.

.

lauantai 5. syyskuuta 2015

Aku Ankan tuuria ja helmihetkiä
Minulla on ollut vähän huonon onnen viikko. Rasavilin (jolla edelleen on juoksu ja mieli apea) ilme on sellainen tässä kuvassa, että tuntemuksiin on nyt helppo yhtyä.
Ensiksikin autoni takuuhuolto hoidettiin niin hyvin, että kaara jouduttiin hinaamaan maanantaina uudelleen merkkihuoltoon. Olivat unohtaneet huollossa vähän kiristellä sitä ja tätä ja auto valutti vaihteistoöljyt autokatokseen. Jippajee! Arvatkaas tympikö? Homman kruunasi se, että rusakon peeveli oli hyppinyt öljyssä ja koko piha-alue oli pupuntassukuvioinen. (Sääliksi käy toki myös rusakon polkuanturoita. EI HYVÄ!)

Nooh, iloa revin siitä, että uudessa makkarissa olen saanut nukuttua ihan loistavasti. Lupasin laittaa ennen- jälkeen kuvia. Tässä siis pojan huoneen Frem Living tapetti, jonka revin rempassa pois.

Pahoittelen kuvan laatua. Tämä on kännykällä napsastu. Pojan huoneen tekstiilit toistivat samaa värikirjoa ja tapeteissa ynnä matoissa seikkailivat harmaat ruudut. Sopi pojalle todella hyvin, mutta makkarissa lopputulema olisi ollut kovin rauhaton.

Remppailun ja huhkimisen jälkeen huone saavutti nykyisen olomuotonsa. Aika paljon harmonisempaa ja selkeämpää, vai mitä?


Tykkään kovasti myös noista Annon lampuista, jotka ripustin oven pieleen. Ne tuovat mukavan lempeää valoa illan hämäryyteen.

Huono-onnisen viikon lopulla kävin myös pitkästä aikaa maakuntamuseossa. Suosittelen ehdottomasti sekä oululaisille että ulkopaikkakuntalaisille tätä kohdetta.

Mieli lepäsi ja museossa on aina jotenkin taianomainen fiilis.

Niin ja toki koko ympäröivää puistoaluetta kannattaa käydä ihastelemassa. Siellä on loistava leikkipuisto ja näyttäviä istutuksia. Puiston keskellä on nuoren yrittäjän pitämä, aivan ihana kahvio Kiikku.

Sitten pääsemmekin perjantain kökkö-kuulumiseen. Käyn aina viikon päätteeksi uimassa/vesijuoksemassa kunnon tovin uimahallilla. Siinä juoksemisen lomassa tein ostopäätöksen: minähän surautan täältä suoraan ostamaan sen hierontatuolin, josta olen pitkään haaveillut. Ajatelkaas, miten ihana visio silmissäni siinä altaassa porskuttaessa kiilui: hierontatuoli, takkatuli ja kupillinen inkivääri teetä- aaaaah! No, toimeliaana naisena toimin juuri näin. Takkatulikin jo loimutti ja väänsin takamukseni tuoliin. Se per*** oli rikki!! Verenpaine nousi. Mieli musteni. Harmitti ja suututti. Tänään pakkasin toosan kiltisti pakkaukseen, ajoin ko. liikkeeseen ja selitin tilanteen. Kaipa minä uuden saan. Näin ainakin lupasivat. Aku Ankan tuuria kai oli sekin, että ostin eilen viimeisen kaupassa olleen kappaleen. NIISK!
No, jos ja kun jonakin päivänä minulla on se toimiva hierontatuoli, otan siitä kaksinverroin enemmän ilon irti. Taidanpa jopa vaihtaa inkivääriteen syksyn ja kuutamoiltojen kunniaksi lasilliseen hyvää punaviiniä;)
 
Rauhaisaa launtai-iltaa teille kaikille!

14 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar5. syyskuuta 2015 klo 6.15

  Voi ihana Rasavili, häntä pystyyn ja mieli korkealle. Kyllä se olo vielä helpottuu. Ja harmillistahan öljyvuoto ja risa hierontatuolikin oli. Toivotaan tästä eteenpäin paljon parempaa ja onnekkaampaa aikaa!
  Kyllä teillä on kaunis koti. Kelpaa siellä viettää syksyn pimeneviä iltoja sateista huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Voi ei mikä tuuri tuolin suhteen! No, hyvää kannattaa odottaa! Lasi punaviiniähän onkin terveellistä :) VOi tuota reppana Rasavilia, kun näyttää kuvassa niin raukalta <3 Ihanaa ja leppoista iltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaviini on terveysjuoma ja eilen tuttu lääkäri totesi kahvipöydässä munkkia puolittaessaan, että näin tästä saa valutettua kalorit kokonaan pois;)

   Poista
 3. No voi höh mikä viikko. Toivottavasti nyt viikonloppusi sujuisi paremmissa merkeissä.
  On tuo teidän Rasavilli vaan aika suloinen tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole tuolista kuulunut mitään, mutta toivossa on hyvä elää...

   Poista
 4. No olipas huono-onninen viikko mutta ensi viikko olkoon sitten tuplasti parempi.Ja tämä viikko on haalea muisto mielessäsi,kun viimen pääset istumaan toimivaan hierontatuoliin..Kaunis makkari,rauhoittava tunnelma.Kiitos museovinkistä ja mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen, että harmitus haihtuu toimivan tuolin myötä. Saisi vaan jo masiina tulla.

   Poista
 5. No onpa ollut aikamoinen koettelumuksien viikko :( Toivon ensi viikkoon iloa ja onnea ❤️

  VastaaPoista
 6. No voivoi, onpa ollut koettelemusten viikko, mutta eiköhän se tuleva viikko jo näytä paremmalta. Mukavaa alkavaa viikkoa siis tv Liisa

  VastaaPoista
 7. On sinulla ollut huonoa onnea teknisten vempainten kanssa, todella ärsyttävää. Toivottavasti auto voi pian hyvin ja se tuoli myös. Kohta täällä itsekin 9-päivää odottanut autoa huollosta....

  Hyvää tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 8. Iiks, joko olet saanut autosi takaisin? Yhdeksän päivää on piiiiiiitkä aika autottomana!

  VastaaPoista