.

.

lauantai 29. marraskuuta 2014

Virtapiikki ja adventtikynttilät
Melkein viikko bloggaustaukoa- oho! Syykin on selvä: mamma on jatkanut remppaa. Nyt on siis vuorossa eteisaula ja sitten alkaakin alakerran pintaremontti olla pikkuhiljaa voitonpuolella. Välillä se  mamma kuitenkin mietti ja pähkäili adventtikynttelikköä vuodella 2014. Ei ollut helppo tehtävä se, sillä blogeissa on toinen toistaan upeampia viritelmiä!

Vähitellen idea kuitenkin kypsyi: tarvittiin pallokynttilöitä, Annon kulhot, koristeteippejä ja "lumimarjoja". Keskelle vanha, isompi kynttilähärveli, joka sytytetään jokaisen adventin kunniaksi myös. Hmm- näyttää kyllä ihan meiltä!

Tänään mamma on sitten remppailut oikein urakalla. Välillä tosin keiteltiin porkkanakeitot ja......leipastiin Naan-leivät. Naan-leipää maistelin minäkin ja maistuihan se koirankin suuhun hyvältä.

Ja sitten siihen virtapiikkiin. Rempassa löytyi mamman mielestä jotain I-HA-NAA. Nimittäin eteisin ja keittiön väliin  oli katonrajaan piiloon  tapetoitu ihana puupalkki! Nyt mamma jyrsii sitä esille ja haaveilee hiovansa lempeästi sen pinnan ja käsittelevänsä sen lopuksi kunnon puuöljyllä. Tuossa palkissa on upea puunsyykuvio. Ihan hullua piilottaa tuollaista!
No, ihastuksissaan mamma sitten teki tosi tyräkin. Mattoveitsi lipsahti ja suoraan pistorasiaan. Mamma sai ihan juukelinmoisen sähköiskun ja lensi oikeasti persauksilleen. Kuopus juoksi tosi vikkelästi isännän luo ulos apua hakemaan. Onneksi (ainakaan vielä) mamma ei näytä popcornilta. Vähän tässä kyllä isännän kanssa seuraillaan, miksi se mamman vointi muuntuu. Nyt sillä ainakin näyttää olevan oikeasti extra-energiaa. Rupeaakohan se myös valaisemaan itse itseään?

Tjaa, oli miten oli, me siirrymme nyt sohvalle Putouksen pariin. Herkkuttelua, rapsuttelua ja perhettelyä:)

Ihanaista lauantaita teille! Rasavilli

12 kommenttia:

 1. danke für die inspirationen, einen schönen 1. advent wünscht angie

  VastaaPoista
 2. Tällä kertaa olit siis mattoveitsen kanssa liikenteessä:)
  Edellisellä kerralla taisi olla grilli sen sähärin takana?
  Olehan varovainen ja nähdään!
  P.T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskeskelin, että sähäreitä on tosiaan vuosien myötä tullut saatua. Sitä grillitärskyä ennen oli sähkövatkain...

   Poista
 3. Tekevälle sattuu, mutta onneksi ei sitten pahemmin tällä kertaa. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 4. Kivan erilaiset adventtikynttilät :-)
  Onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmin, tuliko edes permanentti ?

  VastaaPoista
 5. Ei tullut permanenttiä enkä muuttunut magneettiseksi - tylsää:(
  Tästä huolimatta toivon, että seuraavaan tärskyyn menee tovi!
  Säikähdin ihan kamalasti.

  VastaaPoista
 6. Hupsista vaan, onneksi ei käynyt pahemmin! Vastavierailulle tulin ja liityin samalla lukiaksi niin muistan tulla toistekin. Leo-koiralta terkkuja Rasavillille :) ja mammalle toivottelen mukavaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa mukaan ja ihanaista joulukuun alkua!

  VastaaPoista
 8. Apua. Toivottavasti vointi ok. Ihana idea nuo kynttilät! Ja voihan palkki, nuo on aarteita!! Öljyäminen just hyäv tuommoseen!

  VastaaPoista
 9. Nyt onkin öljyhommat edessä! Mukava löytö tämä kyllä oli sähäristä huolimatta!

  VastaaPoista