.

.

torstai 8. syyskuuta 2016

Mylläystä ja säätöä


Harvemmin tulee blogeissa esiteltyä kodin arkea, mutta nytpä esittelen. Meillä on nimittäin taannoisen sohvasuunnitelmieni vuoksi käynnistynyt melkoinen lumipalloefekti. Erehdyin nimittäin sanomaan, että vaalean sohvan voi aivan hyvin siirtää televisiohuoneeseen ja siellä olevan rautasängyn pistää myyntiin. Hyvä että sain lauseen loppuun, kun mies ja poika kantoivat yhtä huonekalua ulos ja toista sisään. Samassa karsinnassa lähtivät sitten kesätekstiilitkin varastoon ja esim. ruokailuerkkeriin vaihtuivat Marimekon puketit pöydälle.

Syksy tuo minulle aina tullessaan värien ja vahvojen tunnelmien kaipuun. Ja niitä kynttilöitä pitää voida poltella vähän joka puolella. Nyt pitäisi vaan päästä Ikeaan ostamaan edullisia kynttilöitä vähän joka sävyssä.Kynttilät ovatkin nyt tunnelman pehmittäjinä tarpeen, sillä meillä ei oikein ole tällä hetkellä olohuonetta. Tai siis huonehan on, mutta ei sohvaa, eikä oikein mitään muutakaan. Huomenna ja lauantaina ryntään suorinvartaloin kerien sohvakierrokselle ja yritän löytää "sen oikean". Eiköhän se vähän pakon edessä jostain löydy. Miehen otan mukaan vasta viimeiselle kierrokselle. Muutoin emme ikinä pääse valintaprosessissa loppuun saakka. Mies kun on järkevä tuumailija ja minä teen tunneratkaisuja ex tempore tyyliin- hih!

Sillä välin nautiskelemme koko perheen voimin telkkarihuoneessa leffoista ja lokoisasta kölläilystä vanhan sohvan sylissä. Aamukahvillekin on toisaalta ihan hauskaa hippasta kuppi kädessä telkkarihuoneeseen olkkarin sijasta.
 
 Hei, tämähän on sitä trendikästä rutiinien katkomista parhaimmillaan!
 
ps. Rasaviliä suorastaan itkettää sohvaton olkkari. Se kun näkee normaalisti suoraan sohvalta kaikki meille tulijat ja ilmoittaa heti äänekkäästi vierailijoista. Nyt se on täysin katveessa. Eikä tässä vielä kaikki. Rasavilin ihana, oma lampaantalja on pesulassa!! Voipi olla, että Rasis soittaa kohta Kalevan yleisöosastolle ja ilmoittaa huonosta kohtelusta;)

10 kommenttia:

 1. Onhan siellä hieman tyhjän näköistä. Tsemppiä sohvan etsintään, meillä tuo on myös edessä.
  Voi Rasaville parkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä sohvakaupoilla on nyt takana. Vieläkään en ole ihan varma, mistä sohva kotiutuu. Nyt alkaa olla jo sohvaikävä. Tylsää se on istua lattialla;)

   Poista
 2. Kävitkö jo nettikaupat läpi? Niistä löytyy monesti vähän persoonallisempia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veken kalusteelta ja Trademaxilta löytyi pari kivaa. Mietin vielä...

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar9. syyskuuta 2016 klo 8.21

  Sohva on lähes yhtä vaikea hankinta kuin olohuoneen lamppu ja verhot. Siis meillä. Pitkään meni kaikki pieleen, mutta tällä hetkellä on muut asiat kunnossa paitsi se lamppu.
  Onnea sohvan etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan. Matot on muuten myös tosi vaikeita ostettavia!

   Poista
 4. Ihanan tuttua puuhaa tuo kodin myllääminen ja möbleeraus. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein odotan sitä, kun kaikki on taas kohdillaan. Kyllä tämä aina piristää!

   Poista
 5. Miltä se Sotkan sohva näytti livenä, kyseleepi P.T ( en ehdi soittaa, mutta selailen täällä juttujasi Fransmannissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti hyvältä ja oikean harmaalta. En vaan tiedä, millaisia Sotkan kalusteet ovat laadultaan? Osaisiko joku muuten kertoa kokemuksistaan?
   Sohvan pitäisi kestää 5-7v. Rasiksen jälkeen hankin sen unelmieni loppuiän sohvan, mutta tämän pitäisi kestää siihen saakka. Kyseessä on siis Denver sohva harmaana ja siihen nojatuoli. Meillä on erikseen röhnötyssohva tv- huoneessa, eli tämä on vain seurustelukäyttöön:)

   Poista