.

.

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Keittiöremppa: kauhistuksesta kaunokaiseksi

Nyt se siis on valmis. Uusi uljas keittiömme odottaa enää paria taulua ja lamppujen asettelua. Ennen kuin esittelen keittiön tarkemmin, kannattaa kuitenkin hetkinen tuijottaa tätä kuvaa. Se selittää kummasti remonttimme tarpeen...

Pientä fiksausta olimme köökiin tehneet jo aiemmin. Pari vuotta sitten uusimme isot kodinkoneet ja vuosi sitten tapetoitiin keittiön seinät uusiksi.

Koko vanilijanvalkoinen kööki tammijäljitelmätasoineen vaan tuntui vievän kaiken valon.

Lopulta alkoi keittiöiden kilpailutus. Kilpailutimme neljä eri firmaa. Päädyimme lopulta ottamaan uuden keittiön alkuperäiseltä toimittajaltamme, PETRA-keittiöltä. Syy valintaamme oli hyväksi todettu laatu ja PETRA-keittiöiden äärimmäisen ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu. Suosittelen!

Kilpailutimme hanat, altaat, liesituulettimen ja uudet pienkoneet viimeiseen tappiin saakka. Putkitöissä hyödynsimme ammattiatitoisia sukulaisia ja ystäviä ja kaiken raavaan fyysisen teimme itse. Näin säästimme 5000-6000e. Aikaa tämä tosin otti, sillä valmiiksi tehtynä keittiöremppa olisi vienyt muutaman päivän. Meillä tähän kului nyt nelisen viikkoa. TOSIN, viikko meni hiihtolomaillessa.

Lopputulos on vaivannäön arvoinen. Rungot pysyivät lähes samoina, mutta kaikki muut onkin sitten uutta.

Olen erityisen onnellinen pyöreästä altaasta, upeasta hanasta ja keittiön led-valaistuksesta työtasojen yllä. Tuohon yrttiruukkujen yläpuolelle tyttöni maalaa parhaillaan artisokka-maalausta. Siitäkin tulee ihana.

Pienkoneet hankimme Delonghin mallistosta. Mielestäni ne sopivat hyvin tähän tunnelmaan. Vanhat pienkoneet matkasivat esikoiselle Turkuun mikroa myöten.
 

Kaiken kiiltävän ja valkoisen rinnalle jätimme vähän rouheutta saarekeen muodossa vastakkaiselle seinälle. Tämä tuo korituolibaarijakkaroiden kanssa rentoa lämpöä tilaan.
Ja näin muuttui näkymä myös olkkarin puolelta keittiöön. Puun värinen laatikko siirtyi yläkertaan ja maalaamani banskulaatikot muuttivat alakertaan keinutuolin kaveriksi. AI ETTÄ TYKKÄÄN! Nyt on valoa ja keittiö vihdoinkin näköiseni. Tuntuu luksukselta kuulkaas kahdeksan vuoden odottelun jälkeen:)
 
Ihanaista pääsisäisen jatkoa teille kaikille!

26 kommenttia:

 1. Voi vitsit miten hyvännäköistä teillä on nyt. Todella valoisan avaran näköinen keittiö.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle, raikkaalle keittiölle <3 Ihana!! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa valoisa ja kaunis keittiö, tilavakin vielä. Kyllä kelpaa kokkailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, Taina ja Johanna: on ihanaa kokkailla uudessa köökissä:) Tuntuu, että ruuanlaittotaidotkin kasvoivat ympäristön komistumusen myötä. Hih!

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar26. maaliskuuta 2016 klo 10.06

  Hyvä oli entinenkin, mutta tämä uusi kieltämättä on valoisampi. Tosi kaunis. Vain kahdeksan vuotta odottelit? Mulla on menossa kolmaskymmenes vuosi. Nyt odottelu johtuu taloyhtiön pähkäilystä putkirempan suhteen, eli remontti vai talojen purku ja uusien rakentaminen. Hoh-hoijaa.
  Onnea teidän upealle keittiölle ja kaikille hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa pääsiästä!
   Odottavan aika on pitkä. Oma keittiösuhteeni oli jo eron partailla;)

   Poista
 5. Kyllä tulikin ihanan näköinen keittiö, niin valoisa!

