.

.

torstai 4. elokuuta 2016

VIIMEINEN LOMAVIIKKONI: torstai ja Rasavilillä rokotuskankeutta.


Eilinen rokotus sai herkkis Rasavilin hieman nuopeaksi, joten tänään se on köllötellyt lähinnä pesuhuoneen lattialla. Lattia on nyt kesäaikaan mukavan viileä ja sinne käy kesätuuli pesuhuoneen ja saunan ikkunoista. Niin huono-olo ei Rasiksella kuitenkaan ole ollut, etteikö ruoka olisi maistunut ihan tavalliseen tapaan.

Minä aloitin aamun kampaajalla ja kylläpä sainkin kivan tukan! Jos tapanani olisi laittaa tänne omakuvia, niin nyt laittaisin. Latvoista lähti reilut 5cm ja ilme keveni hurjasti otsiksen leikkauksen myötä. Tykkään tosi paljon! Kävin samalla reissulla ostamassa apteekista Rasikselle viimeiset punkkikarkotteet tälle kesälle ja sain hauskoja pyykkipoikia kaupan päälle. Kivaa, sillä entiset ovatkin uusimisen tarpeessa.
Kuten kuvasta ehkä muutoinkin saatatte arvata, on meillä tänään vietetty perinteistä torstain siivouspäivää. Viimeiset matot ovat pesun jäljiltä vielä kuivumassa ja kodarissa pesukone pyörittää lastenhuoneiden tekstiilejä. Kyl tää täst.
Huomenna menen käymään jo töissä ( en tohdi jättää maanantai aamuun suorilta vartaloin töihin paluuta, kun tuntuu, että olen unohtanut salasanoista lähtien KAIKEN, mikä liittyy työni tekemiseen-IIIIIKS!), mutta muutoin aion pistää vaatekaappini syysteloille. Turhaa siellä on enää pitää bikinejä ja shortseja keskiössä, kun arki starttaa 8.8 klo. 8.00. Olen tässä huomannut, että olen tosi hyvä lomailemaan. Suhtaudun siihen samalla hartaudella, kuin arkena työn tekoon: se mikä tehdään, tehdään vimapan päälle täysillä:)
 
PÄIVÄN HUONEET JA HERKKU:
 
Tältä meillä näyttää eteisestä olkkariin ja ruokailuerkkeriin katsottaessa ja juu, siellä on pöytä katettu päivällistä varten.
Tuo pöydällä oleva vehka odottaa isompaa ruukkua ja uusia multia. Kaikki on valmiina, mutta en ole tänään vielä ehtinyt. Vehka sai jonkun kasvupyrähdyksen ja on paisunut tänä kesänä valtavasti. Sohvan tilalle toivoisin jotain muuta ja nuo korituolit voisin siirtää yläkerran aulaan. Ehkäpä talven aikana olkkarimme kokeekin jonkinlaisen kalusteuudistuksen...
Mattoon en voi koskea, sillä Rasavili rakastaa sitä. Käytän nämä isot ryijymatot kaksi kertaa vuodessa pesulassa ja Rasavili suorastaan itkee aina mattojen perään. Se rakastaa mylttäämistä ja selällään kellottelua mattojen päällä.Tässä sitten vielä kuvakoostetta kevättalvella uusimastamme keittiöstä. Mietin jossakin vaiheessa kesää, että mikäköhän minua oikein vaivaa, kun ei tee mieli remontoida mitään. Sitten muistin kevättalven remppamme. Teimme remontin itse, joten vaikka se ei ollut vaikeaa, se vei paljon aikaa.
Jotakin olen kuitenkin rempannut myös tänä kesänä. Kevyellä otteella ja nuorison toiveet huomioiden fiksasin heidän yläkerran vessansa. Veski kokee isomman uudistuksen vasta sitten, kun meidän aikuisten makkari siirtyy yläkertaan.


Tähän loppuun meidän taiteilijan alun ( = lukiolainen ) näkemys päivän herkusta. Tyttö on ihan loistava leipuri ja yksi hänen itse kehittämistään resepteistä on tämä limemarenkipiiras, johon hän itse keittää limetahnan. Tämä on kaunis ja herkullinen jälkkäri. Noh, pyysin tytyä ottamaan hyvelöisestä kuvan...
 
Nyt lähden lenkille ja sitten pakkaamaan työlaukkua. Huomiseen!

10 kommenttia:

 1. Voi tuota Rasavillin ilmettä <3
  Ihania herkkuhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasavilillä on ilmeikkäät kasvot ja eritoten korvat-hih!

   Poista
 2. Nyt ymmärrän, kun kerrot Rasavilin katsovan sinua " Karjakkokatseella"!!!
  P.T

  VastaaPoista
 3. Voi Rasavilli-parkaa!
  Meilläkin rakastettiin ryijymattoa, mutta silti aina kun maha oli kuralla niin tuotokset löytyi tuolta matolta :( . Joten tein päätöksen viedä se matto varastoon, sillä huomattavsti helpompi on joku muu matto pestä.
  Kauniita kuvia teiltä!
  Rentoja viimeisiä lomapäiviä :)

  VastaaPoista
 4. Voi Rasavili-ressukkaa <3 Itsekin tykkään ryijymatoista, joten ei ihme että Rasavili on siihen hullaantunut. Kaunista ja vaaleaa teillä on :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ryijymatot tuntuvat kyllä ihanalta jalkojen ja tassujen alla.

   Poista
 5. Niin kaunista teillä ja ihanan valoisaa ja tilaa hengittää. <3 Olisipa niin kiva nähdä kuva sinusta. <3

  Aurinkoa sunnuntaille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo valon määrän maksimointi on minulle tärkeää. Täällä pohjoisessa kun kaamos on uuvuttavan pitkä!
   Minä jään pohtimaan ja pähkäämään tuota kuva-asiaa:)

   Poista