.

.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Sunnuntaiblues


Eilen alkanut matalapaine pitää meitä yhä otteessaan. Kävimme mamman kanssa aamulenkillä sadekuurojen välissä. Minulle tämä viileys sopii, mutta mammaa tietenkin palelee. Tosin se voi johtua myös tuosta sokeripaastosta. Kaikki keinotekoinen makea on nyt sitten pannassa ja tarkoituksena on kuulemma hoitaa atooppista ja allergista hipiää. Koirien ei tarvitse tuostakaan huolehtia: tämän mimmin turkki kiiltää valovoimaisesti ja aina!

Mamma on aloittanut kynttilöiden polttelun eilen illalla. Tuntui niin syksyltä. Minäkin palasin nukkumaan isännän ja emännän väliin kesätaukoni jälkeen. Kesän olen koisinut yläkerrassa, jossa ristiveto on pelannut paremmin. Olkkarissa ei vielä ole sen kummempia syysjuttuja kuin nuo kynttilät ja vaihtunut kukkasten väri. Syksyllä meille ilmestyy sekä kukkiin että kynttilöihin oranssi-keltaisia asetelmia.

Portaikkoon saatiin vihdoinkin vaihdettua uudet matot. Voi miten pehmeältä ne tuntuvatkaan sekä tassujen että jalkojen alla! Portaikkoa valaisevat seinien tauluhyllyillä ja portaissa olevat kivi-lyhdyt. Niiden lisäksi mamma on siirtänyt itsevärkkäämänsä valoseppeleen portaikkoon. Siitä räppäämme kuvan tuonnenpana. Se on kyllä tosi tunnelmallinen näin syyshämärässä.

Oranssit ruusut löysivät tiensä myös tänne yläkerran työtilaan, jossa mamma nyt naputtelee postausta ja minä yritän haastaa sitä ihan turhaan köydenvetoon.Sillä on muka hoppu. Tänään on luvassa kuopuksen Terwaturnauksen lisäksi mummin synttärit. Huomiset koulu- ja työvaatteetkin kuulemma pitäisi tsekata ja silittää. Arki on siis alkanut myös tässä meidän perheessä.

Onneksi mamma ei stressaa. Se vaan polttelee kynttilöitä ja soittaa bluesia stereoista. Nyt on hyvä hetki luukuttaa kun kotona ollaan vain me kaksi. Muut eivät niin bluesista välitä!
 
Rasavilli
 
ps. Esikoiselle terveiset sinne FLOW-festareille. Olet siis saanut oman, ihanan pehmeän vuoteesi takaisin. Meikätyty nukkuu taas alakerrassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti