.

.

torstai 29. syyskuuta 2016

Focaccian sietämätön himotus




Oulussa sataa ihan kaatamalla. Kävin Rasavilin kanssa lenkillä ja jossakin vaiheessa ulkoilua iski hillitön focaccian himotus. Siellä sateessa rämpiessäni laskeskelin, että kotona on hyvää oliiviöljyä, ruususuolaa, tomaatteja ja vesiviljelylaitteessa tuoretta basilikaa ja oreganoa. Valkosipuliakin taitaa vielä jostain löytyä. Kotiuduttuani kääräisin hihat ja ryhdyin hommiin. Haluan jakaa teille tämän maistuvan ihanuuden.

Gluteeniton focaccia
 
2dl vettä
1tl psyliumia
1dl reilusti lämmintä vettä ja 25 g tuorehiivaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl laadukasta oliiviöljyä
4dl gluteenitonta jauhoseosta ( itse käytin Sunnuntaita ja kaurajauhoja sekaisin)
 
Pinnalle esim. murusteltua fetaa, tuoreita yrttejä, oliiveja, kirsikkatomaatteja, hieman paremesan lastuja... Itse pirskottelin pinnalle vielä hieman oliiviöjyäkin
 
Valmistusohje
 
Sekoita 2dl vettä ja psylium kulhossa ja anna turvota noin 10 min.
Lämmitä loppu vesi kunnolla lämpimäksi ja lisää kulhoon. Murenna tuorehiiva joukkoon ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja jauhot nopeasti. Painele taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan ( 15X20 cm). Anna kohota 30 min. lämpimässä.( Itse kohotan n. 50c uunissa tuon ajan. TOIMII!)
Kohotuksen jälkeen pirskottelen pinnalle oliiviöjyä ja painelen päälle muut raaka-aineet. Leipä paistetaan 200c uunissa noin 20min. tarjoillaan sellaisenaan tai niin kuin meillä: turkkilaisen jogurtin ja peston kanssa dippaillen. NAAAAM!
 
Mukavaa illan jatkoa kaikille! Tällä rouvalla on huomenna viimeinen mahdollisuus herkutella lihalla, sillä ylihuomenna alkaa jälleen LIHATON LOKAKUU. Jospa vaikka pari kiloakin lähtisi samassa rytinässä:)

5 kommenttia:

  1. Täällä Espoossa sataa myös :(
    Kylläpä näyttääkin herkulliselta <3

    VastaaPoista
  2. Focaccia on niin hyvää, ehkäpä itsekin tästä taivun vääntämään sellaisen. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tampereellakin satoi eilisen. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Hurmaava ohje!!
    Pitää kokeilla!

    Lempeää alkavaa lokakuuta!

    VastaaPoista
  5. Nam! Minä olen jumittanut viime ajat vain siemennäkkärin- ja teeleipien leipomisessa...Nyt voisikin pitkästä aikaa leipoa ison focaccian! Kiitos muistutuksesta! :) Ihanaa viikonloppua sinne! <3

    VastaaPoista