.

.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Havunvihreää koukintaa ja muffineja
Tällä lomalla pihistellään eikä reissailla. Edessä on pääsiäisen Rooman reissu, joten nyt täytyy säästää sukan varteen. Haasteena onkin se, miten saa lomasta yhtä aikaa rennon sen kuitenkaan muuttumatta kuolettavan tylsäksi. Minullehan riittäisi ulkoilu ja hyvät kirjat, mutta keskimmäinen ja kuopus ehkä haluavat hieman muutakin... Esikoinen on joka tapauksessa linnoittautuneena huoneeseensa historian kirjojen keskelle ja mies uurastaa töissä.
Kuopus aloitti lomailun kutsumalla kavereita yökylään. Se oli hyvä idea se ja tyytyväistä lomamieltä kesti tasan pe-la. Keskimmäinen on puolestaan buukannut alkuviikon itselleen treenikalenterin täyteen ja loppu viikosta on sitten hänen vuoronsa kamuyökyläillä. Hywä, hywä.
Minun arkeani puolestaan piristämään porhalsi pikku syssa tänä aamuna. Mukanaan hänellä oli kassillinen ihanan värisiä lankoja ja päivän agenda: HARTIAHUIVI.

Langoissa oli väriskaalaa mistä valita, mutta jotenkin tämä havunvihreä vei sydämeni. Tuli niin metsäinen olo ja näin heti, miten se istuisi takavuosina Pariisista ostamani tunikan ja tuon Lapin riskun kanssa.

Siinä sitä istuttiin sohvalla ja kudottiin käsillä näitä ihanuuksia. Aluksi olin kyllä ihan solmussa ja tuskailin yhteen punottujen ranteideni kanssa, että eihän tässä edes pissalle pääse! Kolmannella yrittämällä pääsin jutun juuresta kiinni ja tähän tuli ihan himo. Puikkoja ei siis tarvita lainkaan ja käsin koukkimalla tämä ihanuus valmistui vajaassa tunnissa. WAU, tällaisesta rivakkuudesta minä tykkään!

Käsin värkkäily piristää aina ja niinpä leipaisimme kuopuksen kanssa gluteenittomia muffineja. Kaapin pohjalta löytyi vielä onneksi muutama vuokakin. Nyt mietimme vielä, miten jänskästi nämä koristelisimme.

Illalla on luvassa James Bond elokuva kotisohvalla miehen ja kuopuksen kanssa. Tämä oli juniorimme toivomus:) Huomenna menemme Oulun pääkirjastoon heti aamusta ja ehkäpä myös riisipuurolle. Oulun kauppahallin kahviosta saa muuten pohjoisen parasta riisipuuroa rusinasopalla tai ilman. Suosittelen lämpimästi! Niin ja toki käyn siivoamassa taas kirppispöytänikin. Siellä kauppa käy kuumana ja pöytään saa viedä uutta tavaraa tiuhaan. Tosi kivaa ja järkevää tällainen kierrätys.

Kyllä loma on ihmisen parasta aikaa!

Rasavilin mametsu

8 kommenttia:

 1. Kaunis tuo huivi :) Oliko vaikeakin ohje?ilman puikkoja?tuo onkin uutta minulle(en tosin olekaan mikään kovin taitava näissä käsitöissä)...Mukavaa leffailtaa ja lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jotakin käsikudontaa, jota tosiaan tehdään siten, että kädet toimivat puikkoina. Tosi hauskaa! Uusimmassa Taito- lehdessä on kuulemma seikkaperäiset ohjeet tähän puhteeseen. Eikä muuten ollut edes vaikeaa, vaikka aluksi olinkin solmussa. Nauroimme syssan kanssa vedet silmissä!

   Poista
 2. Hieno huivi! Tuonne kirppikselle on päästävä huomenna tai kesliviikkona. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi ja väri on täydellinen! Kirppikselle menosta haaveilen minäkin :-)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa lomaa myös sinulle! Varaudu piiiiitkiiin jonoihin kirpuilla:)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kotilomailua, se on monesti parasta! Innostuin kans tekemään noita huiveja jokunen viikko takaperin ja hain lankaakin kassikaupalla lisää, mutta sitten se innostus lopahti neljään huiviin ja nyt niitä lankoja riittää... Ehkä loppuviikosta, kun ei ole muuta ohjelmaa. Vaatii kuitenkin sen aikansa, kun siitä ei tosiaan irtoa sitten mihinkään :D Mukavaa loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja mukavaa lomaa sinullekin! Minua kyllä vielä houkuttelisi karpalon punaisen tuubihuivin tekeminen. Täytynee lähteä lankaostoksille.

  VastaaPoista
 7. Moi ystäväiseni!
  Muistahan kuvata se käsilaukkusi siellä koukkuamisen keskellä;)
  P.T

  VastaaPoista