.

.

tiistai 6. joulukuuta 2016

Tyttöjen reissun kuulumisia ja hääpäivä ihanuuksia!

Olemme kotiutuneet kolmen naisen  kolmen kaupungin joulureissulta! Kommelluksia reissussa oli vaikka muille jakaa, eikä ihan aina naurattanut. Lopputulema on kuitenkin se, että nyt jo naurattaakin ja reissu oli ihana ja odotusten arvoinen. Keskimmäinen tosin sairastui kunnon flunssaan ja on edelleen "very pipi", mikä on tosi harmillista. Kuopuksemme oli koko viime viikon pois koulusta kurkunpääntulehduksen vuoksi, eli eiköhän tämä ole samaa pöpöä.
Reissussa tuli herkuteltua oikein urakalla. Aamu käynnistyi näin terveellisesti ja muutoinkin listalla oli mm. sushia ja rapusalaattia. Joulutoreilla olisi toki ollut monenlaisia herkkuleivonnaisia, mutta meiltä keliaakikkoina ne jäivät luontevasti väliin. Paahdettuja manteleita toki rouskuttelimme ja joimme aika monta kuumaa kaakaota.
Yksi kommelluksistamme liittyi kuvaamiseen, joten tästä syystä kuvat löytyvätkin vasta Helsingin pään joulutorofiiliksistä. Helsingissä sää kyllä olikin paljon kauniimpi kuin Tallinnassa...
Olin muutoinkin yllättynyt Helsingin joulutorin tosi mukavasta fiiliksestä ja myyntikojujen monipuolisesta tarjonnasta. Mitään krääsää ei ollut tarjolla. Maistiaisia tarjottiin joka toisesta kojusta ja käsityöläisten tuotteet olivat taatusti käsityötä.
Siinä missä Tallinnan joulutorilla lapsia viihdyttävät esiintyjät ja kiertelevä joulupukki, Helsingissä viihdykettä tarjosi kunnon vanhanajan karuselli. Itsekin teki mieli pompata kyytiin! Lukiolaiseni ottaa kuvaa tuossa vasemmassa kulmassa, joten ehkä myös häntä karusellikierros olisi innostanut. No, tämä oli hetki ennen kuin tytön kuume alkoi nousta ja myöhemmin syödessämme Morrisonissa, tyttö meinasi pyörtyä.
Reissun raskain osuus olikin sitten klo. 21.30 Onnibussilla matkaaminen kohti Turkua ja esikoisen kotia. Unta ei kuulkaa tarvinnut houkutella, kun vihdoin rösähdimme siskonpetiin esikoisen opiskelijakämpässä.
Kaikesta kuitenkin selvittiin ja nyt olemme  jo kotona Oulussa. Osa ostoksista jäi esikoisen iloksi Turkuun, mutta tässä näitä kotiin asti tulleita. Laivalta piti ostaa vähän karkkia ja miehelle uusi CK.n tuoksu hääpäivän kunniaksi. Joulutervehdykseksi hankin myös pari pulloa mustikkaglögiä. Lushista hain jälleen shampoopaloja ja Helsingin päässä PONKE´S myymälästä kuopukselle tuliaiseksi uuden pipon. Akateemisesta mukaan tarttui joulukorttien  lisäksi pari tontun juttua, joita tässä ei voi paljastaa:)
Itselleni ostin vielä yhdet siistit ja mustat suorat housut sekä mustan paitiksen. Kumpaakaan en ole löytänyt mieluisena Oulun tarjonnasta, joten olin tosi onnellinen kun ne Tallinnassa suorastaan kävelivät vastaan. Ai niin, huulipunahulluna ostin myös uuden punan joulun juhliin!
Kotona keskimmäinen vaipui sängynpohjalle horrokseen ja me muut aloitimme perinteisen piparitehtailun. Itsenäisyyspäivän kunniaksi koristelun teema oli perin sinivalkoinen. Teimme näitä pipareita siis myös valko-hopeisina. Ovat kauniita ja hyviä, vaikka eiväthän nämä gluteenittomat piparit kai ihan samalta maistu, kun ne perinteiset?
Miehellä oli minulle tänään hääpäivämme kunniaksi superihana yllätys. Sain nämä Harman Kardonin haaveilemani bluetooth laitteet hääpäivälahjaksi. Olen musiikin suurkuluttaja ja kotona kuuntelen mielelläni musiikkia koko ajan touhutessani. Meillä on ollut viimeiset 22v. SONY:n puinen ja kaunis stereosetti, joka noin kuukausi sitten päätti päivänsä. Olin ihan häkellyksissäni tianteesta, sillä minun jouluuni kuuluu ehdottomasti Andrea Bocellin ja Rajattoman joululevyjen kuuntelu. Itsekseni kuitenkin tuumin, etten kyllä joululahjaostosten lomassa millään saa irrotettua uusiin äänentoistolaitteisiin rahaa. Näistä välineistä olen miehelleni joskus puhunut ja todennut, että nämä kelpuuttaisin olkkariimme SONYjen paikalle. Ihana mieheni muisti ja nyt kuulkaa Bocelli soi kauniimmin kuin koskaan!
 
Ihanaa itsenäisyyspäivää teille kaikille! Me jatkamme hääpäivän ja 99-vuotiaan Suomen juhlimista täällä -24.3 c:n pakkasessa.

6 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 2. No olihan teillä reissu! Harmillinen sairastuminen sattui. Ihanaa itsenäisyyspäivää ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosi ärhäkkää kurkunpään tulehdusta liikkeellä. Meillä kuopus pyörtyi kuumeen noustessa koulun adventtikirkkoon ja tämä keskimmäinen meinasi pyörtyä ravintolassa...

   Poista
 3. Hyvää hääpäivää sinne pakkasen keskelle!P.T

  VastaaPoista