.

.

lauantai 21. tammikuuta 2017

Oliko ihan pakko? NO OLI:)


Meillä on pitkään ollut tuulikaapissa Ikeasta aikoinaan ostettu, musta ja raudasta valmistettu kenkäteline. Viime aikoina tuo kenkäteline on pienimmästäkin kengän kopsahduksesta hajonnut atomeiksi. Varsinkin aamuisin pinna on ollut tosi kireällä, kun tuulikaappiin on jäänyt kasa rautaputkia odottamaan kotiin palaajaa. Lisäksi Rasavilin hihnanaulakko tuli yksi aamu rytisten alas seinältä. Lukuisista kehotuksista huolimatta kun isovanhemmat meille tullessaan eivät laita päälysvaatteitaan eteisen hengarikaappiin, vaan jättävät ne aina Rasavilin hihnojen päälle tuulikaappiin. Eiväthän ne nyt esim. anopin turkin painoa kestä!
Mittatikku tuli täyteen. Ahisti ja oli pakko tehdä jotain:)

Hobby Hallista tilasin kurakaapparimaton, joka maksoi alle 40e ja tuli saman viikon aikana postiin. Samalla lemppasin roskikseen tuulikaapin vanhan, aikansa eläneen pikku maton. Seinät olen maalannut pari vuotta sitten, joten nyt vaan puhdistin ne ja laattalattian perusteellisesti. Kuopuksen kanssa haimme mustanupilliset krominaulakot Clasulta ( 3kpl=10e) ja kiinnitimme ne seinään. Clasulta löytyi ( n.8e) myös märille ja likaisille kengille tarkoitettu alusta. Kotona meillä olikin jo valmiina nurkan puulaatikko, johon saa kätevästi kätkettyä lisää kenkiä. Sen päälle puolestaan voin laskea käsilaukkuni seuraavaa reissua odottamaan. Peltipurkki toimii Rasavilin kakkapussipiilona ja
pallovalot tuovat kivaa valoa tuulikaappiin illan hämärtyessä.
Pieni ja edullinen uudistus teki aamulähdöistä heti miellyttävämpiä. Kyllä kannatti!

Toinen "ihan pakko" korjausliike oli yleiskoneen ostaminen. Perheen keliakian vuoksi teen tosi paljon esim. leipää itse ja nivelrikkoisena taikinan alustaminen on ranteisiin ja sormiin käyvää puuhaa. Jouluna päätiin, että tämä kärvistely saa nyt loppua. Heti, kun löydän punaisen ja sopivan hintaisen yleiskoneen, käyn sen ostamassa. Löytyihän se ja vieläpä lempparisävyssäni! Nyt olemme surruuttaneet tällä jo parit leipätaikinat ja huomenna testataan kuivakakun teko. Eipä kuulkaa satu ranteisiin!

Kaiken kaikkiaan hyvä ja toimelias viikko on siis takana. Lisäksi löysin loistavan vesijumpan, jossa sai  tehdä hikihatussa hommia. Olin niin tyytyväinen!
Mukavaa lauantain jatkoa teille kaikille.
Me lähdemme tästä perheen kanssa ulos syömään- jes!

11 kommenttia:

 1. Mä tykkään juuri pienellä rahalla tehdyistä parannuksista. Oma tuulikaappi odottaa myös päivitystä meidän perheen tarpeisiin.

  Yleiskoneesta haaveilen myös, mutta säilytystila tuottaa ongelmia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä budjetilla touhuaminen vaatii luovuutta! Rahallahan saa muut tekemään tuon pähkäilyn ja suunnittelunkin puolestaan. Siksi arvostankin hurjasti itse tehtyjä remontteja ja fiksauksia!

   Poista
 2. Eipä yllättänyt yleiskoneesi väri! Mätsää hyvin autosi kanssa:)
  Mukavaa illan jatkoa.
  M

  VastaaPoista
 3. Kiva ja hermoja säästävä uudistus teidän eteiseen. Minulla kenkien säilytykseen tarvitsisin jotain uutta...tila on vaan niin olematon.
  No, anyways, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä tuulikaapista tullaan eteisaulaan, mutta kengät ja vaatteet jätetään tuulikaapin kaappeihin ja telineisiin. Jos tuulikaappi on toimimaton, niin eteisaula on täynnä nuorison kenkiä ja vaatteita. Jee, ei ollut kiva näky, kun palaa töistä kotiin...
   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 4. Ai teilläkin vieraat tykkää ripustaa vaatteensa paikkoihin, joihin ne ei ole tarkoitettu ;)
  Hieno muutos pienellä budjetilla <3
  Yleiskone minulla on ollut jo varmaan 14 vuotta ja edelleen käytössä jatkuvasti, vaikka kylläkin vaivaan leipä, sämpylä ja pullataikinat käsin, koska koneella saan niistä liian 'sitkeitä'...kärvistelen sitten jälkeenpäin.
  Onnea uuden pirteänvärisen koneen omistamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kone on kyllä POP:)
   Näiden " jätän vaatteeni nyt tähän, sano mitä sanot" vieraiden ohella on myös niitä vieraita, jotka eivät juhliin tullessaan ota erikseen juhlakenkiä mukaansa vaan lompsivat kuraisissa kengissä kahvipöytään. Esim. kesäisissä rippijuhlissa matot olivat aika kivan näköiset juhlan jälkeen... Kaikki eivät vain hoksaa.

   Poista
 5. Meidänkin eteinen kaipaisi muutosta, kun vaan keksisin mitä... kivalta näyttää nyt teillä! Minä ostin tuon saman yleiskoneen ennen joulua, kun Kodin1:n lopetusmyynnistä sain sen tosi huokeaan hintaan ja kyllä nyt kelpaa taikinoita väännellä, vähän erilainen kuin yli 30 vuotta palvellut edellinen kone😄.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Hienoja hankintoja! :) Meilläkin vieraat tykkäävät jättää laukut ja takit ihan eteisen vieressä olevan keittiön puusohvan päälle :P Tosi kiva... Mutta meidän eteinen on tilan puolesta aivan mahdoton uudelleenjärjestää kun siinä on ehjää seinää puoli metriä (ja siinä on siis peilin paikka) ja oviaukkoja peräti 5!!

  VastaaPoista
 7. Jo on muuttunut huusholli ihanan vaaleaksi ja valoisaksi!
  Näppärillä ideoilla saa helposti uutta ilmettä eikä rahaakaan mene hukkaan.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista