.

.

perjantai 9. tammikuuta 2015

Narskuvaa talvea ja tulppaaneja


Perjantai-iltaa täältä Villa Kardemummasta! Tynkäviikko töitä on takana, mutta mamma ja minä olemme ehtineet myös lenkkeillä tiuhaan tahtiin. Arki alkoi, eikä se sitten mennytkään ihan kaaokseksi -onneksi. Mamma ei pidä talvesta yhtään, mutta löytää, kun oikein yrittää, ainakin kameran linssin läpi kurkkiessaan, siitäkin jotakin kaunista. AU-RIN-KO on aina ihana ja toisaalta nuo siniset sävyt ovat uskomattomia...

Kevään airueena kotiin kannettiin nippu tulppaaneja, joita koiruliinikin pääsi nuuskuttamaan. Mametsu osti tulppaanien kaveriksi huurteisia jouluoksia 70%:n alella Prismasta. Kokonaisuudesta tuli kevättalven kaunistus, siitäkin huolimatta, että nyt on vasta tammikuu.

Mitäs muuta? Mamma lukee yhden lempparikirjailijansa, Donna Tartt:n teosta "The Goldfinch" ja vaatii ympärille vähän väliä hiljaisuutta. Aikanaan saman kirjailijan "Jumalat juhlivat öisin" oli mammalle kokemus, joka herätti arvioimaan kirjoittamista ihan uudella tavalla. Nyt taudinkuva on samantyylinen joskaan ei vielä ihan yhtä selkeä.Minun, pienen koiruliinin taudinkuva sensijaan on varsin selkeä: JUOKSU. Ei naurata ei. On masis ja murisen ihan pienesti, mutta kyllin selkeästi vastaantuleville sulhokandidaateille. Meikätytöllä ei ole piiruakaan äidillisiä vaistoja. Ne on toiset mimmit, jotka pentulaatikkoa sietää, sanoo Erinkin- ehkä??
 
Mamma on muuten lähetellyt keittiökalustefirmoille pitkin viikkoa tarjouspyyntöjä. Alakerran wc tulee kokemaan uudistuksen 10-viikolla ja uudet kalusteet on hakusassa. Mamma ottaa tänne kyllä sitten ennen ja jälkeen kuvia. Harmi vaan, kun sillä on taas selkeä näkemys siitä, mitä se tahtoo, mutta kukaan valmistaja vaan ei ole tehnyt sen tahtoman näköistä tuotetta. Vaaditaan taas paljon omaa käsityötä ja kompromisseja. (Lupaan toimia työnjohdollisissa tehtävissä mamman raksalla.)
 
Huomenna mametsu voisi kuvata tämän päiväsisiä mekko-ostoksiaan. Vaatekoko on pienentynyt kahdella ja nyt se hihkuu mekkojen ihanuutta. Huomenna näette, mitä se löysi:)
 
Nyt hyviä öitä kaikille. Mammallakin on huomenna lyhyt työpäivä ja sitten päästään taas ulkoilemaan urakalla.
 
Rasavili

16 kommenttia:

 1. Tulppaani aika selvästi. :) Joulun jälkeen tuntuvat niiiin ihanan keväisiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä on vaikka missä väreissä! Ovat kyllä oikeita hyvän mielen kukkasia.

   Poista
 2. Kaunista! Itsekin ostin tänään vaalean lilat tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kuuluvat ruokakauppojenkin valikoimiin nykyään. Ei tarvitse aina erikseen lähteä keskustan kukkakaupoille. Tosin, vakkari kukkakaupassa käyn aina tilipäivänä ihan vaan kannattaakseni sen toimintaa:)

   Poista
 3. Hi there and thankyou for the lovely comment on my blog :-)

  Lovely photographs here and I have found I can translate the page, so that's good.

  I bought a Peace Lily today. Really lovely green, XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice to see you here! Oh, you have bought a Peace lilly. Those are so lovely!
   Have a nice saturday.

   Poista
 4. Kiitos kutsusta vastavierailulle, täällä ollaan. Pikaisen selailun tein ja tuumailin, että onkin mukava jäädä seurailemaan Rasavilin ja isäntäperheen touhuja. Tuo meidän cockeri-neiti Nella haluaa lähettää terveisiä Rasavilille ja kertoa että masikset ja murinat jäi pois ja koiran elämästä nautitaan täysin siemauksin perheen kanssa nyt, kun neiti kävi toissa keväänä leikkauksessa kivalla eläinlääkärillä.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa meidän touhuihin mukaan!
  Hyvä ajatus tuo leikkauksessa piipahtaminen. Oikein harmittaa Rasavilin puolesta moinen vaiva. Onneksi sillä on juoksu vain kerran vuodessa...

  VastaaPoista
 6. Tulin vastavierailulle ja tulen uudelleenkin seurailemaan Rasavillin ja muiden touhuja ;)
  Meidän sisustusassari leikattiin parin juoksun jälkeen. Olen paljon tyytyväisempi ja varmaan assarikin on, kun ei ole niitä naistenvaivoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan vaan on niin, ettei kaikilla nartuilla ole niin kova lisääntymisvietti... Meidän mussukka kuulunee tähän tiimiin.

   Poista
 7. Tulppaaneista tulee niin kevät ja pääsiäinen mieleen. Ne on niin ihania, mutta ne kestävät niin vähän aikaa. Mielenkiinnolla odotan, mitä siellä saadaan aikaan remonttipuolella ja onhan sinulla hyvä työnjohtaja, tuo Rasavili. Sinä olet sitten pudottanut painoasi oikein kunnolla, kun kaksi numeroa on lähtenyt pois. Onnea. tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olo on paljon parempi kevyempänä.
   Odotan kovasti tuota rempan alkua. Tuo vessa on ollut murheenkryynimme jo pitkään.

   Poista
 8. Voi kun on kauniita mekkoja. On kyllä minun tyylisiä myös, väriä ja asennetta riittää. Tulen myös sinun seuraajaksi ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana juttu, että tulet! Joo ja tässä talven harmaudessa värit on loistojuttu. Itsekin piristyy, kun vetää iloisenväristä kampetta ylleen.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja ihana tuo maatuskamekko!
  Koiruli oikein söpö myös, vaikkakin siinä juoksussaan...ja tulppaanit hurmaavia!
  Kiitos vierailusta blogissani ja tapaat varmasti minuakin täällä! ;)

  VastaaPoista
 11. Minä ostin nyt viikonloppuna kevään ensimmäiset tulppaanit!
  Aijai, niin ihanata :) ♥

  VastaaPoista