.

.

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Herkulliset yo-juhlat takana


Terveisiä täältä kukkien keskeltä! Kotona tuoksuu huumaavalle, sillä keskimmäisemme yo- juhlien jäljiltä meillä on joka huoneessa ruusuja, neilikoita, inkaliljoja ja ihania pioneja. Päivänsankari itse on jo toisella, jatko-opintoihin liittyvällä valintaleirillä, jonne hän lähti heti sunnuntaina, juhlien jälkeen. Voin kertoa, että tyttö on aika väsynyt.
Juhlat sujuivat kerrassaan hyvin ja tyttö sai koulun lakituksen yhteydessä kaksi stipendiä. Olen niin ylpeä! Jos joku siis koskaan tulee kertomaan, että vaikean lukivaikeuden vuoksi ei voinut tehdä sitä tai tätä, voin vain todeta " vaikea lukivaikeus voi olla hidaste vaan ei totaalinen este!". Motivaatio ja luja tahto näyttää vievän vaikka läpi harmaan kiven.

Olisin niin halunnut liittää tänne blogiini muutaman kuvan kauniista tyttärestäni, mutta päivänsankari kielsi sen ehdottomasti. Hän kun ei laita omaa kuvaansa itse mihinkään sosiaalisessa mediassa. Kunnioitan tytön päätöstä ja totean, että tuohon ihan postauksen loppuun liitän tytön  maalaamasta yo- juhlien kutsukortista kuvan. Päivänsankari on osannut hienosti maalata omakuvansa kortteihin.
Keskityn nyt sitten vain kertomaan tarjottavista. Minulle kävi perinteinen, eli valmiista kahvipöydästä ei nyt sitten tietenkään ole kuvia, eikä suolaisista tarjottavista. Päivä meni vauhdikkaasti ja kaikkien kanssa jutellen, joten kuvaaminen unohtui kokonaan. Joitakin kuvia sentään räpsin.

Näitä gluteenittomia sitruunajuustokakkuja tein kaksi. Koristeluun käytin tuoreita marjoja ja mantelijauhoihin tehtyjä macaronseja. Kakku oli mielettömän hyvää!Tähän väliin täytyy tilaa antaa koko leivontaprosessin laaduntarkkailijana toimineelle Rasavilille. Koirarouva jaksoi hienosti päivystää juhlan ajan pihamaalla ja ilmoittaa äänekkäästi jokaisen vieraan saapumisesta. Toki hän sai osakseen mittavat määrät rapsutusta, ihailua ja herkkuja. Ei hassumpi päivä siis!

Perinteisen, mutta gluteenittoman täytekakun koristelin vanilijavaahdolla, mustikoilla, suklaalastuilla ja itse tehdyillä mustikkamarengeilla. Tämäkin oli herkkua.

Tuolla kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyy toinen isoista, tavallisista täytekakuista. Näiden koristelussa luotin yksinkertaisuuteen ja perinteiseen valkolakkiin. Makeissa meillä oli tarjolla myös suklaajuustokakkua, pari nakukakkua, prinsessakakku ja kuivakakku sekä paljon erilaisia pikkuleipiä. Suolaisella osastolla tarjosimme pinaattifetapiirasta, kanatacopiirasta, kasvispiirasta sekä coctailpiirakoita lohi- ja porotäytteillä. Kaikkea löytyi myös gluteenittomana. Tarjottavaa oli todellakin riittämiin ja nyt allekirjoittanut tasoittelee pari seuraavaa viikkoa syömisiään. Tuli herkuteltua ihan liikaa- TAAS!

Ja tässä siis tuoreen ylioppilaan itsestään maalaama kutsukorttikuva. Tässähän se on, meidän ihana päivänsankari!

13 kommenttia:

 1. Namskus, mitä tarjottavia ja upea tuo tyttäresi maalaus. Aikooko hän taidealalle, kun on noin taitava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidealalle on pyrkimässä. On vaan niin kovin nuori ja ilman alan pohjakoulutusta. Pidetään silti peukkuja!

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar5. kesäkuuta 2018 klo 4.26

  Silkkaa taidetta niin tarjoamiset kuin kutsukorttikin! Taipumus kuvataiteisiin näyttää vallitsevan niin äidillä kuin tyttärellä. Suuresti lämpimiä onnitteluja hienosta suorituksesta tytölle ja onnea pääsykokeisiin. Onnea myös vanhemmille upeasta tytöstä. Ja tietenkin ihanalle Rasavilille muiskuja Párekilta ja rapsutukset Palvelijattarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rasavili on niin mainio pötkis, että näytti todellakin luulevan juhlavieraiden tulleen häntä katsomaan😂

   Poista
 3. Paljon onnea! Niin kauniit ja herkullisen näköiset juhlat! :) Nyt onkin ollut aivan ihanan kesäinen toukokuu järjestää juhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää kyllä suosi! Vuoden päästä meillä on rippijuhlat ja haaveilen jo nyt yhtä ihanasta säästä.

   Poista
 4. Olipa teilla hieno päivä, tytär sai valkolakkinsa ahkeruudella ja sisukkuudella, tulevaisuus avoimena ja mahdollisuuksia täynnä! Ja teille vanhemmille onnea, tämä varmasti oli myös teille suuri päivä, juhlapäivä! Upeat tarjottavat ja teille sattui säänkin puolesta varmaan upea keli. Rasavili hoiti tehtävänsä kuten kuuluukin, myös täältä rapsutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me kaikki olemme niin onnellisia tytön saavutuksesta! Nyt jännityksellä odotamme, tärppääkö opiskelupaikka.

   Poista
 5. Todellakin, lukihäiriö ei ole este mihinkään, ehkä lievä hidaste. Meidän likallakin on ja hienosti on pärjännyt, samoin minulla ja hyvin olen pärjännyt opiskelujeni kanssa. Hieman vaikeita on nuo tieteelliset nimet, mutta opin ne kun haluan ne oppia! Kummasti tuntuu tuo taiteellisuus ja lukihäiriö kulkeven käsikädessä; likka kävi taidelukion ja on nyt opikelemassa lasi-muotoilijaksi.
  Onnea tyttärelle, äidille ja koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut lukihäiriön ja luovuuden suhteesta! Isälläni oli myös lukihäriö ja hän oli taiteilija. Mielenkiintoista!

   Poista
 6. Oi miten ihanat tarjottavat teilläkin on ollut. Ihana taiteileva ylioppilas, toivottavasti hän saisi opiskelupaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noin minäkin toivon! Hänellä on varslta myös työpaikka ensi vuodeksi, jos koulun ovet eivät eka yrityksellä aukea. Kyllä opiskelu silti olisi paras vaihtoehto.

   Poista
 7. Oi, mikä persoonallinen kutsukortti. 🤗
  Ja huikeat tarjoilut!

  Kaikkea hyvää tyttärellesi ja sinulle! 🌹🌹

  VastaaPoista