.

.

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vauhdikasta arkea ja mitalijuhlaa
Nyt on kuulkaas ollut niin supertouhukasta arkea, että en ole ehtinyt edes blogia päivittää. Vähäiseksi ovat jääneet myös muiden blogsuissa vierailut. Jospa sitten taas viikonloppuna? Viime viikon olin työreissussa ja viikonlopuksi lähdimme sitten kisamatkalle Vaasaan.

Meidän perheellä on salainen rakkaussuhde kyseiseen kaupunkiin, sillä aikanaan hyvät ystävämme asuivat siellä joitakin vuosia ja kaupungista on pelkästään mukavia muistoja. Myös Vaasan uimahalli on kiva ja toimiva kisapaikka. Kvarkenit sujuivat jälleen mainiosti! Siellä sitä miehen kanssa jännättiin katsomossa, kun kuopus kauhoi mahdottomia aikoja. Mitalejakin tuli ja poika oli otettu hienoista tavarapalkinnoista.

Lauantai venyi tosi pitkään ja nukkumaan päästiin vasta yhdentoista maissa. Poika meinasi nukahtaa ravintolassa iltapalapöytään. Sunnuntaina lähdimme aamusta lenkille ja voi miten keväiseltä ja kutsuvalta Vaasassa näyttikään.

Kirkon kulmalla soivat tietenkin Jumalanpalveluksen merkiksi kellot ja meitä ilahdutti kellojen säestämänä aamulauluun kirkon eteen pysähtynyt koira. Ja koiran rotu: CORGI!

Corgin lisäksi minut pysäyttivät kivijalkakaupan kukkaset. Kun katsotte tuota meidän pihalta otettua alinta kuvaa, ymmärrätte, miksi lumettomuus ja kevät tuntuvat niin eksoottiselta meikäläiselle Oulun asukille.

Kisojen välissä olikin sitten pakko päästä Plantageniin. Siellä menen joka kerta ihan sekaisin. Mies totesikin, että on se vaan hyvä, ettei ko. liikettä ole Oulussa. Mukaan lähti kauan toivomani oliivipuu. Koska puun piti olla muutama tunti autossa, pakkasin sen ensin Plantagenissa pakkauspaperiin ja muoviin. Sitten puun ylle sujahti Nanson yökkärini ja lopuksi vielä toppis ja kaulahuivi. Oliivipuu pistettiin takapenkille turvavöihin. Poikaa nauratti matkakumppani. Yötä myöten kotiin ajellessamme herkuttelimme ajatuksella ratsiaan joutumisesta. Mitenkä selittäisimme poliisille takapenkin sangen hiljaisen ja PÄÄTTÖMÄN matkaajan, Miss Olivian?
 
 
Ps: Näin sitä kierrätetään: pihan tuijat saavat joka kevät ylleen vanhat pussilakanat. Kevätauringon säteiden muuttuessa vähitellen lempeämmiksi, tuijat kuoritaan hupuistaan ja pussilakanat heitetään roskiin. Toimii ja vuodevaatteita tulee päivitettyä tasaisesti joka kevät. sitä paitsi, nämä herättävät hilpeyttä naapurustossa.

12 kommenttia:

 1. Sullakin on riittänyt kiirettä :) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut liiankin haipakkaa! Ensi viikolla rutmi rauhottuu ja kohta onkin pääsiäinen:)

   Poista
 2. Onnea uimarille! Minäkin piipahdin pikaisesti maanantaina Vaasassa ja myös Plantagenissa. Sieltähän lähti mukaan yhtä jos toista pientä ja pari kukkasta. Vaikka Vaasa ei niin kaukana olekaan, niin harvoin siellä tulee käytyä.Mutta nyt reissun jälkeen totesin, että tänne tulla pian uudelleen. Hyvä idea tuo pussilakanoiden päivitys, mutta itse en raaski laittaa, joten kannattaisi varmaan hankkia kirpparilta. tulisi halvemmaksi, kuin hankkia kalliita säkkejä puille eikä sitten olisi sitä säilytysongelmaa. Aurinkoa viikkoosi toivoo Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantagen vaan o. Niin ihana! Hulluilla päivillä näytyäisi olevan sitruunapuu sunnuntaina tarjouslistalla. Taidan hakea sen sitten viikon kuluttua!

   Poista
 3. Siis hitsin hyvä idea toi pussilakanoiden kierrätys. Onnea mitalistille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pussilakanat piristävät maisemaa;) yhtenä keväänä oli tyttöjen vanhat Bratz- pussilakanat käytössä ja niistä vitsiä piisasi!

   Poista
 4. Minusta tuo havujen suojaus tuo väriä elämään! ;)
  Ja oliivipuu pääsi varmasti hyvään kotiin!
  Plantsu on vanha työpaikkani vuosien takaa...
  Muista pitää puu valossa, suihkuttele ja varo takkaa tai patteria lähellä!
  Kesällä terassille sitten! Kestää melkein nollaan asteeseen hyvin ulkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä ohjeista! Täällä pohjoisessa saa oikeasti hoitaa kasveja, jotta menestyvät. Ensi su. menen Stokkalle sitruunapuuta etsimään- ihanaa!

   Poista
 5. Onnea uimarille ja onnea myös äidille arvontavoitosta ;) Käyhän kurkkaamassa Kivi&Kakussa ja laittele mulle osoitetta tulemaan! Miss Olivialle oli pakko vähän repeillä... Teillä on ollut vauhdikasta :)

  VastaaPoista
 6. Hitsi kun tuntuu kivalta voittaa arvonnassa!!!!!

  VastaaPoista
 7. Hei vaan! Tulin vastavierailulle ja klikkasin itseni jäseneksi. Oulusta on hyviä muistoja nuoruusvuosilta, joten jään seuraamaan sinun kivaa blogiasi! Onnea uimarille ja perheelle! Hopefully Miss Olivia is feeling fine!

  VastaaPoista
 8. Miss Olivia... :D

  Mä en ole siis KOSKAAN käynyt Plantagenissa. Aina kun meidän lähimmän ohi ajellaan Helsinkiin tai Porvooseen niin huokailen että tonne pitäis kyllä päästä... Jospa nyt keväällä tekis pienen reissun ihan vaan sinne. ;)

  VastaaPoista