.

.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Kukkia, piparkakkuja ja Sanna-saunatonttu:)


Koko viikon mametsu on lukenut bloggaajien kertomuksia hyasinnti-istutuksista. Eilen sitten mamma huristi suoraan tösitä puutarhalle sinttien ostoon. Mieluista asetelmaa ei löytynyt, joten mamma osti  vain kaksi valkoista kukkelikuuta.

Seuraavaksi mamma suuntasi rautakauppaan, jossa hän muisti nähneensä kivanmallisia lasisylinterejä. Niitä tarttui mukaan pari. Mukaan lähti  myös pussillinen heinää.

Kotona koristelatikossa oli jo valmiina helmisydämiä ja hopeisia koripalloja. Ja keittiönkaapista löytyi tietenkin se folio. Lopputulos oli toivotunmukainen ja mamma onnessaan:) Saattaapi olla, että näitä värkätään useampikin joulutervehdykseksi ystäville...

Tänään olemme sitten leiponeet joulunajan ekat piparit. Meillä tämä leipominen on aina sellainen kokeiluprosessi keliakian vuoksi. Viime vuonna mamma sai kuitenkin alan ammattilaisen itse kehittelemän piparireseptin ja nämä ovat kyllä aivan ihania.
Istuin koko leipomussession köökissä mamman sanojen mukaan " kuono tötteröllä" ja nuuhkin ilmaa. NAM!

Leipomusten jälkeen oli kahvitauon paikka. Luvassa kun oli vielä armoton saunan ja pesuhuoneen kuuraaminen. Kuopuksella on kaveri yökylässä, joten riittää siinä kodinhoitohuoneessa meikätytölle vahtimisen paikkaa, kun poijjat saunoo ja ramppaa ulkona vilvoittelemassa!
Ai niin, saunassa meillä asuu saunatonttu Sanna. Hän poseeraa tuossa kuvassakin. Joulun lähestyessä saunaan vaihtuu joulutekstiilit ja saunatuoksu. Kynttilät vain lisääntyvät ja kodinhoitohuoneen puolelle katetaan jouluomena-limpparit saunajuomaksi. Ja kaiken tämän keskellä mamma jaksaa yhä ja aina haaveilla unelmiensa kylppärirempasta. Josko se jonakin vuonna toteutuisi?
 
Ihanaista illan jatkoa!
Rasavilli ynnä mametsu

8 kommenttia:

 1. Kauniit asetelmat mametsu tehnyt :-)
  Saunassa hyvä tunnelma, lauantai-illan jatkoja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Täällä keräilen inspistä eteisaulan räjäyttämiseen:)
  Tapetit olisivat jo valmiina. Vain innokkuus toteuttaa on hukassa. Hmmm....

  VastaaPoista
 3. Huomenta Oulusta,
  Mistä puutarhalta kävit ostamassa hyasintit?
  Sittarissa oli, mutta eivät näyttäneet ihan hirveen terhakoilta. Voisin siis hakee kans puutarhalta.

  VastaaPoista
 4. Huomenia,
  Välivainiolta hain. Eivät olleet vielä siinä isossa myyntisalissa, mutta kysyvä löytää! Ko. Puutarha on vakiopaikkani näissä asioissa:)

  VastaaPoista
 5. Ihania asetelmia olet tehnyt. Minultakin löytyisi ainekset tollaisen tekemiseen. Laitoitko sinä sen folion sipulin mukulan ympärille? Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näissä oli mukana muovinen ruukku, jonka otin pois ja kääräisin mullan ympärille kevyesti folion. Ajattelin, ettei kastellessa sotke ihan niin tehokkaasti sylinterin heinää. Saas nähdä, onnistunko ideani kanssa...

   Poista
 6. Täällä sitä ollaan vastavierailulla! Ihana on blogisi! Ostin myös hyasintteja siinä toivossa, että pikkujouluna saisi tuoksutella... Toivottavasti kerkeävät aukeamaan. Ihana tuo teidän corgi neitonen! Onko cardigan? Eikö corgeja ole kahdenlaisia? (Nuoruudessa corgista haaveillut)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva, kun tulit kylään!
  Jep, Rasavilli on 3v. Cardigan ja aivan mainio " emäntä". Luonnetta löytyy ison koiran edestä, mutta toisaalta turvautuu mammaansa heti, kun hirvittää. Nukkuu muuten välissämme , katsoo kanssani joka maanantai Suomen kauneimmat kodit ja vastaa äänekkääst öristen, kun siltä kyselleen jotain. Oppinee ajan myötä puhumaan;)

  VastaaPoista