.

.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Heinäkuun puhdetöitä ja kuvataiteen juhlaa


Joitakin asioita voi tehdä vain kesällä. Esimerkiksi mattopyykki luonnistuu huomattavasti mukavammin heinäkuussa kuin esimerkiksi tammikuussa. Nyt olenkin urakoinut kaikki talouden puuvillamatot puhtaiksi. Ne hienommat keskilattiamatot kuskaan edelleen pesulaan, mutta nämä helpot tapaukset pesen itse. Yritän toimia luontoystävällisesti ja käytän kuivan maan pesupaikkoja. Hieman haikeudella muistelen toki jokivarren mattopyykkejä, lapsuuden kesiä ja termarikahvia ynnä pullaleetaa...

Muitakin puhdetöitä olen aloitellut. Niistä esittelen ensimmäisenä yläkerran wc:n remontin. Makkarimme siirtyessä syksyllä yläkertaan, haluan, että myös wc on päivitetty. Niinpä revimme sieltä kaiken entisen pois ja aloitimme operaation "pientä pintaremonttia". Voi miten olenkaan inhonnut koko ajan noita lasikuitutapetteja. Ne pitäisi kerrassaan lailla kieltää.

Tässä vielä hieman näkymiä vanhasta tyylistä ja uuden suunnittelua. Jyskistä löytyi kesän alesta varsin passeli hylly sekä matto. Tasoitetapetit ja uuden tapettikuosin löysin tällä erää Bauhausista. Samasta osoitteesta tilasin uudet tasot sekä välitilan levyn ynnä wc:n kannen. Kaikkea muuta hilpetööriä vielä etsiskelen ja hiki valuu! Eipä tarvitse lähteä illalla kuntosalille, kun tässä helteessä huhkii wc-remppaa.
Remppa tulee meillä jatkumaan, sillä seuraavaksi vuorossa on alakerran wc ja sitten se uusi makkarimme. makkarin tapetti aiheuttaa päänvaivaa, sillä en osaa päättää kahden ihanuuden välillä.
Bauhausista ostin myös mehiläisvahan, jolla olen käsitellyt sitä suunnittelemaani ruokailuryhmää. Se ihanuus kun tarvitsee säännöllistä vahausta pysyäkseen kauniina. Mielelläni sitä huollankin. On se niin nätti. Tätä vahaa on helppo suositella muillekin: levittyy nätisti ja on kaikin puolin hyvän lopputuloksen takaava.
Pelkkää raatamista ei arki sentään ole ollut. Meillä on ollut myös aihetta ISOON JUHLAAN! Keskimmäisemme, jonka yo- juhlia vasta juhlimme, pääsi opiskelemaan haluamalleen alalle. Tyttö teki pääsykoetöitä kevään ja kävi valintaleireillä. Tärppäsi upeasti ja tyttö pääsee alalle, josta hän on aina unelmoinut. Hänestä tulee kuvataiteilija.

12 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar11. heinäkuuta 2018 klo 11.11

  Onnea opiskelupaikasta tulevalle taiteilijattarelle! Tosi hienoa, että pääsee unelmiensa ammatia opiskelemaan.
  Remontti on aina melkoinen ponnistus, oli se pieni tai laajempi rutistus. Mutta kyllä se palkitseekin sitten, kun kaikki on kunnossa ja tehty. Aurinkoisia ja mukavia lomapäiviä aherruksen lomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihania kesäpäiviä sekä koiralle että emännälle!

   Poista
 2. Onnea tytöllesi! Taidealoille on kova tungos ja niin vähän aloituspaikkoja. Tyttäresi täytyy olla lahjakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttö on tosi lahjakas ja innokas oppimaan koko ajan lisää❤️

   Poista
 3. Oikein paljon onnea tytöllesi :) ja ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Onnea tytöllesi ja tsemppiä remppaan! 💕 Olet sinä ahkera ja tekevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva laittaa aina väjän uutta ilmettä ja pihi kun olen, teen itse😂

   Poista
 5. Hienoa, että tyttäresi pääsi opiskelemaan haluamaansa alaa. Rankkaa on kyllä remontointi tässä helteessä. Aurinkoista heinäkuuta!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse tosiaan kuntosalille remontoinnin jälkeen lähteä! Hiki tulee...
   Nautitaan suloisesta suvesta👍🏻

   Poista
 6. Onnea tyttärelle! Meillä taitaa olla samanikäistä jälkikasvua, meilläkin tyttö ja poika pääsivät Highschoolista tänä keväänä ja college on edessä.

  Voi, mä taidan päästä muutaman viikon päästä Ikeaan kun viemme pojan collegeen. Meillä on muutaman tunnin matka lähimpään Ikeaan, oikeastaan yhtä pitkästi lähti sitten pohjoiseen tai länteen. Ne reissut on yhtä juhlaa.

  Toivottavasti matot eivät kastuneet :)

  VastaaPoista
 7. Apua oih ei, en kestä, luin tätä jännitysnäytelmää ja pystyin ihan kuvittelemaan tilanteen ja vielä pissahätä, no mutta tietenkin se tuli, siis apua. Hih tämä on kyllä niin tiiamainen juttu ja kerran olen jäänyt talvella yökkärissä pihalle, onneksi lasten koululle on lyhyt matka eli sieltä sitten tyttäreltä avainta hakemaan. Kääks.

  Teillä on niin kaunista ja onni on kyllä siivottu koti ja se, että loppu hyvin kaikki hyvin.

  muiskuja <3

  VastaaPoista