.

.

lauantai 28. tammikuuta 2017

Sisustuskuvia vuodelta 2012 ja 2016/17. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet...


Voi veljet, minkä löydön tein! Löysin vanhoja kuvia muistitikulta, enkä ollut uskoa silmiäni, miltä meillä on näyttänyt 2012 kevättalvella eli viisi vuotta sitten.
Tunnistan itseni hyvin noista väreistä ja leikkisyydestä, mutta enää en vain jaksaisi elää tuon ilottelun keskellä.
Sisustus rakentui tuolloin vielä talomme rakennuttajan voimakkaiden värivalintojen ja maalaisromanttisen mummolatyylin ympärille. Keräsimme ideoita ja rahaa omanlaisen pintaremontin tekemiseen vähitellen ja itse toteuttaen.

Nuorimmaisemme oli tuolloin 7-vuotias ja harrasti intohimoisesti jalitsua. Idolit oli hyvä pitää lähettyvillä myös yöaikaan. Pojan huoneessa oli vielä silloin myös rakkaimmat pehmot ja legot näkyvillä koko ajan. Värikkään tunnelman kruunasivat Vallilan jättikokoiset JAFFA-tyynyt sekä se kammottava keltainen tapetti. Itse olin mieltynyt Rasiksen takana näkyvään kuosiin. Kaipa se ihan hyvin sopikin tuohon mummola-tyyliin.Räsymattoja keräsin mm. kirppareilta ja yhdistelin niitä Vallilan mattoihin. Sisustus oli siinä mielessä helppo, että tähän tyyliin pystyi upottamaan uskomattoman paljon sekalaista tavaraa ja HALVALLA. Koska kaikki oli edullista, mitään ei tarvinnut erityisesti varjella. Se sopi oikein hyvin vauhdikkaaseen lapsi/koiraperhearkeemme. Meillä oli iloisen kotoisa sekamelska:)
Tuo tyyli alkoi kuitenkin vähitellen  muuttua enemmän näköiseksemme. Pesuhuone-sauna ja kodinhoitohuoneet kokivat väripesun, kun voimakkaan siniset seinät maalattiin piiloon ja  pinttyneet mäntykatot käsiteltiin valkoisiksi. Kodarissa maalaisin välitilan laatat kaakelimaalilla ja saunassa hioin lauteet ja seinät ja käsittelin sävytetyillä saunavahoilla. Lopputulos on ihana ja pinnat ovat pysyneet tosi hyvinä. Myöhemmin uusimme pesuhuoneeseen kauniin suihkuseinämän ja kattoon kostean tilan kristallikruunun.

Tapetoin uusiksi koko alakerran ja keltainen eteisaula valostui silmissä. Vaihdoimme aulan ovet lasioviksi, jolloin valo pääsi myös eteiseen. Samalla tuli purettua aulasta tilaa vievä ja ruma peililiukukaappi. Tämä kuva on ehkä vuodelta 2015. Nykyään eteisessä on myös tilaan sopivat matot:) Niidenkin etsimiseen vaan meni aikaa.Lastenhuoneet kokivat myös jossain välissä myllerryksen. Yläpuolella on lukiolaisen huone ja alapuolella kuopuksen huone. Kuopus siirtyy ensi syksynä yläasteelle, joten kesälomalla on tarkoitus tehdä tähän huoneeseen uusi päivitys ja muuttaa tila nuorenmiehen huoneeksi.

Keittiö koki suuren muutoksen vuosi sitten keittiörempan myötä, kun mummis-tyyli siivottiin kertaiskulla pois. Samalla möin melkoisen kasan sisutustavaraa kirpparilla. Olin superonnellinen myös siitä, että keittiöömme löytyi tyyliin sopiva Eamesin keinutuoli. Se on meidän kaikkien suosikkipaikka.
Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva vanhasta keittiöstämme. Tykkään tästäkin, vaikkei se omalta näytä:)
 

 Molemmat vessat päivitin myös. Rempassa lähtivät yläkaapit ja kiinteät peilikomerot halogeniputkineen. Myös lasikuitutapetti vaihtui takaseinän ihanuuteen. Niinikään puunvärinen laminaattitaso vaihtui valkoiseksi.
Tänne etsin parhaillaan Välimeren väristä, paksua ja ylellistä mattoa. Pyyhkeet olen ja löytänyt. Peilistä tuijottaa aamuisin sellainen hapatus, että jotain kaunista tähän koppiin on saatava!
 
