.

.

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

HURRRRJA REMPPAVUOSI 2019 käynnistyy!


Pitkästä aikaa ehdin kirjoittelemaan tänne blogin puolelle. Instassa minua seuranneet tietävätkin, että tämä vuosi on meillä Villa Kardemummassa ristitty paitsi ekologisempien vaihtoehtojen myös remontin hurrrjaksi vuodeksi. Alkuvuosi onkin sujunut mukavasti eri remppafirmojen kanssa keskustellessa ja materiaalivalintoja tehdessä.

Tarkoituksenamme on siis uusia koko sauna-, kylpyhuone-, kodinhoitohuonetila. Neliöitä tilassa on noin 20 ja pinnat talon valmistumisvuodelta 2001. Me olemme asuneet tässä talossa 12-vuotta ja sinä aikana olemme uusineet silikonit useampaan kertaan, rempanneet saunan, asentaneet uuden suihkuseinän, maalanneet pesuhuoneen katon, uudistaneet kodinhoitohuonetta jne., jne. Nyt on aika räjäyttää koko tila ja tehdä siitä vihdoinkin meille sopiva.
Itse remontin tulee toteuttamaan hyvämaineinen remonttifirma, mutta suunnittelusta ja materiaalivalinnoista/ hankinnoista vastaamme me itse. Syy tähän on varsin yksinkertainen: haluamme aikaa kestävää laatua, emme trendikästä vuoden 2019 katalogikokonaisuutta. Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kylppäritilojen uudistus, jonka tähän taloon teetämme. Toiveitamme vastaavia tuotteita ei siten löydy valmiina remppaketjun varastoista.

Nämä kuvat ovat puolestaan ruokailuhuoneestamme, joka on viime viikot toiminut "suunnittelupisteenä". Täällä on vertailtu lukuisia laattamalleja ja hanoja, etsitty sopivia pyyheliinanaulakoita ja piirretty puusepänverstaalle mallia pukuhuoneen penkistä. Nyt suunnittelu alkaa olla loppusuoralla ja remontin pitäisi käynnistyä viikolla 10. Tällä välin jännitän, ehtivätkö tilaamani kodinhoitohuoneen valaisimet tulla perille ennen remontin käynnistymistä?

Tilaan on tarkoitus saada mahdollisimman paljon valoa ja hyvää energiaa. Haaveilen siitä, että myös pari isoa viherkasvia viihtyisi jatkossa ko. tilassa. En missään nimessä halunnut tilaan tummaa lattiaa, joka nyt näyttää olevan kohteessa kuin kohteessa. Myös "Marokko- laatat" olivat pois suljetut, vaikka ovatkin mielestäni todella kauniita. Täällä pohjoisessa kun on niin pimeää, että halusin jokaisen valonsäteen talteen ja heijastuvan myös lattian kautta. Oli aika työlästä löytää lumenvalkoinen, sopivan kokoinen lattialaatta, mutta SE LÖYTYI!

Löysimme myös kauniin, maljan muotoisen altaan sekä siihen sopivan Noro- malliston hanan.
Tässä vaiheessa on vielä muuta paljastakkaan! Ajatuksenani oli, että pitäisin blogiani nyt remontin aikana "remppablogina" ja kertoisin kuvin ja tekstein remontin suunnittelusta, toteutuksesta ja toivottavasti myös jonain päivänä VALMISTUMISESTA:) Kiinnostaisiko tällainen paketti teitä? Oletan, että siellä lukijoissa saattaa olla useampi vastaavasta remontista kiinnostunut henkilö? HURRRJA REMPPAVUOSI 2019 ei myöskään pääty tähän. Luvassa on myös kesällä toteutettavaa remonttia, josta niin ikään ajatuksenani on tehdä remppakertomusta. Mitä mieltä siis olette? Jaksatteko seurailla Villa Kardemumman päivitystä vuoteen 2019?

7 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa! Ja kyllä kiinnostaa kylppäriremontti. Remonttia odottaa 80- luvun pesuhuone- ja saunatilat. Vessakin pitäisi uusia. Anne Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa Kardemummasta vastailen sinulle( ja samalla ihmettelen, miten en pääse normaalia kautta vastaamaan, plääh!) Remontointi on kyllä tosi paljon aikaa vievää puuhaa, mutta myös tosi kivaa! Minä nautin kovasti tästä suunnitteluvaiheesta ja odotan malttamattomana kokonaisuuden valmistumista. Yritän tehdä päivityksiä joka viikolta.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvälle! Mukana ollaan -rempassakin! <3

  VastaaPoista
 3. Villa Kardemummasta vastaan: koko kämppä alkaa olla remonttivarastona, joten oikein toden teolla odotan homman käynnistymistä. Tästä tulee meille just sopiva juttu.

  VastaaPoista
 4. Rempat kiinnostaa aina. Tsemppiä touhuun ❤️

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä remppaan- Kyllä sen kestää, kun tietää, ettei se kestä loputtomiin.

  VastaaPoista