.

.

lauantai 12. toukokuuta 2018

Kun KonMari lähti lapasesta


Kahdestoista vuosi Villa Kardemumman onnellisina asukkeina pyörähti käyntiin maaliskuussa. JESTAS! Missään emme ole aiemmin asuneet näin pitkään ja tyytyväisinä. Tämä on meidän rakas koti, johon esikoinenkin aina tyytyväisenä palaa lomillaan. Kun muutimme tänne, tytöt olivat pieniä alakoululaisia ja kuopus parivuotias. Nyt esikoinen on 22, keskimmäinen 18 ja kuopuskin kohta 14! Ei ihme, jos varastot ovat pullollaan lasten kasvun myötä ylimääräiseksi jäänyttä urheilutarviketta, koulupöytää ja lelua. Toki rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että sinne on tumpattu myös lukuisten remonttien loppuromppeet ja ne huonekalut, joita ei ehkä käytetä seuraavaan ikuisuuteen, mutta joista ei raski luopua.
Meillä on luvassa todennäköisesti lakkiaiset tänä keväänä ja juhlan innoittamina päätimme tehdä kunnon inventaarion kodissamme. Aloitimme jo pari kuukautta sitten siivoamalla kaikki vaate- ja liinavaatekaapit. Kierrätykseen lähti kolme jätesäkillistä tavaraa ynnä kaksi mattoa. Seuraavaksi vuorossa oli keittiötarpeisto, josta keskimmäiselle lähti opiskelukämppää varten monenlaista hyödykettä mukaan. Vähitellen siirryimme varastoihin, joista kierrätykseen ja lahjoitukseen lähti valtavasti koriste-esineitä ja huonekaluja. Remonttikrääsää ym. saimme kasaan neljä jätesäkillistä. Lopuksi oli pihan vuoro ja silloin päädyimme vaihtolavaan. Kaadoimme pari puuta. Leikkasimme aidat ja huolsimme pensaat ja omenapuut. Haravoimme ja kuopsutimme koko pihan. Vaihdoimme istutuslaatikoiden mullat jne, jne. LAVA TULI TÄYTEEN! Piha on ihana ja kotonakin on helpompi löytää tavarat, kun ylimääräiset on karsittu. Hirveä työ tässä oli, mutta kyllä kannatti!


Himppasen ylikierroksille hommassa taas mentiin ja nyt olemme sitten voimiemme tunnossa laittaneet kaikkea muutakin kesä- ja juhlakuntoon. Sää on hellinyt meitä oululaisia, joten kiva tässä on ollut pihalla touhuta. Terassi sai  tänä kesänä kalusteeksi korituolit, joille heitin lampaantaljat pehmikkeeksi. Tarjoilupöytä on Annon vanhaa mallistoa, mutta edelleen kuin uusi. Tässä on aamuauringossa ihana istuskella aamukahvilla. Testattu on ja tuntui melkein siltä, kun olisi jo lomalla!

Sisällä emme ole malttaneet kuin pyörähtää, joten salaatit ovat toimineet nopeina lounaina. Välillä niissä on mukana kanaa tai kalaa, jotta nälkä pysyisi pidempään loitolla. On se jännä, miten ulkona touhuaminen tekeekin nälkäiseksi. Tässä muuten kulhossa kana-tacosalaatti.

Pahaksi onneksemme kasvihuone sai osumaa viime talven tuulista ja tuiskuista. Mies on ansiokkaasti kasvaria minulle korjaillut, mutta voi olla, että tämä on viimeinen kesä kasvarielämää. Nyt kuitenkin pesimme sen ikkunat, laitoimme matot lattioille ja uudet istuintyynyt ruokailuryhmään. Tänä kesänä kasvarin saa täyttää ruusujen tuoksu. Toki viljelylaatikkoihin tulee myös perinteiset yrtit ja chilit ynnä ruccolaa.
Hillittömään KonMaritus ynnä remppailuintoomme kuului myös yhden vanhan pöydän entisöinti. En edes muistanut tuota rotiskoa, mutta nyt olen saanut sen uuteen uskoon. Odottakaas vaan, laitan siitä  myös tänne kuvia.
Ai niin, Rasis pääsi hyörinässämme sotkemaan itsensä  asuinalueemme viimeisen lumivallin lähistöllä olevaan mutalammikkoon. Voi sitä surkeutta ja ulinaa, kun koiruliini joutui armottoman puunaukseni kohteeksi!

Maaria5 kommenttia:

 1. Siellähän on laitettu oikein kunnolla haisemaan! Täällä on myös siivoiltu lakkiaisia varten. Eilen laitoin takapihaa kuntoon ja heitin kierrätyslavalle 3 rikkinäistä pyörää, yhden sählymaalin ja pyörättömän potkulaudan :)
  Ihanaa äitienpäivää sinulle Maaria!

  VastaaPoista
 2. Tehokasta! Harmittaa puolestasi kasvihuone. Se näyttää niin kutsuvalta.

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea taas sinun energisestä touhuilusta. Siellä on pantu tosiaan tuulemaan.
  Juhlien tulo antaa aina positiivista energiaa. Siispä - lisää juhlia!!!👌

  VastaaPoista
 4. Täällä myös on kevään mittaan tullut sellainen turhan tavaran karsimis olo. Ensimmäinen peräkärryllinen lähti jo pihasta, mutta vielä löytyy varmasti viisi kärryllistä lisää kun vaan ehtisi ja jaksaisi pengata vintit ja pihavaraston, puuuh. Mutta jo sen ensimmäisen kärryllisen myötä tuli tosi hyvä mieli ja puhdas olo, eli täytyy ehdottomasti sitkeästi jatkaa kamppeiden läpikäymistä :)

  Ihanat kesäiset kuvat, aurinkoista loppuviikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Sielläkin on pantu hulinaksi :) Minä olen myös siivonnut kaappeja ja varastoja ja hirveä määrä tavaraa lähti :) Itse asiassa tuntuu niin hyvältä. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista