.

.

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Remppa-Reetan kevätkeikaus




Tänään meitä metsälenkkeilijöitä helli ihana aamuaurinko. Kun aikanaan valitsimme Oulusta asuinpaikkaa, oli kriteeristössä aika keulilla liikkumismahdollisuuksien ja ennen kaikkea luonnon läheisyys. Villa Kardemumma sijaitseekin ihan pururadan kupeessa ja meiltä pääsee metsään per heti. Ei ole rentouttavampaa tapaa aloittaa lauantai kun mennä Rasavilin ja termarin kanssa metsään! Aikamme käveltyämme päästän Raavilin irti ja istun kannon nokkaa kahville. Linnut laulavat ja Rasavili pomppii pupuna varvikon keskellä. Silloin kuulkaas maailman murheet tuntuvat aika kaukaisilta...

Oulussa ei enää ole kuin pläntteinä lunta. Rasavili rakastaa lunta ja ottaa lumikylpyjä edelleen aina kun mahdollista. Tällä hetkellä koiruliini vaihtaa kevätturkille ja tätä karvaa riittää ihan lumiplänteillekin jätettäväksi. Harjasin Rasavilin metsälenkillä ja toivon, että pikkulinnut käyttävät pesiensä pehmikkeenä metsään jättämäämme karvakasaa:)

Tässä kuulostellaan tarkasti, josko naapurin bestiksen ääni jo kuuluisi ja pääsisi ottamaan aamupainit.

Kotona allekirjoittanutta odottikin sitten vähän krouvimmat hommat. Vieläkään en jaksa ymmärtää, mitä talomme rakentajalla on mahtanut olla aivojen paikalla hänen piilotettua katon komeat puupalkit tapetin alle! Nyt minä rappaan apinan raivolla näitä palkkeja esille...



En tiedä, saatteko kuvasta selvää? Tuossa näkyy vielä sitä karmivaa keltaista tapettia ja sitten puupalkkia, jonka olen saanut jo kuorittua esiin. Luulen saavani homman tänä viikonloppuna niin valmiiksi, että ensi viikolla pääsen hiomaan pinnan. Sitten haaveissa onkin Ikea reissu ja valkoisen puuvahan ostaminen. Saa sitä toki Oulustakin, mutta jotenkin kevätreissu Iksuun houkuttelisi.
 
Välillä sitä haaveilee sponsorista, joka kaataisi kukkaroon rahaa kaikkia toteutettavia ideoita silmällä pitäen. Tympii, kun aina joutuu miettimään, minkä rääpäisyn seuraavaksi tekisi. Kukkaroni kun ei ole pohjaton! Toisaalta, pienellä budjetilla ja ajan kanssa tehtynä olen saanut hyvää ja persoonallista jälkeä aikaiseksi ja meidän kotimme näyttää meiltä. Ei hassumpaa!
 
Idearikasta lauantaita ja kuulostellaan taas pian!

15 kommenttia:

 1. Mukavia duunaushetkiä puupalkin parissa <3 Reissu Ikeaan kuullostaakin hyvältä....Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on menossa Iksuun jo keskiviikkona. Taidanpa laittaa ensihätiin ostoslistaa mukaan:)

   Poista
 2. Sano muuta, jos kukkarossa oisi paljon rahaa, niin tekisin vaikka mitä kotona. Mekin asutaan pururadan lähellä, hauska sattuma :) Joskus lenkkeilen siellä, pääasiassa ihan kesällä. Tsemppiä remppahommiin ja ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alotin tänään toisenkin pähkähullun remontoinnin... Pistän huomenna kuvia kohteesta:)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Meidänkin kodin lähellä menee pururata. Sitä pitkin on niin ihmeen ihana tarpoa. Luonnon tuoksut ja pehmeä alusta tekevät ulkoilusta nautinnollista ja rentouttavaa...:)
  Ja tuo remppaaminen on niin meidän naisten mieleen. Aina olisi jotakin kohennettavaa, Maalattavaa ja rapattavaa. Minä taidan jättää nämä kodin sisäjutut syksyyn ja keskityn tuonne "kartanolle". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi oikeasti siirtyä kartanolle. Ensi viikko menee kyllä vielä näiden sisäkohteiden värkkäyksessä. Lähti taas vähän lapasesta:)

   Poista
 4. Eikä, ihana löytö tapetin alla. Ikea-reissu on aina paikoillaan :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Tuosta palkista tulee niiiiin hyvä! Onneksi tosiaan esikoinen lähtee keskiviikkona Iksuun ja lupasi tuoda sieltä purkin kuultovalkoista. Meillä kun on tuonne Ikeaan se noin 120 km niin reissua ei ihan pikana saa tehtyä:( toisaalta, jos olisi lähempänä, meillä olisi varmasti jo tilan ahtaus kaappeissa!

  VastaaPoista
 6. Muistahan tällä erää jättää pistoriasiat rappaamatta! Taitaa olla edellisestä sähäristä tukan tupeersus jo tasoittunut?
  Haleja!
  P.T

  VastaaPoista
 7. Aamulenkit on ihan parasta! Missä päin Oulua asutte? Meilläki täällä Madekoskella on myös oikein mukavat lenkkeilymahikset, metsää, peltoaaukeaa ja lannantuoksua :) Tykkään!

  VastaaPoista
 8. Mukavia remppahetkiä! Reissu Ikeaan tekisi itsellekin hyvää :) Teehän mukavia löytöjä! Liisa

  VastaaPoista
 9. Voi että kuulostaa mukavalta ja omanakin ympäristönä on metsä ja luonto. Kyllä nauttii niin ihmiset kuin eläimet. Rapsuja Rasikselle <3

  VastaaPoista
 10. Voi että hymyilyttää tuo sinun otsikkosi! :D Lapin matkalla huomasin myös vähäisen lumen määrä, joka tosin on todella kiva juttu! Kesää kohden♡ Remontin iloa sinulle! :)

  VastaaPoista
 11. Mukavia remppahetkiä! Palkeista tulee varmasti hienot. :) Ja tosiaan se kukkaro kyllä rajoittaa meilläkin näitä suunnitelmia ja juttuja aina välillä..

  VastaaPoista
 12. Vastavierailulla täällä yksi ;). Kivalta näyttää :). Mukavaa uutta viikkoa <3. Palaan pian :)

  VastaaPoista