.

.

maanantai 26. joulukuuta 2016

Vuoden viimeinen viikko starttasi


Vuoden viimeisen viikon kunniaksi yritän terästäytyä ja kirjoitella tiheämmin. Nyt kerrankin kun on aikaa! Olen nauttinut muutoinkin tänä vuonna Joulun kiireettömästä odotuksesta tavallistakin enemmän. Tuntuu, että lasten kasvun myötä minulla on ollut taas ihan eri tavalla mahdollisuus näperrellä ja värkkäillä kaikenlaista Jouluksi. Olen aina ollut innokas askartelija, mutta pitkästä aikaa olen voinut touhuta kiireettömästi nautiskellen. IHANAA! Näiden joulutähtien lisäksi olenkin tehnyt useamman joulupallokranssin sekä paljon kukka-asetelmia sukulaisille ja tuttaville.
Joululeivonnaiset teimme kokeillen kaikenlaista uutta ja toki koristeluun painottaen. Oli mukavaa, kun kuopuskin värkkäsi mitä upeimpia lumitähtipiparkakkuja. Ei ole poika turhaan saanut kuvaamataidon numerokseen kymppiä! Joulupöytään teimme myös gluteenittomia torttuja, Snickerskakun ja sokeripossun ohjeella liivatteettoman sitruunajuustokakun. Se oli ihan mielettömän hyvää myös gluteenittomana versiona. Herkkupöytään kuuluivat myös juustot ja viikunahillo ynnä rypäleet. Ja suklaatakin on tullut syötyä aivan liikaa...


Joulukukka-asetelmiin ostin Ikeasta niitä halpoja kukkamaljakoita sekä kristallimurskeelta näyttävää koristehiekkaa. Alkusyksystä jemmasin varastoon männynkäpyjä, joiden olen antanut rauhassa turvota. Osaan olen suihkuttanut lumisprayn päälle. Joihinkin kukka-asetelmiin värkkäsin valkoisista helmistä ja rautalangasta sydänkoristeen, toisiin taas kätkin paristoilla toimivia valosarjoja. Kierrätin myös kaikkien edellisinä vuosina saamieni asetelmien koristeet melko lahjakkaasti. Tänäkin vuonna laitan kaikki koristeluhärpäkkeet talteen odottamaan ensi vuoden innostusta.
Tässä pari kotiin jäänyttä asetelmaa näytille. Ne runsaimmat lähtivät lahjoiksi, mutta itse pidän vähän tällaisesta yksinkertaisemmasta. ( Ai niin: kertokaapa oululaiset, mistä kaupasta saan oasissientä asetelmien pohjalle? Välillä haluaisin värkkäillä esim. ruusuista kukka-asetelmia kotia piristämän. Oasis-varastoni ovat kovin lopussa, eikä esim. marketeista löytynyt lisää...)


Joulukoristeista osa päätyy vuodesta toiseen näkösälle. Rakkaimpina niistä ovat aikoinaan Steinerkoululta saamani Pentikin lasilinnut sekä siskoni minulle virkkaamat ja tärkkäämät lumihiutaleet. Myös kivi-tuikkukupit kaivan aina jouluksi esiin ja laitan portaikon tauluhyllyille tuikkimaan. Ovathan nämä upeita!
Huomenna lähden esikoisen kanssa pariksi päiväksi reissuun ja sitten aloitammekin Uuden Vuoden valmistelun. Esikoisen poikakaverikin saapuu tänne Ouluun, mukavaa.
Ai niin, arvatkaapa mitä listaa täällä teen? No tietenkin vuoden 2017 fiksaus/korjaus/remppalistaa:) Minähän rakastan remppailua. Kerron teille seuraavassa postauksessa, mitä vuoden 2017 listalta löytyykään...
( Vuoden  2015 listalla oli mm. sauna ja pesutilojen fiksaus ( done!) sekä kasvihuoneen pystytys ( done!).2016 listalla oli mm. keittiöremppa (done!) sekä istutuslaatikot länsiseinustalle (done!). Omakotitaloasujalla riittää aina näitä fiksattavia kohteita...)

6 kommenttia:

 1. Kiva nähdä mitä listalta löytyy ensi vuodeksi. Tuo on kyllä totta, omakotitaloissa riittää aina puuhaa!
  Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
 2. Pitkästä aikaa piipahtamassa.😊 Kiva oli taas lukea kuulumisiasi. Minäkin tein noita pussitähtiä. Tuli upeita.

  Oikein mukavaa uutta vuotta. Jään kuulolle listauksen suhteen.😀

  VastaaPoista
 3. Remppalista. Mäkin teen sellaisia, mutta kukaan ei toteuta niitä. Me ollaan uskomattoman laiskoja ihmisiä.

  Mun joulukukkaasetelmat olivat ainoastaan sypressi saviruukussa ja siihen nauha ympärille. Vähän liiankin yksinkertaista koska niistä puuttui se näpertämisen ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mulla alkaa oikeasti olla haaveena ISO kerrostaloasunto, jossa vois keskittyä vain sisätilojen laittamiseen. Asunto pitäisi olla vanhasta talosta ja keskustasta. Ärsyttää, kun näitä projekteja vaan kasautuu sekä taloon että rantteelle. Lottovoitto tekis terää!

   Poista