.

.

torstai 23. lokakuuta 2014

GDANSK: ihana kaupunki syysloman viettoon!


Helmikuussa mametsu seikkaili aamuyöllä työkaverin vinkkaamana WIZZAIRIN sivuilla ja löysi perheelle syyslomaksi ihan uskomattoman halvat lennot. Mamma maksoi lennot saman tien ja jäi odottelemaan, josko ihan oikeasti 113 e riittäisi nelihenkisen perheen menopaluulentoihin Gdanskiin?!?

No, riittihän se. Perhe halusi vanhasta kaupungista huoneiston, johon kuitenkin kuuluisi aamiainen. Booking comista löytyi DOM AKTORA, joka näytti ihanan vanhanaikaiselta. Sijainti oli loistava ja majapaikan saamat arviot hyviä. Sinne siis.

Sinne se perhe siis pöläytti. Minä koiruliini jäin vahtimaan esikoista ja tämän ystäviä, jotka valtasivat jälleen kerran talomme. (Perhe teki lentävän vaihdon esikoisen kanssa: kun perhe palasi reissultaan, esikoinen lähti samaan kohteeseen niiden talonvaltaaja ystäviensä kanssa:))Kaupunki on kaiken kuulemani perusteella ollut ihana kokemus!

Perhe kävi arkeologisessa ja historiallisessa museossa, Marian ja Johanneksen kirkoissa, kolusi vanhan kaupungin joka sopen ja ihasteli upeita patsaita. Neptunus oli iltavalaistuksessaan upea. Vanhassa kaupungissa elämä alkoi viiden jälkeen illalla, kun kadut täyttyivät muusikoista, iltakävelyllä olevista perheistä ja meripihkakorujen myyjistä. Takkalämmitteisillä teraisseilla oli tunnelmallista hörppiä kuumaa viiniä ja suklaata.
Satamassa oli kauniita laivoja ja veneitä. Perheen kuopusta ilahdutti erityisesti tämä kuvassa näkyvä merirosvolaiva. Taivaskin oli kuin konsanaan Mikä-mikä maassa!
Päivässä kertyi askelmittarin mukaan aina noin 17 000 askelta, joten nälkäkin oli sen mukainen. Perhe suunnisti "pakko käydä" kohteeseen eli PYRA BARiin.(Muutama muukin hyvä ruokapaikka on suosituslistalla, jos haluatte tietää?)
Tässä Pyra Barin kanaruoka.
Ja tässä pekoniversio!
Ja sitten vielä terassille kuumalle suklaalle.
Tämän kokemuksen perusteella perhe suosittelee lämpimästi Gdanskia lomakohteeksi, jos Tukholma ja Tallinna on jo koluttu:) Hintataso oli varsin kohtuullinen ja paikassa oli myös hyviä ostoskeskuksia. Perhe hankki huomattavasti edullisemmalla mm. XBOX-pelejä. Balticasta ja Madisson- ostareista löytyi myös kivoja vaatteita ja kotiin uudet tyynynpäälliset.
Niin ja se ruoka- NAM!
DOM AKTORA- majapaikkamme oli loistava sijainniltaan ja henkilökunta todella ihanan ystävällinen. Jos etsii aitoa puolalaista kotitunnelmaa, suosittelemme myös tätä majapaikaksi. Perheemme mielestä paikka oli ihanan nostalginen:)
 
Perhe suunnittelee suuntavaansa jossakin välissä Puolaan uudestaan. Silloin mennään kuitenkin Sopottiin ja rantsuillaan. Dom Aktoran "hengetär", Anna, kehui paikan maasta taivaisiin. Sinne siis!
 
Nyt vielä vietämme muutaman päivän lomaa täällä kotosalla. Lähdemme mummia ja ukkia katsomaan...
 
Syysterveisin: Rasavilli

2 kommenttia:

  1. ollaan menossa Gdanskiin jouluostoksille. Mihin kannattaisi mennä perheen kanssa syömään? Muksut ovat 10 ja 12. Terkuin: Sari Tampereelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kävimme mm. rantakadun Billy's ravintolassa. Sieltä saa kunnon jenkkiburgereita, ribsejä, salaatteja jne. Nuoriso tykkäsi kovasti. Rannassa oli myö italialainen, hyvä ruokapaikka. Pyra bar oli kuitenkin eniten puolalainen ja siksi myös mieleenjäävin:)

      Poista