  VastaaPoista
 6. Todella hieno muutos! Valoa ja raikkautta, ihanaa.<3 Onnea uudelle keittiölle!:)

  VastaaPoista
 7. Onpas valoisaa ja kiiltävää. Onnea uuelle keittiölle!

  VastaaPoista
 8. Kylläpä tulikin valoisa keittiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kaikille! Minulle tuo valoisuus on juuri se tärkeä juttu. Täällä Oulussa on niin pitkä ja pimeä talvikausi, että yritän parhaani mukaan tuoda kaiken valon kotiin. Meillä ei ole valkoinen koti vaan valoisa koti;)

   Poista
 9. Hienolta näyttää, kaunis ja valoisa keittiö! :)

  VastaaPoista
 10. Onpa hyvän näköinen keittiö! Aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, Maiju ja Jasu. Olen niin iloinen keittiöstä. Aamulla jopa kahvin keittäminen tuntui astetta ylellisemmältä uudessa ympäristössä. Jes!

   Poista
 11. Vau, kylläpä kirkastui! Onnea uuteen keittiöön, näyttää aivan mahtavalta :)

  VastaaPoista
 12. Ihana! Tiedän tunteen uudesta keittiöstä. Vuosi sitten tehtiin oma keittiö remontti ja vielä jaksan siitä olla onnellinen.
  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on meillä se kodin sydän, joten onhan se tärkeää, että se on kunnossa:)

   Poista
 13. Teillä on iso keittiö, paljonko siinä on neliöitä? Suunnittelemme itse keittiön remontointia ja u- malli kiinnostaisi kun olen innokas ruuanlaittaja. Olen myös kaappien kannalla eli ei avohyllyjä. Kokonaisuus näyttää kyllä teillä paljon sellaiselta, mistä haaveilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keittiö on reilu 15 m2. Meilläkin syödään arkena aamiaisen lisäksi päivällinen ka iltapala yhdessä ja viikonloppuisin tuntuu, että olemme koko ajan keittiössä:) U- on hyvä, jos kokkaajia on useampi. Jokaiselle löytyy tilaa. Meillä tuo pyörällinen saareke on se jälkkärin teko piste.
   Mekään emme halunneet avohyllyjä, sillä kuivatavaraa on aina paljon tällaisilla herkuttelijoilla. Lisäksi meillä on keittiötarpeistoa padoista astioihin valtavat määrät. En olisi saanut niitä kauniisti esille.
   Myös haave valkoisesta altaasta vaihtui teräsaltaaksi ja hanaksi, kun kuulin valkoisten altaiden pinttyvän helposti suurperhearjessa. Meillä kokataan ja keittiön täytyy vaan kestää menossa mukana:)

   Poista
 14. Tulipa valoisa ja kyllä nyt kelpaa! Voin kuvitella onnesi! Kyllähän se keittiö on kodin sydän :)

  VastaaPoista
 15. Ihana! Tosin ei tuo teidän entinenkään keittiö minusta ollut yhtä karmea kuin meidän 80-luvun kyökkimme :D Minäkin haluaisin vielä jossain vaiheessa uusia pienkoneemme,mutta tällä hetkellä haaveilen uuteen keittiöön sopivasta matosta ja eräästä taulusta...

  VastaaPoista
 16. Vautsi! Upea muutos uuden ja vanhan välillä! Hyppäsi kyllä heti monta vuotta "nuoremmaksi" keittiö! Hienoa työtä ja suuri säästö :D

  VastaaPoista
 17. Olitkin ehtinyt laittaa monta postausta, kun en ole hirveästi ehtinyt blogeissa käymään. Aivan superihana tuo sinun keittiösi. Haaveilen myös tuosta kiiltävästä valkoisesta meidän uuteen asuntoautoomme. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista