.

.

lauantai 13. joulukuuta 2014

RÄPS!: lauantain kuvakoostetta
Voi lauantai! Mammalla olisi yksi isompi deadline töissä maanantaina, mutta se vaan leipoo ja laulaa joululauluja... Meillehän se tosin passaa, sillä maistiaiset ovat aina tervetulleita. Tänään se on leipassut pannurieskaa Sarin blogista löytyneen ohjeen mukaan ja piparipurkkikin on taas täyttymässä. Tähän alkuun kuitenkin kuva mametsun suosikki joulukuusenkoristeista. Mamma sai viime vuonna pikkusiskoltaan joulun alla lahjaksi tällaisia käsinvirkattuja ja sokerilla tärkättyjä ihania lumitähtiä. Tänä vuonna mamma pyysi pikkusiskoaan ostamaan näitä kymmenen lisää. Kotiintoimituspaketti tulee hyvällä tsäkällä ensi viikolla mammaa ilahduttamaan.Köökin saareke sai uuden öljypinnan ja tähtinauhakoristeen. Vanha limpparipullo asetettiin komeuden päälle kera kynttilän ja niin tuli köökiin joulu.Tai niin no: isompi osa köökin ja kodin joulua ovat kyllä olleet keittiön sulotuoksut:)
Tässä kuva niistä pannurieskoista. Mamma viritteli ohjeen gluteenittomaksi ja ai hitsiläinen miten hyviä nämä olivatkaan! Suurin osa meni pakkaseen, mutta kyllä 1,5l:n taikinasta jäi maisteltavaksikin.
Välillä piti hieman oikaista selkää ja lukea uusin DEKO. Makkariinkiin on lisätty joulua punasävyisillä tekstiileillä. Joulun alla kuvaan astuu myös kynttilät, joita poltetaan yöpöydillä lamppujen sijasta. Lisäksi mamma tuumailee kirjakaapin lasioviin joulukoristusta. Töpöttelisikö sormivärillä lumihiutaleita vai leikkaisiko paperista tähtiä. HMMMM...

Tässä lopuksi kuva kuopuksen mammalle perjantaina antamasta, ihanasta lahjasta. Kuopus 10v. oli värkännyt mammalle kynttelikön puutöissä. Tämä sopii niin hienosti ruokailuerkkeriimme, että pääsi heti pöytää komistamaan! Kynttelikön vieressä on kuopuksen aiemmin savitöissä valmistama lammas. On mukavaa, kun kaikki lapset ovat kädentaidoissa luovia ja taitavia. Jonkinverran siitä voinee laskea geenien tuomaksi eduksi, mutta iso juttu on myös ollut Steiner-päiväkoti ja osalla muksuista myös ko. koulu. Siellä lapset ovat saaneet rauhassa kehittää luovuuttaan ja oppia uusia itseilmaisutapoja. Se on ollut loistava pohja! Nyt osa lapsista on vaihtanut jo muihin kouluihin ja lukioon, mutta rakkaus itse tekemiseen ja luovuuteen on säilynyt.
 
Kuulostellaan taas!
Rasavilli

14 kommenttia:

 1. Joko siellä nyt on lunta? Sievät nuo virkatut tähdet!

  VastaaPoista
 2. Pieni lumipeite on maassa, mutta sen alta puskee kosteus ja jää. Ts. Turkasen liukastahan täällä on:(

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä... Mietin omalle eskarille Steinerkoulua täällä Etelä-Suomessa. Lapsi on luova ikiliikkuja. Kerroit, että osa lapsista on mennyt muuhun kouluun ja lukioon? Oliko siirtymiset kivuttomia? Ovatko jossakin edellä/ jäljessä peruskouluun verrattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtymiset ovat sujuneet hyvin. Jokainen lapsi on oma persoonansa, mutta väittäisin, ettei merkittäviä eroja taidoissa suhteessa peruskouluun ole. Onhan nämä steikkulaiset tosin kädentaidoissa, tiedonhankinnassa ja väittelykyvyissään aika mestareita:)
   Mikä sopii yhdelle, ei sovi ehkä toiselle. Meidän lapsista yksi on halunnut käydä sekä peruskoulun että tulevsn lukion Steikussa.

   Poista
 4. tolle bilder und inspirationen, ein schönes wochenende wünscht angie

  VastaaPoista
 5. Mukavaa, kun tykkäsit rieskoista:)
  Kerrot niin kivasti tapahtumista, että on ilo lukea niitä!
  Mitä ihananinta iltaa sinne<3

  VastaaPoista
 6. Kiva idis tuo tähtien laittaminen saarekkeen ympärille.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Noita tähtiä on tosi rentouttava näperrellä.

  VastaaPoista
 8. Ihania jouluisia kuvia. Rakastuin oitis tuohon lampaaseen. Se on niiin kaunis! Ja upea tuo kynttelikkökin. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 9. Hei! Kiva kun vinkkasit näistä virkatuista hiutaleista minulle! Olen itsekin virkannut myös hiutaleita ja niistä postaus tulossa pian. Ne hiutaleet ovat tosin hieman erilaisia. :)

  VastaaPoista
 10. Ihania tunnelmakuvia ja ihan huippu tuo kynttelikkö!

  VastaaPoista