.

.

lauantai 1. lokakuuta 2016

Spägärit, takkatuli ja Netflix- näin se kaamos kaatuu!


Blogiani pitkään seuranneet tietävät minun inhoavan kaamosta ja talvea. Tähän saakka syksy on sujunut aurinkoisesti, mutta lokakuu tuo perinteisesti tullessaan kaiken loskan ja pimeyden. Mieli tahtoo väkisinkin mennä matalaksi ja naama näkkärille. Onneksi jo nykyään osaan tulkita itseäni ja tiedän, millä "talvijurnutus" kaadetaan parhaiten.

Tässä minun listaukseni:

1. Joka päivän ei tarvitse olla ihana päivä, mutta jokaisessa päivässä pitää olla jokin kiva, mieltä edes himppasen heilauttava asia. Minulle se voi olla kahvin nauttiminen jossakin kahviossa, reipas lenkki tai vaikka se takkatulen loimussa istuminen. Sisustuslehdet piristävät myös aina samoin kuin kaunis ( mieluiten miehen tuoma) kukkakimppu.

2. Jos nukuttaa, niin silloin nukutaan. Otan, aina kun mahdollista, näin kaamoksen aikaan SPÄGÄRIT eli puolen tunnin päiväunet. Keväällä ja kesällä en näitä tarvitse, mutta varjeles tätä pimeää  aikaa! Unta riittäisi vaikka vähän muillekin annettavaksi. Puolen tunnin spägärit ovat minulle juuri sopivat ja niiden jälkeen olen taas pirteä tarttumaan vaikka mihin haasteisiin. ( HUOM! jos joku ehdottaa 15 min. torkkuja, voin sanoa tulevani niistä vain äärimmäisen äreäksi)

3. Netflix ja kuppi hyvä teetä. Voiko tätä sanoa kaamosajan harrastukseksi? Valoisaan aikaan en todellakaan jumita minkään ruudun ääreen edes uutisten ajaksi. Inhoan passiivista töllötystä.  Kaamoksen kaadossa toimii kuitenkin tosi hyvin jokin romanttinen komedia tai vauhtia täynnä oleva jännäri. JES!

4. Reissut. Aina jos on aikaa, rahaa ja hyvää seuraa tarjolla, kannattaa lähteä reissuun. Päivän reissu luontoon tai viikonlopun hotellireissu lähikaupunkiin tekee terää. Syyslomalla lähdemme perheen kanssa kaupunkilomaselle Puolaan ja vitsit, kun sekin saa tämän näkkärinaaman muuttumaan hymyileväksi Hangon keksiksi.

5. Oma rakas perhe ja  hassun hullu Rasavili. Rakkaus, annettu ja saatu, lämmittää, lohduttaa ja tuo elämään ilon. Se on voimavara, jota pitää vaalia huolella silloinkin, kun pimeys hiipii ja räntää sataa vaakasuoraan. Rakkaus piristää paremmin kuin yksikään vitamini!


Pidetään huolta toisistamme ja sytytellään kynttilöitä lauantai-iltaa sulostuttamaan.
Tämä rouva aloittaa nyt pizzan paistamisen. Ne omat rakkaat tulevat kohta uintikisoista kotiin.

5 kommenttia:

 1. Tunnistan näistä monta omaa in-juttua!

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja! Tuo spägärit oli mulle uus sana, mutta tuttu asia. Hyvää yötä 💕

  VastaaPoista
 3. Täällä kaamosmasennus aina myös meinaa pukata päälle, mutta oma perhe, ystävät ja myös se netflix auttavat piristymisessä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Párekin Palvelijatar2. lokakuuta 2016 klo 0.15

  Kynttilät parvekkeella iltahämärässä, hyvä kirja ja käden ulottuvilla lasillinen punaviiniä, tai mukillinen tuoksuvaa teetä, mäyräkoira ahtautuneena samaan lepotuoliin kuorsaamaan. Kyllä tässä hiljalleen kaamokseen valmistautuu ja tottuu ;)

  VastaaPoista
 5. Hyviä vinkkejä kaamosajan selätykseen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista