.

.

lauantai 12. joulukuuta 2015

Sininen hetki


Haaveilen kunnon järjestelmäkamerasta. Sellaisesta, jolla voisi tallentaa näitä värien ja valojen vaihteluja oikein kunnolla. Tänään aamulenkin yhteydessä oli upea, sininen hetki.


Täällä Oulussa lunta on jo ihan mukavasti ja tuon sinisen hetken aikana Villa Kardemumman pihapiiri oli kuin satukirjan sivulta. Joulun taikaa?
 

Sisätiloihin joulu hiipii vähitellen. Mies vei kodin matot pesulaan pari viikkoa sitten ja nyt olen huone kerrallaan putsannut pintoja ja levitellyt lattioille ihanat, puhtaalta tuoksuvat matot. Tänne tv- huoneeseen suunnittelen tuovani myös kuusenoksia lasipulloissa joulun tuoksua tuomaan. Ehkäpä laitan sohvalle myös pari joulutyynyä.

Aamupalapöytään keitin kunnon kermaisen riisipuuron ja mansikkasopan. Kynttilät sytytämme mariskooleihin näin joulukuussa myös arkiaamuisin. Rakastan kynttilän lempeää valoa.


Ensi viikko on viimeinen työviikkoni tälle vuodelle. Viikko tulee olemaan kiireinen ja täynnä monenlaista askaretta. En kuitenkaan stressaa, sillä tärkeintä on, että torstai-iltana olemme kaikki esikoista myöten kotona. Silloin aloitan oikein kunnolla joulustelun rakkaideni kanssa leipoen ja koristellen. IHANAA!
Luvassa on myös Bachin jouluoratorio ja Tuomiokirkon kauneimmat joululaulut. Nämä kuuluvat ehdottomasti jouluumme aivan kuten sekin, että aatonaatoksi olemme varanneet perinteisesti ravintolapöydän perheemme yhteiselle herkuttelulle pitkän kaavan mukaan.
 
Nyt hiippailen vielä hetkeksi uusimman Avotakan äärelle ja juon kupposen glögiä. Olkaahan kiltisti- tontut ovat liikkeellä:)

11 kommenttia:

 1. Voi ihanuus, kun teillä on lunta. Täällä on synkkääkin synkempää, kun lunta ei ole näkynyt.
  Ihanaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihania tunnelmakuvia. Kylläpä näyttää kauniilta valot tuolla lumen keskellä :)
  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Terveisiä Turusta! Onpa teillä jouluista! Bongasin myös Rasavilin ylimmäisestä kuvasta. Nauttiiko koirakin pehmeästä lumesta? Ei haittaisi, jos saisimme mekin vähän lunta tänne Turkuun...

  VastaaPoista
 4. Ihana sininen hetki! Sisälläkin teillä niin tunnelmallista! Mukavaa loppuiltaa <3

  VastaaPoista
 5. Ihanan tunnelmallisia kuvia <3 Ei ole täällä Keski-suomessakaan yhtään lunta.
  Hyvää kolmatta adventtia <3

  VastaaPoista
 6. Kaunis sininen hetki! <3 Tallentaminen kuvaan on haaste, mutta mieleen ja sydämen sopukoihin jää tunnemuisto!

  Ihanan jouluista! Onnellista yhdessäolon aikaa! <3

  VastaaPoista
 7. Ihanan jouluisia kuvia :) Liisa

  VastaaPoista
 8. Ihania tunnelmapaloja!
  Minäkin tuskailen hämärässä otettujen kuvien kanssa, vaikka kamerani hyvä onkin.

  Lumoavan jouluista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. A truly magical post...I hope you have had a good Christmas and all the best for 2016 xxx

  VastaaPoista