.

.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Villa kardemumma: Koti jo kahdeksan vuotta!
Minä ja perheen nuoriso jäimme talvilomalle perjantaina työ- ja koulupäivän päätteeksi. Mies liittyy lomalaisten onnekkaaseen joukkoon  huomenna. 
 
Perjantai-iltana se sitten iski- NOSTALGIA. Olemme nimittäin muuttaneet virallisesti Villa Kardemummaan kahdeksan vuotta sitten hiihtoloman alkajaiseksi. Kuopuksemme oli tuolloin kolmivuotias ja hurjan innoissaan muutosta. Saihan hän polkea pienellä traktorillaan ympäri uutta kotia. Esikoinen oli 12-vuotias esiteini, joka harrasti intohimoisesti kilpauintia ja vuorasi alta aikayksikön sinisen huoneensa Harry Potter julisteilla. Kahdeksan vuotias keskimmäinen halusi keltaiseen huoneeseensa paljon vihreää ja kaikki Littles Petshopit näkyviin leikkejä varten. Me kannoimme hikihatussa tavaraa huoneesta toiseen, sillä  heti maanantaina lähdin huoltajaksi uimareiden valmennusleirille Espanjaan. Vain mies ja kolmivuotias jäivät jatkamaan muuttoa.
 
Muistan onnen uudesta kodista ja tilasta. Muistan myös, miten harmittelin mielessäni jo tuolloin keittiötä, joka ei ollut yhtään mieleiseni. Myös voimakas keltainen tapeteissa sekä pesutilojen sinisyys hämäsivät. Kaikki oli kuitenkin hyvin tehtyä ja toimivaa. " Ajan kanssa teemme tämän oman näköiseksi", tuumasimme ja olimme niin onnellisia löydöstämme.
 
Mitäs kahdeksassa vuodessa sitten onkaan tapahtunut. PALJON! Esikoinen on kirjoittanut ylioppilaaksi ja opiskelee Turun yliopistossa. Ylihuomenna lähdemme auttelemaan häntä oman yksiön muuttofiksauksessa. Tuntuu niin ihanalta nähdä tyttyryy taas parin kuukauden tauon jälkeen. ( Turussa aion viettää tytyn kanssa koko päivän Ikeassa. Minulla on yksi A4- paperi täynnä hankintalistaa. Mies ja kuopus saavat ihan rauhassa polskia sen ajan Caribiassa.)
Keskimmäinen on kasvanut lukiolaiseksi ja maalaa yläkerran huoneessaan upeita töitä. Liikunta kuuluu edelleen tytön jokapäiväiseen elämään samoin kuin nuorempien uimareiden valmennus.
Meidän kuopus on nyt  vitosluokkalainen ja hän on muuttanut yläkertaan ison pojan huoneeseen, jonka seinillä komeilee Michael Phelpsin ( sen suurimman idolin) kuvat. Poika kasvaa pituutta niin hurjalla vauhdilla, ettei äiti oikein perässä pysy.
 
Koti on kokenut muutoksen jos toisenkin. Keltaiset tapetit ovat vaihtuneet maanläheisiin sävyihin ja siniharmaa kylppäri/kodinhoitohuone saanut maalipesun. Saunakin muuttui vahakäsittelyllä harmaaksi. Yläkerran keltavihreä makkari on nykyään pojan vasta rempattu vaalea valtakunta ja se sininen Harry Potter-makkari lukiolaisen huone. Senkin remppasimme viime kuussa. Yläkerran vessa odottaa kyllä vielä kipeästi päivitystä. Se on ka-ma-la:(
 
Pihakin on muuttunut hurjasti. Muuttaessamme tässä tontilla oli vain nurmi. Juu, nyt on vähän muutakin istutuksista kasvihuoneeseen. Minä kun rakastan tätä pihalla huseeraamista.
 
Eikä toki sovi unohtaa koira-asiaa. Muuttaessamme tänne meillä oli ihana paimenkoira Pate, josta jouduimme luopumaan pari vuotta myöhemmin aivokasvaimen vuoksi. Koirapula oli niin akuutti, että päädyimme hankkimaan uuden, terhakan perheenjäsenen. Rasavili on Villa Kardemumman aito rinsessa ja meille niin rakas!
 
Omakotitaloasuminen on jatkuvaa kunnostamista ja talon hoitamista. Sen olemme kyllä huomanneet. Huomennakin meille on tulossa samaan aikaan ilmastoinnin huolto/desifinointi ja kaukolämpömittarin uusinta. Niin ja toki meillä siis jyllää täällä tämä keittiöremppa hela tiden. Siinä kaikki on mennyt tähän asti ihan kivasti, paitsi että tasot saamme vasta perjantaina. TOIVON niin, että kööki on valmis viikolla 11.
 
Kuopuksen kanssa olemme sopineet, että kun uusi keittiö on valmis, raahaamme ekaksi yöksi patjat sen lattialle ja laitamme uudet ledivalot päälle. Sitten vaan nukahdetaan ihanan, uuden ja kauniin keittiön syliin.
 
Loppu vuodesta olimme tosissamme etsimässä rivaria/ kerrostalokotia, jossa olisi vähemmän tehtävää, rahan menoa  ja joka olisi ihan keskustan lähellä. Nyt se tuntuu ajatuksenakin hassulta. Kuka sitä nyt kotoaan mihinkään lähtisi?
 
