.

.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Banaanileipää ja omenapaistosta, olkaa hyvä!

 Tänään olemme viettäneet Villa Kardemummassa leivontapäivää. Ratkaisu oli hyvä, sillä ulkona on ankea rapakeli. Meidän perheessämme kun on ruokarajoitteita ja kasvisruokailijaa, leivonnatkin täyttyy miettiä sellaisiksi, että jokaiselle maistuu. Maitotuotteet ovat vähälaktoosisia ja jauhot gluteenittomia. Onneksi voimme käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita:)
 
Ensimmäiseksi jakaisin kanssanne meidän perheemme kestosuosikin: BANAANILEIVÄN. Tämä herkku valmistuu nopeasti ja ilman rasvaa. Banaanileipä on taivaallisimmillaan, jos malttaa antaa sen maustua paistamisen jälkeen vuorokauden tai pari folioon käärittynä. Me emme useinkaan malta vaan maistelemme sitä heti Rooibos tee särpimenä. NAM!
 
Banaanileipä
 
3 ylikypsää banaania
3 kananmunaa
2rkl maitoa
4 dl gluteenittomia jauhoja
0,5dl maissijauhoja ( lisää tarvittaessa )
1,5 dl tummaa sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl. piparimaustetta
1 tl soodaa
1 dl saksanpähkinä tai mantelirouhetta
 
Survo banaanit soseeksi kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat sekä maito ja sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Paista voidellussa suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa 175 asteessa noin 60 min. Kumoa kypsä leipä ritilän päälle jäähtymään ja kääri haaleana folioon maustumaan seuraavaan päivään.
 

 
 Muistatteko lapsuudestanne omenapaistoksen? Minulle se oli aina herkkujen herkku. Tässäpä ohje jakoon:
 
Omenapaistos
 
1 l omenalohkoja
0,5 dl tummaa sokeria
1 tl kanelia
1 tl vanhan ajan vanilijasokeria
0,5 dl vettä
 
pinnalle:
 
100g margariinia
3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl tummaa sokeria
 
Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle sokerit ja kaneli. Kaada vesi vuokaan. anna kypsyä uunissa 200 c:ssa noin 10 minuuttia.
 
Valmista sillä välin "kuorrutus". Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Levitä seos omppujen päälle ja kypsennä 225c:ssa vielä noin 15 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Nautiskele vanilijajäätelön tai vanhan ajan vanilijakastikkeen kera.
 
 
Näiden herkkujen lisäksi leivoimme myös mustikkapiirakkaa ja perunarieskoja. Tuoksu on aika ihana:)

Ai niin, tässä yksi asukokonaisuus. Tuossa on alkuviikosta koukkimani huivi sen Pariisista takavuosina ostetun pellavatunikan kanssa. Tunika on ollut minulle välillä liian nafti, mutta nyt 12 kg hoikempana se näyttää taas juurikin sellaiselta boheemilta hölttänältä, kuin pitääkin. Kaveriksi ajattelin juuri ostamiani aika napakkalinjaisia vaaleita farkkuja tai sitten saman sävyisiä pellavahousuja kuin tuo tunika on. Molemmat löytyvät jo kaapista. Sitten vaan tukka sivunutturasöherölle ja menoksi.
 
 
Nyt ryhdyn kattamaan illallispöytää, huomiseen!
 
 

21 kommenttia:

  1. Ihania leipomuksia :) tuo banaanileipä olikin ihan uusi tuttavuus,tuota pitääkin leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan kokeilla. Se ei ole ällömakeaa ja sopii hyvin teen kanssa.

      Poista
  2. Banaanileipä kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitti ohjeesta ja tuo omenapaistos on niin namia<3

    VastaaPoista
  3. Kauraomenapaistos ja vaniljakastike on ähkyöverihyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ähkyöverissä, myönnetään, mutta hyvää oli;)

      Poista
  4. Voi kun kuulostaa nuo sun leipomukset hyviltä. Asukokonaisuus on niin kiva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pikkuhiljaa alkaa löytyä gluteenittomatkin herkut kohdilleen. Kunnon korvapuustia en vasn saa tehtyä millään...

      Poista
  5. Ollaanpa sitä oltu ahkeria keittiössä. Omenapaistos on kyllä ihanaa. Nätti asu ja pellava on kyllä aivan ihana materiaali. terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellava on ihana materiaali ja niin ajaton! Jos olisin rikas, vaihtaidin kaikki vuodevaatteetkin pellavaisiksi.

      Poista
  6. Voinko korvata banaanileivän gluteenittoman jauhon tavallisella vehnäjauholla (meillä kun ei ole tarvetta syödä gluteenitonta)?

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyviltä nuo reseptit, varsinkin tuo banaanileipä herätti kyllä mun mielenkiinnon, täytyypä kokeilla joskus. :) Kiitos resepteistä!

    VastaaPoista
  8. Voit korvata. Olen tehnyt täyä aikoinaan myös vehnäjauhoilla. Ihan en muista tarkkaan, tuliko jauhoja vähemmän/enemmän. No, kyllä sen taikinassa sitten tuntee, mikä on sopivaa.

    VastaaPoista
  9. Siellä on jauhopeukalot pyörineet! Mielenkiintoinen leipäohje. Pitää laittaa ns. korvan taakse! :) Ja omenapaistos tuo kodin makumuistot mieleen! <3

    VastaaPoista
  10. Nyt minun kommentit tulee jostakin syystä vähän mihin sattuu? No mutta kiitos joka tapauksessa kaikille kommenteista ja ei kun leipomaan:)

    VastaaPoista
  11. Heti aamusta tuli nälkä ;) Olette olleet ahkerana siellä! Tuo banaanileipä kuulostaa niiin hyvältä, että sitä on pakko kokeilla :) Asukokonaisuuskin näyttää ja kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista
  12. Siis nam!!! Rakastan kaikkia kuumia omenapaistoksia ylikaiken.. Sait herkullisine kuvinesi veden kielelle. Aijai. <3

    VastaaPoista
  13. Banaanileivästä en ole kuullut koskaan! Omenapaistos on kyllä tosi hyvää!

    VastaaPoista
  14. Hih, oltiinkin samaan aikaan kommentoimassa toistemme blogeja :)

    VastaaPoista
  15. Herkullista! Omenapaistos houkuttelee. :)

    VastaaPoista
  16. Herkullisia herkkuja olet tehnyt. Ja meinaan kokeilla leivän ohjetta. Kiitos siitä. :) Kauraomenapaistoksestatulee niin lapsuus mieleen. :D Ja todella upea tuo tekemäsi huivi! Väri on täyskymppi :)

    VastaaPoista