.

.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Iski kulukutauti- terveisiä Turust! ( ja vähän LUSHIA)


Kesä on niin lyhyt, että aina, kun inspis johonkin hulluun iskee, on toimittava per heti. Niin me teimmekin ja starttasimme esikoisen luo Turkkuuseen. Esikoinen on jo kovin turkulaistunut vuodessa ja toimii mielellään kulttuurioppaanamme. Aluksi suuntasimme tietysti Turun linnaan.


Kyllä täytyy sanoa, että Turun linna on ainutlaatuisen upea nähtävyys Suomen mittapuussa! Nyt, kun historioitsija tyttysemme oli mukana, saimme tästä käynnistä vieläkin enemmän irti. Ihanaa oli myös nähdä ja kuulla tytön aito palo ja innostus omaan alaansa:)
Ai niin, pienen hiljaisen hetken vietimme sukumme "kantaisän", Jaakko Ilkan, vankityrmän luona. Kyllä historia on mielenkiintoista. Tuskinpa olisi Jaakko Ilkka osannut aikanaan kuvitella Turun linnaa museoksi, saati meitä katsomaan omaa vankilaansa.

Turus kun ollaan, niin Förillä piti tietenkin Aurajoki ylittää.

Niille jotka eivät tiedä: Föri on ilmainen lautta Aurajoen yli ja tavattoman symppis pieni putpu.

Kahvittelimme tässä lähettyvillä olevassa Kirja Kahviossa. Suosittelen! Kahviossa kaikki on vegaanista ja paljon löytyy myös gluteenitonta syötävää. Sekä suolainen että makea tarjottava oli hyvää ja kahvion pöydät vanhan poliisilaitoksen sisäpihalla olivat tosi rauhallisessa ja ihanassa miljöössä. Nähtävyytenä voinee pitää myös kahvion jopa hieman anarkistisia wc-tiloja. Käykäähän katsomassa:)

Lontoon ostoksista olen tekemässä kohtapuolin omaa postausta, mutta tässä saamani tuliaispussukka. Nuorempi siskoni piipahti Tallinnassa ja toi minulle Lusheja. Minun oli tarkoitus ostaa näitä Lontoosta, mutta UNOHDIN! En voi ymmärtää aina pääkoppaani... Onneksi ihana syssa pelasti tilanteen.
Lushit puolestaan pelastavat minut. Minulla on siis atopia ja ihokeliakia, mikä tekee ihostani välillä aika kamalan. Sama koskee päänahkaa. Jos erehdyn vähääkään syömään "ei puhdasta" ruokaa tai laistan ihon/päänahan hoidosta, tulos on itkettävä. Onneksi rakas työkaverinikin tietää hyvin tilanteen ja sanookin aina napakasti " ÄLÄ RAAVI!" ( terkkuja Marja!) Toisinaan en edes itse ehdi huomata jotain tapahtuneen kun työkaverit näkevät ihooni nousevan reaktion.

Lushin saippua-shampoot ovat pitkään olleet pelastukseni. Harmi vaan, että Suomessa näidenkin hinnat ovat törkeitä. Yleensä siis kannan näitä reissuilta.
Lushit pysyvät ykköstuotteinani, mutta Lontoon matkalla törmäsin myös tv- mainoksissa yhä uudelleen silikonittomaan ja parabeenittömään hiustenhoitosarjaan, joita ostin jo Lontoosta satsin. Ilokseni huomasin nyt näitä myös lähicittarissamme. Kerronpa näistäkin myöhemmin lisää ja kannustan kaikkia samojen ongelmien kanssa painivia Lushien pariin:)

Mukavaa illan jatkoa! Me aloittelemme nyt elokuvailtaa.

11 kommenttia:

 1. Lushin tuotteet näyttävät niin hyviltä, että luulisi niiden olevan syötäviä :D
  Kauniita kuvia olet napsinut Turusta, tunnelma on kuin ulkomailta.
  Ihanaa keskiviikko-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lushit ovat ihan loistavia!
   Mukavaa illan jatkoa ja hei: huomenna on perjantai:)

   Poista
 2. Minulla on herkkä ja rasvaisesti hilseilevä päänahka. Lusheja en tähän hätään saa. Siksi olen kovin kiinnostunut tavis cittarivaihtoehdoista:)

  VastaaPoista
 3. Turun linna on kyllä upea! Voi olisikohan meidän lapset jo riittävän isoja viedä sinne!!
  Minä olen ihan rakastunut Lushin palashampoisiin <3 (mulla tuntuu myös viljojen syönti mm. päänahassa...ja aika monessa muussakin paikassa) En ole varmaan koskaan saanut kuohkeampaa kuontaloa kuin Seanikilla pestessä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on raavituttava ongelma- hih!
   Turun linnassa on niitä ritarikierroksia ja soviteltavia ritari ynnä prinsessavaatteita. Harmi, ettei niihin oikein aikuinen mahdu:)

   Poista
 4. Turku on täynnä hienoja paikkoja!
  Ja Lush... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa on hyvä tunnelma- tykkään!
   Voi kun nuo Lushit tulisivat tänne Ouluunkin myyntiin...

   Poista
 5. Ihana Turku kierros ;) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 6. Olin esikoisen kanssa joulukuussa Turussa pienellä päiväreissulla. Hurmaava miljöö joulutoreineen. Kesäreissu, jossa voisi pyöräillä merellisessä maisemassa ja ihailla myös muita kohteita, täytyisi tulevaisuudessa tehdä. Linnaan ajattelin viedä mugelot sitten, kun lukevat Suomen historiaa koulussa :-)

  VastaaPoista
 7. Olipa mielenkiintoinen Turku-kierros! Turun Linna on mielenkiintoinen ja teillä oli loistava opas!
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista