.

.

maanantai 18. marraskuuta 2019

Hei, hei Villa Kardemumma!


Tulin sanomaan hyvästit tänne blogin puolelle, sillä Villa Kardemumman tarina on nyt lopussa. Tätä kirjoittaessani istun jo uuden kotimme olohuoneessa ja Villa kardemumma on saanut uudet omistajat. Näin ei pitänyt käydä, sillä suunnittelimme asuvamme Villa Kardemummassa vielä silloinkin, kun lapsenlapset ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa tulevat mummilaan.

Elämässä ei kuitenkaan aina mene niin kuin on suunnitellut. Rakas mieheni sairastui todella vakavasti ja yllättäen syyskuussa, jolloin päätimme, että keskitymme jatkossa vain elämiseen. Päädyimme myymään Villa Kardemumman ja muuttamaan keskustaan, jossa elämä on hirvittävän paljon helpompaa ja yliopistollinen sairaala lähellä.

Tällaiset ratkaisut eivät koskaan ole helppoja ja monet itkut olen asian kanssa itkenyt. Oma koti tuntui niin valtavan rakkaalta jo siksikin, että lapsemme ovat siellä varttuneet.

Nyt, kuukauden keskusta-asumisen jälkeen olo on  helpottunut, väsynyt ja kiitollinen. Villa Kardemumma myytiin samana päivänä kun se tuli nettiin ja sen osti lapsiperhe, jonka toivon elävän onnellista arkea rakkaassa ex talossamme. 
Me asumme nykyään vanhassa arvotalossa Oulun keskustassa ja nautimme upeista puistonäkymistä ja keskustan sykkeestä. Pyrimme elämään hetkessä ja nauttimaan siitä hyvästä, mitä elämällä on meille vielä tarjottavana. Olemme luvanneet, ettemme heitä päivääkään hukkaan yhteisestä ajastamme. Ja toisaalta: emme anna katkeruudelle mahdollisuutta syödä onneamme.
Villa Kardemumman tarina päättyy siis tähän. Kiitän teitä kaikkia mukana olleita ja toivotan hyvää jatkoa sekä onnellista joulun odotusta.
Jos haluat vielä seurata uusia tuuliamme, löydät minut instagrammista  villakaardemumma-nimellä. 

9 kommenttia:

 1. Voi miten surulliseksi tulin puolestasi näistä uutisista. Voimia teille ja olet kyllä oikeassa, elämästä ei koskaan tiedä.
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Nyt ei minun vastaukset jostain syystä nimellä toimi. Elämä kantaa, näin haluan uskoa.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin ja erilaiseen elämään. Teillä on hyvä asenne, joka kantaa vaikeuksien keskellä. Olen itse jaksanut juuri samalla asenteella, kun mieheni sairastui parantumattomasti. Yleensäkin on parasta elää juuri tässä hetkessä, ei menneessä eikä tulevaisuudessa. Toivon teille onnellisia yhteisiä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kittos viisaista ajatuksista. Allekirjoitan ne täysin. Parantumattomasti sairaan puolison rinnalla elämä on erilaista, mutta ei aina yhtä kurjuutta. Vain erilaista. Eläminen tässä hetkessä tekee yllättävän tasapainoiseksi ja onnelliseksi. Jonkinlainen rauha astuu arkeen...
   Turha väittää” päivääkään en antaisi pois”. Kyllä antaisin! Silti suurin osa päivistä tuntuu lahjalta, joista olen äärimmäisen onnellinen.

   Poista
 3. Voi ei, elämä on niin arvaamatonta!
  Kaikkea hyvää teille uuteen kotiin ja elämään <3

  VastaaPoista
 4. Toivon teille paljon voimia ja yhdessäoloa muutosten keskellä. Kiitos inspiroivista postauksista, uskon että uusikin kotinne on kaunis ja viihtyisä. Oli pakko tulla sanomaan heipat, ainakin tällä erää blogielämään. Terkuin, Artun emäntä.

  VastaaPoista
 5. Kaikkea hyvää kotiinne!
  Blogisi oli ensimmäisiä, joita aikanaan aloin seuraamaan.
  Kiitos yhteisestä matkasta täällä! <3

  VastaaPoista
 6. only just catching up. I wish you all the best in your new home and I will catch up on Instagram. xxx

  VastaaPoista