Tähän lopuksi vielä pientä kuvakoostetta loppuvuodesta 2016 ja nyt alkuvuodesta. Tältä meillä näytti. Tulevana perjantaina aion pitää vuoden ekan " THE GREAT CLEANING DAY:n" ja perinteisesti silloin tekstiilit vaihtuvat.
Albumista löytyi kuvia myös muista huoneista ja pihamaasta. Kiinnostaisiko teitä nähdä niistäkin ENNEN- JÄLKEEN kuvia?
Nostalgista lauantain jatkoa teille kaikille!

17 kommenttia:

 1. Kyllä huomaa, että tykkäät remontoida ja laitella kotia. Tyyli vaihtuu, mutta kodikasta teillä on aina.

  VastaaPoista
 2. Muistan nuo vanhat tyylit! Laita vaan lisää kuvia. Näitä on kiva katsoa.
  P.T

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana lukea tällaista postausta! Juu kiitos lisää :)
  Takkahuonetta maalatessa muistelin, miltä paikka näytti kun taloon muutettiin...Olen jo aikaisemminmiettinyt, että pitisi kaivaa vanhoja kuvia ja tehdä postaus aikojen ja sisutustyylien muuttumisesta..
  Ehkä jokupäivä..

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, tykkään kovasti näistä ennen-jälkeen jutuista, eli lisää vaan😊. Teillä on kaunista!

  VastaaPoista
 5. Näitä vuosien aikana tapahtuneita muutoksia on kyllä kiva katsoa. Niin se makukin vaan matkalla muuttuu... Täytyykin kaivella omia kuva-arkistoja ja toteuttaa samantapainen postaus, jos sulle vaan sopii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Näitä on hauska päästä katsomaan muidenkin kodeista!

   Poista
 6. Huikea muutos kyllä kuvien välillä! :) Me ei olla asuttu tässä talossa vielä niin pitkään, että sisustus olisi ehtinyt muuttua paljoakaan, mutta oma maku on mennyt jatkuvasti selkeämpään ja pelkistetympään suuntaan. Meilläkin oli vielä 5 vuotta takaperin tosi värikästä, vaikka ei nyt uskoisi! :D

  Ihanaa sunnuntai -illan jatkoa sinne kauniiseen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli väriähky. Nyt väripaletiin ovat jääneet ne kestosuosikit vaalean perisvärikartan lisäksi. Esim. karpalon punaisiin väripilkkuihin en ehkä kyllästy koskaan;)

   Poista
 7. Vasta katselin kodistamme otettuja otettuja kuvia vuosilta 2000-2003..Olipas ankean näköistä :) Mutta kivahan näitä muutoksia on nähdä. Teillä on nykyään valoisan ja seesteisen näköinen koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin sitä hektisyyden vastapainoksi tarvitsee rauhoittavan kotiympäristön.

   Poista
 8. Oikein mukavan kodikasta on teillä ollut aiemminkin. Ennen ja jälkeen-kuvia on aina mukava katsella.

  VastaaPoista
 9. Teillä on näköjään aina ollut kotoinen koti <3
  Sain viestiä kampaaja Outilta ja välitän sen nyt sinulle.
  Hei! Tempaukseen on lähtenyt mukaan yli 20 kampaamoa ympäri Suomen. Oulussa Hiuksilla hyvää-leikkauksen saat Parturi-kampaamo Merlessä. Kannattaa käydä kurkkaamassa hiuksillahyvaa.fi. :) Terveisin, Outi/Hiuksilla hyvää

  VastaaPoista