.

.

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Wednesday, flowers and good food /// Keskiviikko, kukkasia ja kokkailua


Tänään on ollut aika mukiinmenevä päivä. Aamulla kuopus ilmoitti, että olo on outo ja mahaa kääntää. Poitsu jäi suosiolla kotiin nukkumaan, sillä opettajalta oli juuri illalla tullut viesti luokan vatsatautiepidemiasta. Kuopus on varustettu teräspuolustuskyvyllä, joten jos  olo on outo, silloin on viisainta pötkötellä.
Aamulla isot tytöt lähtivät bussilla kohti koulujaan, mies työmatkalle Rovaniemelle ja minä omalle työpisteelleni. Kuopus otti Rasavilin kainaloon ja molemmat jatkoivat onnellisina unosiaan. (Rasavili oli tosin käynyt jo puolen tunnin lenkillä ja vetänyt nassukkaan annoksen lihapuuroa.)

Työpäivä sujui mukavasti ja kiitos mainion työparini: myös naurua riitti sopivasti! Töiden jälkeen kiiruhdin kuuntelemaan ajankohtaisen, alaani liittyvän luennon. Ilokseni sain viritellä luennon jälkeen hyviä keskusteluja muiden osallistujien kanssa. Kotiin ajoin hyvillä mielin ja pää ajatuksia sinkoillen. Koska fiilis oli niin lennokas, pyörähdin kukkakaupan kautta ja ostin itselleni uuden orkidean ja valkoista meriheinää.
Kotona minua odotti lenkillä käynyt , peräti tyytyväinen koira ynnä kolme lapsukaistani. Esikoinen rustasi keittiössä Edelfelt -esitelmää, keskimmäinen lojui jossakin ihmeellisessä laiskiasiasennossa sohvalla silmälasit vinossa ja kuola poskella (oli nukahtanut kesken ruotsin sanojen pänttäyksen) ja kuopus kattoi pöytää. Siinä sitten vaan äkkiä kokkaamaan. Tänään ruokalistalla oli kasvispyöryköitä, tummaa riisiä ja eilisen chili sin carnen jämät. Ihan maittavaa oli!
Illan päälle rustasin orkidea-asetelmaa ja soittelin isosysterille.
 Hyvän ystävän kanssa vaihdettiin pikaisia ja ajankohtaisia tekstarikuulumisia. Jospa toukokuussa olisi aikaa käydä hänen luonaan "etelässä" ihan kyläilemässäkin...
Nyt, kellon ollessa puoli kahdeksan, alakerrasta kuuluu vatkauksen ääntä. Keskimmäinen tekee lättyjä. Esikoinen naputtaa vielä Edelfeltiään ja kuopus pelaa futispeliä. Mies laittoi viestiä Iistä. On palailemassa kotia kohti. Minä teen täällä työhuoneessa vielä hetken töitä ja painelen sitten lättyjen syöntiin ja koiran kanssa lenkille.
Tai mikä koira se nyt on, kaikesta päätellen se käyttää päivänsä itseään sivistäen, vieraskieliseen kertomakirjallisuuteen perehtyen!!!
 
 
Huomenna on sitten torstai ja sehän on tiettävästi  toivoa täynnä. Minulle se on aina viikon yksi mukavimmista päivistä. Aloitamme nimittäin torstaisin viikonlopun virittelyn. Pöydässä on silloin hyvää ruokaa ja teemme koko perheellä jotakin kivaa yhdessä. Usein se on jonkun pelin pelaamista, elokuvan katsomista tai sitten vaan yhdessä röhnöttämistä ympäri olkkaria jutustellen. Jos joku meistä on työ/opiskelureissussa torstaina, pidämme kuitenkin muulla porukalla tästä rutiinista kiinni. Kun "arkea" on viikossa 3,5 päivää ja "ei arkea" 3,5 päivää, on tasapaino elämässä taattu:)
 
Rasavilin mametsu

10 kommenttia:

 1. Lovely pictures.....thankyou for the English xx

  VastaaPoista
 2. Mukavalta kuullostaa Rasavilin lauman elo, tilapäisistä mahankäänteistä huolimatta. Onneksi sekin vaikutti helpottaneen lepopäivän aikana.

  Iloiset työkaverit ovat maailman parasta :) Sain itsekin tänään kunnon nauruannoksen, kun keskellä vakavaa asiaa tilannekomiikka vei mukanaa minut ja samalla aaltopituudella ajattelevan työkaverin.

  Rasavilille rapsutus toiveikkaaseen torstaihin, teille kaikille mukavaa yhdessäoloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vatsakin on nyt jo parempi ja kuopus lähti treeneihin. Me täällä Rasavilin kanssa suunnittelemme lenkkiä. On vaan edelleen niin kylmä!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja toivottavasti säästytte vatsatautiepidemialta. <3

  VastaaPoista
 4. Tuo 3,5! on loistokeksintö..taidan ehdottaa samaa käytäntöä tänne Mäkelään :) Kiva kuvaus arkipäivästänne,monenlaista mahtuu yhteen päivään.Toivottavasti vatsatauti meni menojaan..

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa onnelliselta perheeltä <3
  Asioiden "uudelleen ajattelu", millä saa positiivisemman puolen asioista esille, on hieno taito!

  VastaaPoista
 6. Hyvin tasapainotettu viikko! Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 7. Uudelleen tasapainoteltu viikko tekee arjesta himpun hauskempaa ja kevyempää. Itsekin ajattelen jo keskiviikkona, että jee, huomenna on torstai. Ennen sitä suunnitteli vain viikonloppuja, eikä ehtinyt toteuttaa kaikkia suunnitelmiaan. Juu ja naama ei ole näkkärillä töissäkään, kun on itse aloitettu , pitkä viikonloppu, joskin henkisellä tasolla;)

  VastaaPoista