.

.

lauantai 26. toukokuuta 2018

Luvassa lupsakat lakkiaiset

Terveisiä täältä työleiriltä! Viime aikoina on ollut melkoisen kiireistä ja touhukasta tämä äiti-ihmisen arki. Omassa työssäni kevät on aina hektistä aikaa, mutta tänä keväänä muutokset työssä tekivät arjesta vieläkin tsäpäkämpää. Lisäksi kevät tuli niin rytinällä, että siitepöly ryöpsähti infernaaliselle tasolle, eivätkä lääkkeet tuntuneet tepsivän. Menetin siis ääneni reiluksi viikoksi.
Huumorintaju oli tiukalla, mutta sitten saimme positiivisia uutisia: meille tulee lakkiaiset!
Keskimmäisellämme on vaikea lukivaikeus, joten hän on todellakin taistellut tiensä läpi lukion kieliopintojen. Hän puhuu ja ymmärtää vieraita kieliä mukavasti, mutta kirjallinen tuottaminen on todella työlästä. Lisäksi esim. sanakokeet ovat olleet yhtä tuskaa, sillä hän ei voi muistaa/osata sanan oikeaa kirjoitusasua. Voitte vaan kuvitella, millainen riemuvoitto oli, kun englanti meni ensi yrittämällä läpi! 
Tytön lahjakkuus on kuvataiteissa ja juuri tällä hetkellä hän on lähdössä viimeisen vaiheen valintaleirille kuvataiteilijaopintoihin. Luvassa on vielä tämänkin jälkeen yhdet valintaleirit ja sitten vaan pidämme peukkuja. Tyttö olisi kyllä paikkansa taideopinnoissa ehdottomasti ansainnut.
Minä puolestaan keskityn nyt töiden jälkeen lakkiaisherkkujen valmistamiseen. Pakkanen on pullollaan suolaisia piirakoita. On feta-pinaatipiirasta, kana-tacopiirasta sekä jauhelihapiirasta. Lisäksi olen tehnyt coctail-karjalanpiirakoita, joita aion laittaa esille sekä lohi että kasvistäytteellä.
Täytekakkupohjat olen jo leiponut samoin kuin pikkuleivät. Vielä pitäisi leipoa pari sitruunajuustokakkua sekä pavlovapohjat. Tytär lupasi tehdä myös ihanan suklaakakun, kunhan leiriltä perjantaina kotiutuu.
Innostuin myös tekemään pitkästä aikaa raparperisimaa alkoholittomaksi juomaksi. Ensi viikolla pitänee toki hakea myös muutama kuoharipullo tervetuliaismaljojen varalle.
Vaatetusta mietin tasan sen verran, että tuunasin vähän vanhaa leninkiäni ja ostin uudet korkkarit. Päivänsankarilla toki on uusi, upea puku ja kengät, mutta me muut luotamme vanhoihin vermeisiin ja kierrätykseen
Nyt siis vielä juostaan hiki hatussa ja yritetään saada kaikki valmiiksi. Luotan siihen, että H- hetkenä meillä on luvassa LUPSAKAT LAKKIAISET ja aurinko paistaa:

Mitenkäs teillä muilla? Onko luvassa lakkiaisia tai vaikka rippijuhlia? Millaisia juhlajärjestelyjä siellä tehdään vai käytättekö pitopalvelua? Olisi kiva kuulla touhuistanne!

Ihanaa illan jatkoa teille kaikille!

11 kommenttia:

 1. Onnea ylioppilaalle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Párekin Palvelijatar26. toukokuuta 2018 klo 23.09

  Lämpimät onnittelut tuoreelle ylioppilaalle! Kyllä todella on lakkinsa ansainnut. Nyt pidetään peukkuja, että mieleiset jatko-opinnot pääsevät hyvään alkuun.
  Todella upeat tarjoilut lakkiaisissa tulee olemaan. Siinä pitopalvelu jäisi kirkkaasti peräti kolmanneksi.
  Hauskoja juhlia upeassa säässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos! Kovasti yritän saada herkkuja pöytään. Meille tulee sukua Norjasta saakka, joten ruokaa pitää olla ja juhlien jälkeen lämpiää sauna👍🏻

   Poista
 3. Parhaimmat onnittelut valkolakin johdosta ja upeaa miten sinnikkäästi hän on tiensä raivannut lukihäiriöstä huolimatta, se on onneksi vain hidaste ja tuttavapiirissä on parikin, jotka ovat taistelunsa käyneet ja raivanneet tiensä pitkälle opinnoissa.

  Uskon, että puuhaa riittää viime hetkiin saakka! Tänä vuonna meillä ei valmistumisjuhlia olekaan, tasavuosihääpäivä- ja synttärijuhlia tulossa kyllä.

  Toivottavasti sää hellii teitä ja tulee lupsakat lakkiaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskimmäiseni on onneksi myös oikea sisupussi ja pärjää varmasti myös jatkossa. Ihailen kovasti tuota määrätietoisuutta👍🏻
   Meillä juhlasuma jatkuu, sillä vuoden kuluttua luvassa on rippijuhlat. Joimme vasta myös esikoisen kandi- kahvit, joten maisteripapereihinkaan ei mene enää vuosikausia. Tykkään tästä elämänvaiheesta ja lapsien aikuistumisesta valtavasti❤️

   Poista
 4. Rippijuhlat on tulossa heinäkuussa. Meillä on iso suku, joten leipominen pitää aloittaa ajoissa. Raparperisimaa aion minäkin tehdä.
  Ninni

  VastaaPoista
 5. Ihana on lukea näitä sinun tsäpäköitä päivityksiä taas. Niissä on tekemisen meininkiä ja selviä säveleitä. :)

  Onnea ja iloa niin tyttärelle kuin äidillekin ja lupsakkaa juhlapäivää! <3

  VastaaPoista
 6. Täällä myös lakkiaisvalmistelut käynnissä. Lähinnä olen keskittynyt nyt kotiin ja listojen tekemiseen. Kaikki tarjottavat valmistuvat vasta torstaina ja perjantaina.
  Lupsakat lakkiaiset täälläkin tulossa, no stress!

  VastaaPoista
 7. all looks and sounds delightful xxx

  VastaaPoista
 8. Onnea uudelle ylioppilaalle sekä tietysti myös vanhemmille- Upeita piirakoita oletkin loihtinut. Meillä ei ole yhtään ylioppilas- tai rippijuhlia tiedossa.

  VastaaPoista