.

.

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Koiramainen kakkasunnuntai...

Nyt on äänessä ihan puhtaasti Rasavillin emäntä, joka juoruaa koiruliininsä kolttosista. Rasavillin tuntevat tietävätkin tämän kaunokaisen mieltymyksen kierittää itsensä "siinä ittessään" aina, kun se on mahdollista. Takana on mm. hirvenkakka ja poronkikkara kuorrutus sekä yksi tunkiomylläys. Ajattelin, että näin kolmivuotiaana corgini on ilmeisesti aikuistunut, sillä pitkään aikaan ei ole ollut tällaista kieriskelyvimmaa havaittavissa.
No, tänään sitten repesikin ja kunnolla!

Teimme sunnuntain perinteistä pitkää aamulenkkiä, kun Rasavilli vaan katosi. Mies sanoikin, että nyt täytyi löytyä mamman iloksi läjä lämmintä. Nauroin, että ei, Rasavilli on saanut uudet pinkit valjaatkin ja on niin neiti. Ei sovi imagoon enää sellaiset "urheilumuodot". Väärässä olin. Vislausten jälkeen nti. tuli yltäpäätä siinä itsessään ja onnellisena kuin mikä! En lähde arvailemaan ( enkä tottavie halua edes tietää) missä läjässä sitä on pyöritty, mutta riittävästi sitä oli! Metsälenkiltä kävelin suoraan vuoraamaan pesuhuonetta koiranpyyhkeillä ja täyttämään ämpäreitä valmiiksi haalealla vedellä. Rasavilli kun ei oikein tykkää suihkusta. Pesin ja jynssäsin ja kyllä yökötti. Pesun jälkeen piti sitten tietenkin pestä uudelleen koko eilen jynssätty pesuhuonekin. No, koira oli niin uupunut ja viluissaan pyykkäyksestä, että sohvallehan se piti vällyjen alle rauhoittaa. Nyt on jo matokuuri masussa menossa ja katastrofista vain muisto jäljellä. Toivottvasti seukkiskertaan menee taas joku tovi... (Joululomalla lähdemme Norjaan sukulaisiin eli poronkakkaa on tarjolla- jihuu!)

Kakkashown jälkeen piti kaunistella ja asetella lisää joulua esille. Päivänvalo on vaan niin pienen hetken ja sitten kaikki kuvatkin ovat taas "keinovalonkeltaisia".

Ulkona tuikkasin myös "sokerikuorrutettuun" lyhtyyn kynttilän. Jospa se valaisisi polkua uuteen viikkoon?
 
Joulua kohti hippastaan, ihanaista alkavaa viikkoa!
 
Rasavillin mametsu


10 kommenttia:

 1. Pakko taas kommentoida... Aihe on niiiiiin tuttu. Ei meidän mäykky pyöri missään haisevassa, mutta tipsu!!! On pesty kaiken maailman p....at ja eläinten raadot turkista (se on kyllä pahin haju saada pois). Kauheinta on haistella koko matkan kotiin sitä lemua autossa jos ei paikkaa missä huuhdella pahimmat pois. Ei naurata sillä hetkellä, mutta ajan kuluessa onneksi osaa jo nauraa asialle! Niin ja ulkoillessa ihan "kaupungissa", voi olla että löytyy jalkakäytävältäkin jotain missä olisi kiva pyörähtää... On ne sellaisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se koirien käsitys hyvästä tuoksusta eroaa hieman meidän tottumuksista- yök!
   Tuttava kertoi juuri karhukoirastaan, joka on kertaalleen pyörinyt pellolle levitetyssä lietteessä niin pahasti, että kotimatka metsästysreissulta oli sujunut lähitaloon traktorin lavalla. Uskomatonta!
   Meillä Rasavilli on pesunkestävä kaupunkikoira, mutta metsälenkit ehkä juuri siksi ovat se keino päästä eroon ällöistä ihmistuoksuista.
   On nämä mahdottomia vekkuleita:) Onneksi muuten ei ole esim. Collie koirana. Miten siitä turkista irrotetaan livanat?

   Poista
 2. "Vauhdikas" sunnuntai, etten sanoisi. Ihana tuo sinun tuikkusi, onko se todella kuorrutettu sokerilla? Terv Liisa

  VastaaPoista
 3. Vauhtia on tosiaan piisannut:)
  Ei ole sokerikuorrutusta vaan luonnon omaa taiteilua. Aika kaunista, vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Rapsutuksia Rasavillille! Pitää sut hyvin liikkeessä ts. loopin kanssa yhteistyössä?
  P.T

  VastaaPoista
 5. Moi,
  Epäilen itsekin salaliittoa:)
  Rapsuttelen kyllä!

  VastaaPoista
 6. Hehe, voihan Rasavilli. Onkohan corgeilla taipimusta hakeutua kakkakasoihin enemmänkin, minulla nimittäin oli lapsena kaksi corgia paljonkin hoidossa ja heillä oli hyvinkin vastaavat tavat :D Mikä oli parempaa kuin maalla lehmänläjässä pyöriminen.. Rapsutuksia suloiselle.

  VastaaPoista
 7. Rapsutellaan:) on tämä ihana pötkis!
  Karjakoitahan tämä on... Voisko se selittää mieltymyksen läjiin?
  Toivottavasti ei uutta kohdetta löydy ihan heti. Yöks!

  VastaaPoista
 8. Voi ei, onpa Rasavillillä haisevat harrastukset :D Meidän koirat ei onneksi ole mieltyneet läjissä piehtaroimiseen, mutta pupujen papanat maistuu kuin suurinkin herkku!

  VastaaPoista
 9. Nehän onkin ihan Polly-karkkien näköisiä:)

  VastaaPoista