Mukavaa alkavaa viikkoa ja IIIIIIHANAA lomaa teille, jotka lomailette!

24 kommenttia:

 1. Oletteko parantuneet jo flunssasta? Tervehdyttävää ja relaksoivaa lomaa toivottaa P.T

  VastaaPoista
 2. Odottelen kuvia uudesta keittiöstänne. Meillä on tarkoitus tehdä sama remppa tulevana kesänä. Vessaremppa odottaa myös. Kerrohan sitten siitäkin. Tyylinne on niin kiva, että mielelläni katselen kuviasi ideoiden virittäjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ilman muuta laitan keittiökuvia blogiin. Vessaremontti joutuu vielä odottamaan säästöpossun lihomista...

   Poista
 3. Paljon ehtinyt tapahtua 8 vuodessa ja miten nopeasti vuodet menevätkään. Mielenkiinnolla odotan keittiönne valmistumista. Mukavaa lomaa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet suorastaan kiitävät. Vastahan sitä itse muutti ensimmäiseen omaan opiskelija-asuntoon...

   Poista
 4. kaikke sitä mahtuukin 8 vuoteen. Itse mietin miltä tämä talo näytti 18 v sitten kun tähän muutettiin....enään ulkoseinät ovat entisensä, vielä!
  Pari vuotta sitten mietittiin muuttoa uuteen, mutta tulimme järkiimme ;)
  Nautinnolista lomaa rempoista huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä kovasti jo pakkailemme. Lukiolainen on innoissaan, kun saa jäädä parhaan kaverinsa kanssa Rasaviliä hoitamaan.Onneksi ovat järkilikkoja, kaikki kolme koiraa myöten;)

   Poista
 5. Onpa sielläkin tapahtunut paljon kahdeksassa vuodessa. Lapsista sen ajankulun huomaa vähän liiankin hyvin.
  Oikein ihanaa lomaa teidän perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lapsien kasvamisesta ja muutamasta harmaasta vauhtiraidasta tummassa tukassa huomaa, ettei enää ole ihan tyttönen itse- hih!

   Poista
 6. Odotan niin tuon uuden keittiön näkemistä! Meillä on jo 11v. vanha talo ja ei ole kuin muutamat tapetit vaihdettu :D Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tämä jatkuva paikkojen rapsuttelu on ehkä jonkinlainen harrastus kin. Tosin ne rakentajan pintamateriaalit olivat kyllä meille alunperin väärät ja siitä se syväys sitten lähti;)
   Toivoisin vain, että remppailu olisi vähän edullisempaa. Vaikka itse tekeekin kaiken mahdollisen, myös materiaalit ovat turkasen kalliita.
   Nyt yläkerran vessakin saa taas odottaa monta kuukautta, ennen kuin materiaaleihin on tarpeeksi rahaa...

   Poista
 7. Ihania muistoja!<3 Meillä on jo yhdestoista vuosi tässä unelmien kodissa. Toisinaan on mietitty kovastikin muuttoa keskustaan, kun lasten harrastukset jossain vaiheessa aiheuttivat jatkuvaa ajelua, mutta muutto ja kodin myyminen on toistaiseksi aina unohdettu hetken jälkeen. Yhtä rantatonttia tuosta läheltä me miehen kanssa hieman haikailtiin, mutta nää ajat on niin epävarmoja ja tontti ei ole ihan ilmainen.;D
  Ihanaa lomaa, kuulostaa just hyvälle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kestohaave on Oulun Puu Raksilassa . Siihen periaatteessa kykenisi kynnet, mutta juuri sama epävarmuus ja kylmä järjenkäyttö ovat estäneet riski liikkeen. Ihan niin kuin teillä sen rantatontin suhteen:)
   Kyllä Villa Kardemummassa on hyvä olla.

   Poista
 8. Oikein rentouttavaa hiihtislomaa! Täälläkin lomaillaan! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana muistojen helminauha omasta kodista! <3 Onnea ja iloa edelleenkin kotoisen kurkihirren alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään meillä kävi ilmastoinnin huolto ja desifinointi. Kehuivat kaunista ja hyvinpidettyä kotia. Tulin niin onnelliseksi:)

   Poista
 10. Meille tulee vappuna 12 vuotta tässä talossa, ja kaikki nurkat on enemmän ja vähemmän käyty läpi (paitsi se yläkerran kamala kylppäri ja nuo mäntyportaat). Mekin olemme monesti miettineet muuttoa pienempään, jopa rivariin tai kerrostaloon, etenkin nyt kun meistä tuli viime vuonna myös mökin omistajia. Kahden tontin hoito ei välttämättä ole kovin innostavaa. Mutta kuka sitä kotoaan lähtisi. Ehkä sitten joskus, mutta ei juuri nyt.

  Ihanaa lomaviikkoa Villa Kardemummaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kodista tulee vuosien myötä rakas. Järkeväähän se toisaalta on asua sopivan kokoisessa kodissa, mutta meilläkin jatkossa on varmasti nuorisolla poika- ja tyttökavereita, myöhemmin puolisoja ja lapsia. Mahdutaanpa ainakin kaikki tänne meille.
   Mieskin sanoi, että seuraava köökiremppa tehdään sitten 15- vuoden kuluttua;)

   Poista