.

.

lauantai 5. marraskuuta 2016

Hidasta hiihtelyä


Tein viime viikolla töitä oikein olan takaa ja perjantaina huokaisin tyytyväisyydestä ymmärtäessäni olevani aikalailla vapaa tämän viikonlopun! Uimarimme on ikäkausi Suomen mestaruuskisamatkalla perheemme isähenkilön kanssa, joten minä, lukiolainen ja Rasavili pidämme kotia pystyssä.
Eilen hurautin töiden jälkeen sushia ostamaan. Ilta sujuikin meillä naisilla sohvalla röhnöttäen, sushia syöden ja upeaa "SILTA"- rikossarjaa Netflixistä tuijottaen. Ai että teki hyvää! Tämä aamu aloiteltiin lempeästi Puolasta tuomallani yrttiteellä.

Aamiaisen jälkeen lähdimme naisvoimin pitkälle metsälenkille.

Tuntuu jotenkin hyvin etuoikeutetulta, että asumme alueella, jossa lähin bussipysäkki on n. 50m talostamme, mutta toisaalta laajat metsäalueet alkavat toisessa suunnassa lähes saman matkan päässä. Me todellakin pääsemme kotiovelta marjastamaan, hiihtämään ja ulkoilemaan.

Metsässä rauhoitun ja puhdistan ajatukseni kaikelta turhalta ja voimia vievältä. Tänä aamuna metsässä oli niin kaunista, että pysähdyimme lukiolaisen kanssa moneen kertaan katsomaan luonnon upeita yksityiskohtia. Samalla keräilin talviasetelmiin risuja ja käpyjä. Rasavili puolestaan oli niin onnellinen villistä vapaudestaan, että juoksi tälläkin suoalueelle kahdeksikkoa kuin paraskin ravuri. Meillä oli hyvin onnellinen koira!

Kotona sitten iskikin urvahdus. Ei meihin vaan Rasaviliin, joka syötyään oikein lösähti olohuoneen matolle kauneusunille. Me lukiolaisen kanssa ryhdyimme siivoamaan ja vaihtamaan järjestystä hänen huoneessaan. Samalla putsasin myös uimarin huoneen. Lukiolaiseni on niin mahtava persoona, että tässä kuulkaa äitinä vaan ihmettelee, miten mainio nuori meillä onkaan. Tyttö on taiteellinen maailmanparantaja, mutta omaa kunnon maalaisjärjen ja SUUREN sydämen. Hänen kanssaan voi keskustella ja jopa väitellä rakentavasti asiasta kuin asiasta.

Samaan aikaan kun me siivosimme, kuopus kauhoi mitaleja IKM-kisoissa tasaiseen tahtiin. Ylpeä isähenkilö naputteli meille väliaikatietoja perhe WhatsAppiin, jota myös Turussa opiskeleva esikoisemme ( entinen kilpauimari hänkin) pysyisi perillä pikkuveljen vauhdista. Täällä on siten eri puolella suomea hurrattu ja ihmetelty perheen voimin kuopuksen kehittymistä ja valtavaa intoa.

Tarkoituksena oli "hitaasti hiihdellä" tämä päivä, mutta pitelemättömälle pyryharakkaluonteelleni se on vähän turhan mahtipontinen haave. Ulkoilun ja siivoilun jälkeen tein meille gluteenitonta kasvispizzaa. Lihaa ei siis edelleenkään tee mieli, joten mennään nyt sitten kasviksilla siihen saakka kun hyvältä tuntuu. Mikään ehdoton nollalinja minulla ei ole tässäkään asiassa. Juuri nyt vaan liha tuntuu huonolta ajatukselta.

Lukiolainen puolestaan tarjosi jälkiruuaksi itse leipasemaansa Snickers-kakkua, joka oli ihan mahdottoman hyvä herkku. Illan ohjelmassa on vielä haudoilla käynti ja lukiolaisen hakeminen töistä. Tarkoituksena on myös katsoa lisää Siltaa ja ehkäpä aloittaa yksi pieni sisutus/askartelu-homma. Kuopuskin ui vielä pari matkaa ja toki ne on Livetimingista tsekattava. JÄNNITTÄÄ!
 
Leppoisaa lauantaita teille kaikille!
 
Ps: Kysymys kasvissyöjille: voiko olla totta, että nyt reilun kuukauden jälkeen aineenvaihduntani on jotenkin muuttunut? Olen aina ollut kova hikoilemaan fyysisissä suorituksissa, mutta nyt kun tulen juoksemasta, paita on tuttuun tapaan märkä, mutta hiki ei tuoksahda ei sitten oikeastaan miltään- JES!
Sama huomio hiusten kanssa, niiden rasvoittuminen on paljon hitaampaa. Johtuuko tämä tosiaan ravinnosta? Ihoni ei myöskään kuiva niin mielettömästi kuin aiemmin. Atopiasta en toki ole päässyt eroon, mutta muutos on selkeä. Aika hurjaa...

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein mukavalta päivältä. Uimarille onnea saavutuksista.

  VastaaPoista
 2. Heipat pitkästä aikaa ♥ Teillä on siellä oikein mitallikahveja päästy juomaan, onnea :) Voi kun tekikin mieli lähteä heti metsälenkille, tuli niin heti semmoinen olo noista sinun metsäkuvista! Metsässä voi oikein kuulla kuinka verenpaine ja stressi tasot laskee, niin rentouttavaa!! Oikein kivaa joulun odotusta teille ♥

  VastaaPoista
 3. Onnea uimarille, hienosti menee. Mahtavaa, kun on metsä noin lähellä ja pääsee sinne tuulettamaan ajatuksiaan. Onnea lihattomalle kaudelle. Liisa

  VastaaPoista
 4. Párekin Palvelijatar14. marraskuuta 2016 klo 22.27

  Onpas teillä ollut mahtava päivä siellä. Onnea mitalistiuimarille!
  Olen ollut kasvissyöjä kohta neljäkymmentä vuotta (syön kyllä kalaa ja kananmunia sekä jogurtteja). Kyllä, ruokavaliolla on merkitystä aineenvaihduntaan.

  VastaaPoista