.

.

torstai 3. elokuuta 2017

Yläkerta: Nuorison valtakunta!


Meillä yläkerta on  täysin nuorison valtakuntaa. Tai siis, onhan siellä minun itselleni tammikuussa rakentama vaatehuone, mutta muutoin. Yläkerrassa on kaksi n. 21 m2:n makuuhuonetta, aula, vaatehuone ja wc. Aulasta pääsee kivasti parvekkeelle, jossa voi näin kesäaikana vaikka lukea ylppäreihin. Talvella olen mainostanut sitä LOISTAVANA vuodevaatteiden tuuletuspaikkana, mutta nuoriso on vain murissut vastaukseksi:)

Pojan huoneen remontti oli "TO DO"-listallani ja valmista tuli. Vaihdoimme tapetit, maalasimme listat ja uusimme hieman tekstiilejä. Taannoisella Turun reissulla haimme Ikeasta pojan katsoman työpöydän. Poika osallistui itse remonttiin koko projektin ajan, ja vaikka ette sitä näistä auringon täyttämistä kuvista voikaan nähdä, niin hän teki huoneeseensa melkomoiset led-valaistussuunitelmat. Valot toimivat kaukosäätimellä ja niiden värejä voi vaihdella. Ensin naureskelin itsekseni hänen suunnitelmilleen, mutta nyt nähtyäni ne iltahämärässä, voin vain todeta, että kauniithan ne on . Ymmärrän hyvin 13-vuotiaan esteetikon innon!

Aulassa meillä dataillaan, jumpataan, luetaan ja pelataan lautapelejä. Aulan toiseen laitaan jäävät ovet vaatehuoneelle ja vessaan sekä mitalikaappi. Meidän lukiolaisen huone näkyy oikealla.

Lukiolainen kaipaa ympärilleen rauhaa ja selkeyttä. Huone on pysynyt yllättävän hyvänä taannoisen remontin jälkeen. Huoneen toisessa päässä ovat tytön taiteilijatarvikkeet ja työpöytä. Nekin siististi ja kauniisti laitettuna. Hyvä, hyvä tyttöseni! ( Näin siis ei todellakaan ole aina ollut...alkavatkohan lapseni aikaistua, kun meillä ei ole koko aikaa enää törkeä kaaos?)

Sitten palataan aulaan ja suunnistetaan kohti parveketta.

Täällä ollaan ja täällä varmaan on myös liuta 13-vuotiaita nuoriamiehiä viikonloppuna, sillä meillä starttaa pojan kaverisynttärit huomenna klo. 12.00. Synttäreillä superhauskaa on perinteisesti ollut pöhköilyvideoiden kuvaaminen parvekkeelta kohti trampoliinia.
 
Yläkerran pyhittäminen nuorisolle on ollut loisto juttu. Se on tuonut rauhaa sekä heille että meille aikuisille. Esikoisemme asuu jo omillaan ja keskimmäinen lentänee parin vuoden sisällä pois pesästä. Kuopus ilmoitti, ettei halua isää ja äitiä yläkerran naapuriksi, joten nähtäväksi jää, mitä yläkertaan tulee. Ehkäpä televisio/kirjastohuone voisi muuttaa sinne? Sinne jos vielä laittaisi hyvän kulmavuodesohvan niin yökyläläisille riittäisi  majoituspaikkoja.
 
Seuraavaksi työn alle päätyy kuitenkin eteisaula, jonka yhtä seinää olen miettinyt pitkään ja hartaasti. Nyt Vallilalta löytyi täydellinen meidän perheeseen ja Villa Kardemumman tarinaan natsaava tapetti. Puolissa välin kuuta olisi tarkoitus hieman tapiseerata ja katsastaa, koskettaako tapetin tarina myös muita perheenjäseniämme minun lailla.
 
Nyt jatkan leivonta ynnä pyykkäyspäiväni touhuja.
Kuulemisiin! 
 

10 kommenttia:

 1. Täällä leivotaan myös! Vallilalla on vähän erilaisia, kivoja tapetteja. P.T

  VastaaPoista
 2. Meillä Vallilan tapetit koristavat aikuisten makkarin seinää.
  Ihanalta näyttää lapsien huoneet. Lukiolaisen huone näyttää niin siistiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukiolainen on kyllä parantanut siisteystasoaan ihan 100 prossaa. Olen positiivisesti yllättynyt!

   Poista
 3. Tänään just katselin mm. vallilan tapetteja...jos vaikka tuon vessani räjäyttäisi (taas) ja tapetoisi takaseinän jollain repäisevällä tapetilla...no katsotaan....
  Ihana nuorison oma valtakunta <3
  Hyviä synttäreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 13v. on kännitystä täynnä. Ensi viikolla alkaa yläste keskistsn kuvisluokalla. Paljon muutoksia siis.
   Minäkin haluaisin taas uusia wc:n. Jää kyllä väkisinkin ensi vuoden puolelle, sillä lukiolaisen autokoulu pitää ensin saada maksettua.

   Poista
 4. Ihanalta näyttää ja kauniin selkeä linja kaikkialla. Meidän kuopuksen huoneessa ei näytä kyllä noin siistiltä, ei ikinä. Tuolla terassilla olisikin ihana viettää paljon aikaa. Mukavia juhlia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Veikkaan, ett tänä iltana yläkerta on totaalikasoksessa viiden nuorenmiehen toimesta- hih!

   Poista
 5. Ihanan valoisa ja avara yläkerta! :) Haaveissa siintää oman yläkerran remontti, joka tuntuu lykkääntyvän ja lykkääntyvän. Nyt siellä on ahdasta ja tunkkaista :(

  Meilläkin on suunnitteilla siirtää meidän vanhempien makkari kellariin/takkahuoneeseen/ompeluhuoneeseen jossain kohtaa ja antaa yläkerta kokonaan lapsille. Ihan vielä ei kuitenkaan ole sen aika, sillä nuorimmainen heräilee vielä öisin koviin kasvukipuihin ja itkee unissaan :( Se ei varmasti unenpöpperöisenä ja kipeänä pääsisi alimpaan kerrokseen pyytämään lääkettä ja lämpöhaudetta minulta.

  Iloisia juhlia ja kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 6. What a beautiful place for the girls. SO open and clean and tidy! xx

  VastaaPoista