisateiden, ne ovat vielä kaukana kukkimisvaiheesta. Tarkoitus oli saada pihalle paljon kukkasia keskimmäisen rippijuhlapäiväksi. Letspäti sii, miten käy.

Värikoodi on pääosin valko-kelta-sininen, mutta pioni saa ihan rauhassa kukkia keskellä pihaa pinkkinä. Keltaista tulee paljon, jahka nuo kymmenet auringonkukat saataisiin kukintavaiheeseen. (Tässä kuitenkin samettiruusuja.)
 

Sisälle haettiin puutarhalta myös kukkelikuita eilen tuttuun perjantaitapaan. Eilen ne olivatkin tarpeen, sillä sää ei vielä ollut näin upea ja isäntäväki oli tosi tympeissään lentsustaan.

Tällaista täällä on näin launtai-iltana. Isäntä ja kuopus katsovat vielä fudista ja mamma aikoo selata pari sisutuslehteä ennen nukahtamistaan. Ne ovat isännän kanssa suunnitelleet ensi kesänä mahdollisesti käynnistyvää isompaa remppaa, joten hyvät ideat ovat nyt tarpeen.
 
Kuulostellaan taas pian! Rasavilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti