.

.

lauantai 13. helmikuuta 2016

Esittelyssä kuopuksen juuri rempattu huone


Meillä nuorison huoneet ovat yläkerrassa ja pari viikkoa sitten esittelinkin teille täällä blogissani lukiolaisemme juuri remontoidun huoneen. Kuopuksemme huoneen vuoteelta näkymä aulan läpi kohti lukiolaisen huonetta on juuri tämä kuvassa näkyvä.

Tässä vielä lukiolaisen huonetta ovelta kurkattuna. Huone on pysynyt tosi siistinä rempan jälkeen ja tyttö viihtyy siellä erinomaisesti. Huone suorastaan tulvii valoa, mikä on kuvataiteita harrastavalle ihmiselle arvokas asia. Hankintalistalla huoneeseen on edelleen uusi maalausteline ja mahdollisesti taulukiskoja valmistuneille töille. Nyt niitä on pinottuna huoneen yhteen kulmaan jo aikamoinen nippu.

Aulan toisella puolella on 11-vuotiaan kuopuksemme huone. Poika on kilpauimari, mutta myös tosi kiinnostunut arkkitehtuurista, väreistä ja muodoista. Ihan kuten lukiolainenkin, myös hän sai päättää huoneensa värimaailman itse.

Aavistelin, että vaaleissa sävyissä mennään ja mustaa otetaan mukaan terästämään tunnelmaa. Oletin myös, että poika haluaa huoneeseensa pehmeitä mattoja, kuten lukiolainenkin, mutta siinä menin ihan metsään.Hän halusi vaaleat ja pelkistetyt puuvillamatot. Mieluiten hän varmasti olisi ottanut Saanan ja Ollin Finarten malliston maton, mutta toistaiseksi mennään näillä halvemmilla.

Sopiva päiväpeite ja jääkarhutyyny löytyivät Ellokselta. Mustavalkoiset tyynyt olimme ostaneet jo aiemmin jollakin reissulla.

Poika toivoi huoneeseensa mukavaa tuolia, jossa voisi katsella telkkaria, lukea tai muuten vaan lökötellä. Mieluista vaan ei tuntunut löytyvän, kunnes varovasti ehdotin omaa kestosuosikkiani LEPAKKOTUOLIA! Poika ihastui heti. Omassa lapsuuskodissani oli juuri näitä tuoleja ja Marimekon kankaita. Ne samat klassikot pelittävät edelleen yhdessä, sillä poika siirsi puketti-tyynyn vikkelästi omaan huoneeseensa. Lepakkotuolin ostimme Kodin ykkösestä. Taustalla oleva Rocky juliste oli ihan must- hankinta ja se tilattiin Allpostersista.

Lamppu löytyi myös Kodin ykkösestä ja sen valinnassa tärkeää oli johdon sointuminen tähtitapetin kuparin sävyisiin tähtiin.Allpostersista kotiutui meille myös sen suurimman idolin kuva...

ja uiminen näkyy kyllä muutoinkin pojan huoneessa. Aulassa meillä on sitten mitallikaappi, jossa on kolmen uimarimme mitalit. Pitääkin joskus ottaa myös siitä kuva:)


Tämä hauska viritelmä syntyi äidin ja pojan yhteispähkäilynä. Kännykälle piti saada parkki ja samalla poika toivoi pehmeänhimmeää yövaloa. Noh, olin ostanut tällaisen kivan metallikorin kesällä, mutta se ei vaan löytänyt meillä paikkaa. Nyt ruuvasimme sen Lack-hyllyn kylkeen kiinni ja kieputtelimme ympärille ledejä. Ja siinäpä se on, mukava yövalo. Korin verkon läpi saa luurin lataukseen ja se pysyy aina tallessa. Kätsää!

Lack-hyllyyn poika on pistänyt jokapäiväisiä juttujaan esille. Nämä kuitenkin odottavat lumen sulamista Heinäpään nurtseilta.

En saanut kuvattua pojan työskentelynurkkausta, joka jää siis oven takana olevaan syvennykseen. Työtuolina pojalla on valkoinen satulatuoli ja pöytänä Ratian saaristo ( ostimme nuorena parina aikoinaan ruokapöydäksi ja on edelleen ihana). Työvalona on musta "arkkitehtivalaisin".

Tällainen siitä siis tuli ja poika on tosi tyytyväinen! Minä taidan nyt hetkeksi vallata tablettini kanssa tuon lepakon ja selailla sisustuskuvia löytääkseni jostakin täydellisen "ranskalaisen" harmaan värikoodin. Minulla on jälleen yksi pieni idea...
 
ps. Keittiömme tulee sitten PETRA-keittiöltä- jee! Enkä millään malta odottaa...

9 kommenttia:

 1. Tuosta tuli hyvä! Saitko villamaton lumipestyä ja löysitkö lamput?
  Kuvia odottelen.
  Touhukasta ystävänpäivää<3
  P.T

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää pojankin huone. Hyvin teillä nuoretkin osaa jo sisustaa.
  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kuopuksen huoneen lepakkotuoli! Oon kans haaveillut meille sitä. Lukiolaisen huone on rauhaisa ja viihtyisä :) Kivoja huoneita kaikki. Mukavaa iltaa ♡

  VastaaPoista
 4. Ihanan rauhalliset värit ja kaunis valo huoneissa! Ihan huippu muuten tuo lepakkotuoli, siinä on yllättävän hyvä asento istua ja tyylikäskin kuin mikä! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja ihanaa tulosta olette saaneet aikaan. Yövalo persoonallinen ratkaisu. Iso peukku! :)

  VastaaPoista
 6. Tulipa kaunista ja harmoonista. Kyllä tuo sisustaminen on vain niin hauskaa puuhaa. Kauniin lopputuloksen olette saaneet aikaan. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
 7. Valoisaa ja raikasta siellä Ihan huippu tuo Rocky juliste. Moi :)

  VastaaPoista
 8. Voi että! Ihastuttava huone :) On jäänyt blogisi lukeminen vähemmälle, mutta kiva päästä lukemaan piiiittttkkkääässstä aikaan :)

  VastaaPoista